Jeti – Snežni čovek

0
4409

Jeti prvi put pomenut pre 100 godina

Prvi put za Jetija snežnog čoveka čulo se pre više od 100 godina, kada je L.A. Vodel na Himalajima nabasao na otiske nepoznatog i po svemu sudeći  velikog bića. Misterija se nastavlja svih ovih godina… Oktobra 2003. godine najzad se pojavio dokaz da je mitski snežni čovek najverovatnije ipak postojao – u davnoj prošlosti. U večnom ledu Sibira, u Altajskim planinama, nađena je savršeno očuvana noga obrasla u krzno. Ispitivanja su pokazala da je stara nekoliko hiljada godina i da je pripadala nepoznatom biću u mnogo čemu sličnom čoveku.

jeti

Naučnik Loren Kolman sklon je mišljenju da će se priča o Jetiju tužno završiti. On veruje kako je sasvim moguće izumre pre nego što ga otkrijemo, odnosno da je vrsta već izumrela, a da dokazi o njenom postojanju neće biti pronađeni.

Otisci stopa jetija pronađeni na Himalajima

To mitsko stvorenje, pola čovek, pola majmun, već decenijama razbuktava maštu avanturista, pre svega zapadnih. U decembru prošle godine jedna američka televizijska ekipa vratila se sa padina Everesta, između Nepala i Tibeta, objavivši da je pronašla tragove jetija.

U izveštajima svih dosadašnjih očevidaca, Jeti je opisan kao ogromno, dlakavo, majmunoliko stvorenje, sa crtama lica bliskim čovečijim, iza kojeg se širi neprijatan miris. Komunicira, navodno, zvižducima i neobičnim roptanjem.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime