Figura pored oltara

0
1743

U današnje vreme, nakon više stotina godina kroz koje su nam poznate različite tehnike fotografisanja, na svetu postoji svega nekoliko fotografija koje navodno prikazuju duhove umrlih, a koje na ovaj ili onaj način nisu razjašnjene na naučnoj osnovi ili raskrinkane kao obična prevara.
Među malobrojnim, ovo je definitivno jedna od najboljih…


Ovu fotografiju oltara načinio je sveštenik po imenu Kenneth Lord [Kenet Lord] leta 1954. godine kada je promovisan na službu vikara u Newby [Nju-bi] parohiju u severnom Jorkširu u Engleskoj.

Toga je dana uzeo da fotografiše svoju crkvu sa namerom da fotografije pošalje svojim prijateljima. Odabrao je miran deo dana, i svojom novom, u to doba modernom kamerom Rolleicord 4 načinio ukupno dvanaest snimaka.

Na petom snimku, snimljenom unutar crkve se, sa desne strane oltara, nazire zastrašujuća prilika u dugačkom crnom ogrtaču sa nečim što podseća na masku koja prekriva lice.

Sveštenik Lord je bio potpuno siguran da u crkvi nije bilo nikoga i da je sve izgledalo normalno dok je fotografisao oltar. Kada je naknadno razvio film, odlučio je da potraži mišljenje stručnjaka te je poslao negativ u Kodak jer je film koji je koristio u kameri također proizvela kompanija Kodak. Nakon toga negativ je navodno pregledao i nezavisni fotograf , kao i mnoge organizacije, ali niko nije mogao da na negativu pronađe ništa što bi ukazivalo da je u pitanju falsifikat.

Sir Arthur C. Clarke
1917-2008
Čuveni Sir Arthur Charles Clarke [Arthur Čarls Klark] je u jednoj
od epizoda svoje serije “Svet zagonetnih sila”, uz pomoć računara prikazao da su neke poznate fotografije duhova ustvari fotografije živih ljudi načinjene, slučajno ili namerno, metodom dvostruke ekspozicije ili produžene ekspozicije, u kom slučaju je neko ušao u kadar kamere pa se nejasno razaznaje na fotografiji.

Ali za ovu fotografiju do današnjeg dana nema prihvatljivog objašnjenja.

Newby crkva je sagrađena 1870. godine, i koliko je poznato, nikada u njoj nije bilo duhova ili nekih drugih paranormalnih fenomena.

Detaljna analiza proporcija na fotografiji ukazuje da je figura na fotografiji visoka preko 2 metra i sedamdeset santimetara!

Izvor: www.misterije.com

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime