USKRŠNJE ČESTITKE: Čestitke za Veliki petak i Uskrs

0
76240

APRIL 2019 – Najsvetiji, najveći i najsvečaniji hrišćanski praznik Uskrs se slavi u znak sećanja na vaskrsenje Isusa Hrista iz mrtvih. Uskrs je zaloga za mir, uzrok izmirenja, rušenje smrti.

Uskrs dolazi sa prolećem i stoga su simboli Uskrsa, kao što i sami znate zeka, jaja i lјilјani a oni predstavlјaju život, čistotu, mir i svetost. Uskrs se uvek slavi sa velikom radošću, veselošću. Ljudi se međusobno razmjenjuju darovima, mejlovima, porukama i čestitkama.

Baš kao i svaki drugi praznik, Uskrs takođe ima veliki broj poruka koje su u širokoj upotrebi, uskršnje čestitke kojima možete pozdraviti svoju porodicu i prijatelje. U slučaju da tražite neke uskršnje tekstualne poruke, pregledajte tekst ispod.

Čestitke za Veliki petak

Narodi su se mučili kroz vekove kakvo bi ime nadenuli ovom danu. Na jugu on se naziva Strašni Petak. Nemci ga zovu Žalosni Petak. Francuzi ka nazivaju Sveti Petak. Englezi su ga nazvali Dobri Petak, a naš narod ga zove Veliki Petak. I sva ova imena pojedinačno i ukupno odgovaraju sadržini ovog dana. Čak mu odgovara i naziv Dobri Petak jer ma koliko je ovaj dan simbol greha, mraka i straha, on je i spasonosan dan za čitav čovečji rod.

Na današnji dan pre vekova dosta, postrada na krstu ali tu ne osta, Hrist Božije dete. U ljubavi svojoj zbog ljudskoga roda, stradao i uzneo se do nebeskog svoda. Čuva nas sa neba i molitve sluša, rad rajskog života naših grešnih duša. Na današnji dan pre vekova dosta postrada na krstu ali tu ne osta… Srećan praznik, Veliki petak!

Neka Bog blagoslovi ovaj veliki dan,i neka to bude kraj svih tvojih teškoća isto kao što će u Nedelju biti novi početak, početak svega dobrog. Želim ti srećan Uskrs, puno zdravlja i blagostanja!

Na ovaj Sveti Dan, neka ti Nјegova svetlost pokaže put, neka ti Nјegova ljubav unese radost u srce i neka ti Nјegova žrtva ojača dušu! Srećan ti ovaj veliki praznik, Veliki petak!

Ja sam njegov teret i svedok njegove neustrašive smrti, njegov sam znak i poslednje obećanje, opraštaj i blagoslov! Ja sam KRST. Poljubi me danas i pomoli se za svoje bližnje. Srećan Veliki petak!

Kada se suočite sa životnim problemima, nemojte tražiti od Boga da ih odnese, da ih potpuno ukloni iz tvog života, oni su tu kao nauk, kao spas. Zamolite ga da vam pokaže njihovu svrhu. Srećan Veliki petak!

Iskoristi ovaj dan za praštanje, za pomirenje sa svojim neprijateljima i sa savojim unutrašnjim bićem, za novi početak, novu ljubav, neka se u tebi iznova rodi vera u ljude i u sebe samog! Srećan praznik, svako dobro!

Čestitke za Veliki Petak
Izvor: Pixabay.com

Uskršnje čestitke

Uskrs predstavlјa najvažniji hrišćanski praznik, jer se njime izražava radost zbog konačne pobede sina Božjeg Isusa Hrista nad smrću i progonstvom. Nedelјa, prvi dan Vaskrsa, vernici se u našim krajevima tog dana pozdravlјaju rečima Hristos vaskrse, na šta se odgovara Vaistinu vaskrse.

Na krstu je postradao zarad naših grešnih duša, uzneo se u nebesa i molitve naše sluša, pomoli se u tišini il’se moli na sav glas, pomoli se dragom Bogu u molitvi nađi spas! Hristos Voskrese!

Čestitku ti šaljem ovu, jer ti doći na ne mogu, i za tvoje zdravlje, sreću ja se molim dragom Bogu, nek ti vera dušu snaži, tugu neka ti ublaži, da ti uvek cveta cveće kao sada u proleće.

Uskrs nije simbol kraja, već novog početka, iskoristi današnji dan da sve ono loše ostaviš iza sebe da kreneš dalje da se ne osvrćeš, da oprostiš svojim neprijateljima, da pomogneš prijateljima. Neka te Bog blagoslovi i neka ti ovaj dan bude početak jednog srećnijeg perioda.

Neka radost Uskrsa ispuni tvoje srce, danas i čitavu godinu. Neka ti Bog da dug i srećan život, neka se Uskrs budi u tvom srcu makar stotinu puta. Srećan Uskrs!

Uskrs je obećanje Bog nas obnavlјa svakog proleća. Neka ti ovaj Uskrs ispuni srce mirom i radošću! Srećan Uskrs!

Uskršnje poruke

Došao je dan spasenja, dan Hristova Vaskrsenja, neka Gospod u veselju ispuni ti svaku želju, sreću, zdravlje, blagostanje za sve tvoje, ništa manje. Hristos voskrese!!!

„Ja sam uskrsnuće i život; onaj koji veruje u mene nikada neće umreti“. Kada dođe vreme uskrsnuća, Neka čudo Uskrsa ispuni tvoje srce radošću i srećom! Srećan Uskrs!

Došao je sa neba na zemlju da pokaže put, od zemlje do krsta platio naš dug; od krsta do groba od groba do neba. Ostavio je svoj presto da bi okajao naše grehe. Srećan Uskrs!

Uskrs je obećanje koje nam Bog ispunjava svakog proleća, a to je obećanje da nam Uskrs ispuni srce mirom i radošću! Srećan Uskrs i sve najbolje. Ostani blagosloven!

Dobri moji prijatelji, nek vas čuva Gospod Bog, molite se, pokajte se, nek sačuva svakog tvog. Očuvajte veru svoju u jednoga Boga Hrista, učuvajte i negujte nek bude ko suza čista! Hristos Voskrese!

Pozdrav od srca vama svima što vas u toj kući ima. Da ste mi veseli, živi i zdravi, da se Vaskrs u radosti večno slavi. Pratio vas Bog dobri, blagoslovom nek vas okiti! HRISTOS VASKRESE.

Dragi Bože, pravedni, mili, molim ti se za zdravlje mojih prijatelja. Neka im se ispuni svaka želja, a u srcu oganj radosti da gori! Poslušaj šta ti tvoj sluga pokorni govori: neka svakom svane divan dan, da se ostvari dugo sanjani san. Nek u duše svakog tvoj Duh dobri radost donese! Srećan Uskrs! Hristos Voskrese!

Hristos Voskrese, radost donese! Nek u vaš dom topli stignu blagoslovi od Boga, da među vama uvek vlada sloga, da se uvek čuje dečja graja, a sreća da vam bude bez kraja! Srećan Uskrs!

Prijatelji dobri dragi, nek na vas uvek gleda Bog blagi. Da vam je radostan svaki dan, da vam se ostvari najlepši san. Nek vam je duša uvek topla čista i da u srcu nosite Hrista! Srećan Uskrs! Hristos Voskrese!

Ranije objavljene Uskršnje čestitke

I ranije smo objavljivali Uskršnje čestitke, možete ih pronaći u našim ranije objavljenim tekstovima, evo nekoliko nama najdražih:

Plaven velik na tren zgasnu, ali tiha vatra plamti, o stradanju i uspenju kroz vekove što se pamti, nek ti srcem tinja iskra Vaskrsloga Boga Hrista.

Dobro jutro vama svima,
u toj kući što vas ima,
da ste srećni, živi, zdravi
da se uvek Vaskrs slavi!
Neka Vam kuća srećom blista
i slavite večno Hrista!
HRISTOS VASKRSE!!!

Sve što želim za sebe i svoje, želim i za prijatelje moje, sve nevolje, patnje muke, nek prestanu, nek nestanu. Zdravlje nek vam kućom kruži, nek vas dobra sreća služi. Hristos Vaskrse!

Svanuo je dan spasenja, dan Hristovog Vaskrsenja, naka Gospod u vaselju ispuni vam svaku želju, zdravlja, sreće, blagostanja za gešnike pokajanja. Hristos Vaskrse!

Prolećni nam povetarac oko glave piri, a u duši vera stara naše grudi širi. Ti ako si vernik pravi, krsti se i moli, a sebe i bližnjeg svoga podjednako voli. Hristos Vaskrse!

Pogledajte još: Uskršnje čestitke, poruke

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime