Šta pokloniti devojčicama? – Ideje za kreativan poklon

0
1442

Osmišljavanje poklona za najbliže ne ide baš jednostavno i brzo kada nemamo inspiraciju šta da poklonimo, a naročito ume da bude zahtevno odabrati poklon za decu. Ona se uvek  poklonima posebno raduju, a kako bismo ih potpuno oduševili, potrebno je da pogodimo šta je ono što bi ih najviše obradovalo.

devojčica-plišani-meda
Foto: Pixabay.com

U nastavku vam dajemo nekoliko ideja za poklone koji najviše obraduju devojčice, što vam može pomoći da osmislite najbolje rešenje i izmamite osmehe.

#1 Udoban veš zanimljivog dezena je dobra ideja za poklon

Ukoliko se za nešto sa sigurnoću može reći da uvek iznova oduševljava, to su zasigurno boje i način na koji se sa njima poigravaju kreatori odeće i igračaka za decu. Majice na bretele za devojčice zabavnog dizajna, zatim pidžame ili čarape sa interesantnim detaljima pokloni su koji će se dopasti svakom detetu – još ako sadrže omiljene crtane likove ili druge prepoznatljive motive, nema prostora za razočarenje.

#2 Pribor za crtanje i slikanje za talentovane devojčice

Skoro sva deca vole da pišu i crtaju u ranim godinama života, a kod određenog broja želja za igranjem sa bojicama i četkicama zadržava se i nadalje. Stoga mlade slikarke možete obradovati štafelajem, temperama, četkicama i adekvatnim papirom za crtanje.

voštane-boje-crtanje
Foto: Pixabay.com

Vodene, voštane i drvene bojice takođe su odličan izbor za poklon, a ono što ih takođe može oduševiti jeste da im pomognete, u dogovoru sa roditeljima, da na zidu naprave kutak za crtanje i slikanje, koji će biti prilika za iskazivanje slikarskih afiniteta male umetnice, a koji će izgledati dekorativno, te neće ljutiti roditelje.

#3 Dečija predstava – avantura za pamćenje

Predstave za decu višestruko su i korisne i zabavne – u pitanju je sadržaj prilagođen mališanima, uglavnom interaktivne prirode, što podrazumeva da i deca mogu da se uključe i budu aktivni deo predstave, a ne samo posmatrači! Stoga im treba priuštiti ovakve događaje barem u posebnim prilikama, ako ne i češće!

Pored pozorišnih sadržaja ze decu, imajte na umu da i bioskopska projekcija dugo čekanog crtanog filma može biti svršena ideja za iznenađenje, kao i poseta muzejskih izložbi namnjenih i najmlađima, među kojima je posebno zanimljiva ona koju sadrži nedavno otvoreni Muzej iluzija u Beogradu.

#4 Novi hobi ili aktivnost za radoznale devojčice koje žele da se okušaju u nečem nepoznatom

Osluškivanje dece i njihovih usput izrečenih želja može biti odličan način da saznate šta je najbolja ideja za poklon. Među iskazanim željama često se čuje i dečja potreba da probaju nešto novo, čime bi mogli da ispune svoje vreme.

devojčice-balerine
Foto: Pexels.com

Bilo da je reč o školi baleta, plesa, nekog vida sporta, slikanja, novog jezika ili nečeg drugog, upravo vi možete biti ti koji će detetu omogućiti da zakorači u jednu novu avanturu, koja se može pretvoriti u izvor dečje radosti, pa čak i životno opredeljenje!

#5 Kućni ljubimac – poklon koji će oduševiti svako dete

Jedna od želja mnoge dece jeste i životinja u kući. Kada roditelji podrže to i odobre posedovanje kućnog ljubimca, onda je potrebno samo još nabaviti ga i upustiti se u život sa još jednim članom domačinstva.

Međutim, šta kada roditelji to ne odobravaju? Ukoliko je reč o detetu vaših prijatelja ili rođaka, popričajte sa roditeljima pre nego što se odlučite za ovakav poklon, jer, ma koliko životinje bilje slatke i ljupke i činile fantastičan tandem sa decom, roditeljsko NE može biti izričito, što znači da u kući nema prostora za psa, mačku ili neku drugu životinju, uprkos čak i vašoj intervenciji.

Ukoliko dobijete saglasnost, nema nikakve prepreke da dete obradujete upravo ljubimcem, koji će svojim prisustvom doneti brojne zabavne momente u životu svih članova porodice, a kod najmlađih podstaći i razvoj veoma važnih osobina, kao što su požrtvovanost, empatija i brojne druge.

#6 Oduševite ih naslovom knjige koji je zabavan ili nastavkom  omiljenog serijala knjiga

Deca u ranim godinama obično uživaju u večernjim ritualima čitanja i pričanja priča, radnju često poznaju i bolje nego roditelji i svako veče se raduju toliko puta ispričanim pričama kao da ih čuju prvi put. Međutim, vrlo često dogodi se nešto u kasnijem razvoju da dete više ne uživa u čitanju kao što je u slušanju priča i da čitalačka interesovanja se ugase.

dete-čita-knjigu
Foto: Pixabay.com

Knjiga primerena uzrastu, dovoljno zabavna da intrigira dete da pređe na sledeću stranu najbolji je poklon koji mu možete dati ukoliko želite da uživa u tom naslovu, ali i da podstaknete želju da zaviri u druge među stranice drugih knjiga.

Nadamo se da će vas izložene ideje podstaći da odaberete poklon koji će izazvati oduševljenje i koji će u budućnosti biti uspomena koje će se dete rado sećati!

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime