Čestitke za uskrs (Uskršnje čestitke za 2021. godinu)

0
26345

Uskršnje čestitke za 2021. godinu – Uskrs je najradosniji hrišćanski praznik. Simbolizuje ponovno rađanje, odnosno Hristovo vaskrsenje. Od davnina na Uskrs se pozdravljamo rečima – „Hristos voskrese“ i otpozdravljamo – „Vaistinu voskrese.“ Sem ovog tradicionalnog pozdrava sve više se koriste i razne uskršnje čestitke koje se u novije vreme razmenjuju virtuelnim putem. To je sasvim razumljivo, jer želimo da čestitamo praznik dragim ljudima koji su daleko od nas.

Savremena tehnologija je dovela do toga da su se mnoge stvari izmenile i modifikovale pa tako i čestitke koje razmenjujemo za praznike. Vaskršnje čestitke svakako u sebi sadrže onaj tradicionalni pozdrav, ali mu često prethodi neki smisleni stih. U nastavku teksta vam donosimo neke originalne čestitke kojima dragim ljudima možete čestitati naš najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs! Naravno, uvek ih možete prepraviti i prilagoditi sebi, a mogu vam poslužiti i kao inspiracija da sami osmislite uskršnje čestitke i čestitate praznik dragim ljudima.

Uskršnje čestitke za 2021. godinu u stihu

Danas na dan Hristovog vaskrsnuća, u duši gori plamen sreće, Hristos živi u srcima našim i nikad nas napustiti neće. HRISTOS VASKRSE, SREĆNI PRAZNICI!

Neka ti današnji dan mir i spokoj  donese, zdravi i srećni bili, HRISTOS VOSKRESE!

Neka se današnji dan u vašoj kući slavi, mir i sreću ti želim, da ste uspešni i zdravi! Hristos vaskrse!

Nek ti  na praznik  vaskrslog Hrista Božanskim mirom kuća zablista. SREĆAN USKRS! HRISTOS VASKRSE!    

Želim ti Božiji blagoslov večan, današnji praznik nek ti je srećan. Hristos vaskrse!

Iz srca se danas molim, sačuvaj Bože sve koje volim. Neka im duša sjajem zablista, nek im je srećno vaskrsenje Hrista. SREĆAN USKRS! HRISTOS VASKRSE!   

Zatvori oči i ruke sklopi, svoju zahvalnost Hristu uputi, zamoli da je uvek uz tebe, jer s Njim su uvek sigurni puti. HRISTOS VASKRSE, SREĆNI PRAZNICI!

Neka te vodi Božija milost, neka te vodi Božija ruka, vaskrslog Hrista u srce primi nek te oslobodi svih muka. Hristos vaskrse! Srećan Uskrs!

Danas je dan Hristovog vaskrsenja, danas je dan našeg spasenja, uz tebe uvek neka je Bog, tvorac života i mog i tvog. Hristos vaskrse! Srećan Uskrs!

Božija milost nek te obasja, neka te krasi Božja blagost, vaskrsli Hrist nek ti donese zdravlje, sreću, mir i radost. Hristos vaskrse! Srećan Uskrs!

Blagodatni oganj zasija jarko u Jerusalimu na Svetom grobu, najavi Hristovo vaskrsenje za pravoslavce večno spasenje. Hristos vaskrse! Srećan Uskrs!

Vaskrslom Hristu ti se pomoli, zahvali iz srca za sve što ti je dao. Ne zaboravi da je On za ljudski rod postradao. Od tebe traži krotkost i čistotu, jer to je jedini put spasenja. Nek su ti srećni praznici naši, dani Hristovog vaskrsenja. Srećan Uskrs!

Suzama pokajanja  grehe sa duše speri, ruke Isusu pruži, srce nek ti treperi. Otvori srce svoje, duša nek ti zablista, zauvek u njega useli vaskrslog dragog Hrista. Hristos vaskrse, srećan Uskrs!

Neka vam dušu ispuni milina zbog vaskrsenja Božijeg sina. 

Osmeh da vam na licu blista na dan vaskrsenja Isusa Hrista! Srećan Uskrs!

Neka vam današnji praznik mir i spokoj donese, želim vam srećan Uskrs, dragi nam Hristos vaskrese! HRISTOS VASKRSE, SREĆNI PRAZNICI!

Na današnji praznik vaskrsenja Hrista, neka i vaš dom Božanskim mirom zablista. Hristos vaskrse, srećan Uskrs!

Hristos je vaskrsao da javi svima, da posle smrti života ima. Veruj u Njega, veruj u Boga i uvek ljubi bližnjega svoga. Sa Hristom živi i bićeš srećan, jer On nam daruje život večan. Hristos vaskrse!

U plamenu Svetog ognja, iskrene se želje roje, dragi Bog da blagoslovi tebe i sve drage tvoje. Hristos vaskrse, srećan Uskrs!

Nedeljno jutro kada svane, radosno dočekaj vaskrslog Hrista, okadi kuću, zapali sveću, Božanskim mirom sve nek zablista. Hristos vaskrse, srećan Uskrs!

Neka vam današnji praznik radost i sreću donese, želim vam srećan Uskrs uz pozdrav Hristos voskrese! HRISTOS VASKRSE, SREĆNI PRAZNICI!

Dragom Bogu iskreno se molim da mi čuva sve koje volim, da im podari sreću i zdravlje, da čuvamo pravoslavlje. Da se brat sa bratom miri da se ljubav svetom širi. Da se krste sa tri prsta i da nam je vera čvrsta. Da u zdravlju i veselju proslavimo u nedelju. Neka nam je život večan, neka nam je Vaskrs srećan. Hristos voskrese! Vaistinu voskrese!

Anđeli se raduju, vaskrsenje javljaju. Zapevali na sav glas da je Hristos svima spas! Hristos voskrese! Vaistinu voskrese!

Kao što viditite Uskršnje čestitke za 2021. godinu se nisu nimalo promenilie, jednako su lepe sa porukama ljubavi, mira i lepih želja. Nadamo se da smo Vam bar malo pomogli i podstakli vas da i sami osmislite Uskršnje čestitke i prosledite ih dragim ljudima.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime