Senzori loma stakla: dodatna bezbednost vašeg doma

0
1291

Većina ljudi tvrdi da prostor u kom provode najviše vremena, bilo da se radi o kući ili radnom mestu, značajno utiče na raspoloženje i produktivnost. Čak i drevna kineska filozofija, poznata pod nazivom feng šui, uči nas da pravilan raspored nameštaja i dekoracije u životnom okruženju stvara harmoniju i podstiče protok pozitivne energije.

Danas je pred nama nepresušan izvor inspiracije kada je u pitanju uređenje enterijera: časopisi, saloni nameštaja, blogovi o savetima i idejama za ukrašavanje doma i instagram nalozi influensera. Sve više vlasnika kuća ukrašava svoje domove staklenim predmetima.

Neki odlaze dalje od toga i zahtevaju da staklo bude najzastupljeniji materijal kućnih konstrukcija. Ako zamislimo idiličnu kuću na obali mora, razumećemo i zašto: vrata, prozori i zidovi od stakla obezbeđuju veći stepen osvetljenosti, čine prostor prostranijim i omogućavaju pogled na morsko prostranstvo koji oduzima dah.

Priznajemo da objekat u kom dominiraju staklene površine izgleda fensi, ali je njegova bezbednost upitna, budući da se radi o osetljivom materijalu. Prozore i staklena vrata provalnici smatraju lakim metama, jer je dovoljan jači udarac čekićem ili drugim čvrstim alatom da se Vaša prva linija zaštite slomi pod pritiskom – u bukvalnom smislu. Na koji onda način očuvati bezbednost doma i uživati u zenu staklene oaze?

Senzori loma stakla pružaju dodatni nivo kućne sigurnosti svakom alarmnom sistemu

Predpostavimo da ste uzeli u obzir zaštitu privatnosti Vaše porodice i materijalnih vrednosti svog doma ili poslovnog objekta, te ugradili sisteme bezbednosti koji uključuju senzore pokreta i ulaza. Međutim, ako je senzor pokreta postavljen na pogrešnom mestu i uljez ipak uspe da uđe u Vaš dom (tako što je prethodno razbio staklo), alarm se možda neće aktivirati. Stoga, budite mudriji od provalnika i sprečite ga u njegovom narednom potezu – instalirajte senzore za lom stakla, koji aktiviraju alarm u momentu kada je staklo razbijeno.

Senzori za lom stakla su vrsta sigurnosnog detektora, koji je praktično neprimetan. Postavljaju se na staklo ili prozor, pri čemu ne ometaju pogled kroz staklo. Na veoma praktičan način se uklapaju u Vaš ambijent – možete ih zakamuflirati da podsećaju na druge kućne uređaje. „Skriveni talenat“ ovih uređaja je detekcija zvukova koji nastaju razbijanjem stakla. Svaki „razbijajući“ zvuk ima karakterističnu frekvenciju. Senzori loma stakla obrađuju frekvencije da bi utvrdili da li je staklo zaista slomljeno. Kada utvrde da je došlo do loma stakla, senzor aktivira alarm.

Još jedna sjajna vest je jednostavnost rukovanja senzorima za lom stakla. Sve što treba da uradite je da zatražite od kompanije za kućni alarmni sistem da instalira i aktivira senzore za razbijanje stakla u Vašem domu. Jedan senzor je dovoljan za prostoriju sa nekoliko staklenih prozora i vrata. U slučaju da imate staklene prozore oko kuće, preporučujemo da ugradite po jedan senzor za lomljenje stakla za svaku sobu.

Na šta obratiti pažnju prilikom kupovine senzora loma stakla?

Na tržištu je dostupan veliki broj i raznolikost detektora loma stakla. Međutim, sigurnosne probleme na najbolji način će rešiti kvalitetan i pouzdan proizvod. Kompanija MS Security svojim korisnicima pruža kompletnu i kvalitetnu uslugu u tehničkoj zaštiti. U bogatoj ponudi sistema i opreme za visoku bezbednost renomiranih svetskih proizvođača, veoma lako možete pronaći pravo rešenje za sigurnost Vašeg doma. Stručni tehnički tim odgovoriće na sva Vaša pitanja i ukazati na osnovne karakteristike dobrog detektora. Svakako nije da na odmet da se i sami usmerite ka pametnom odabiru.

  • Proverite da li proizvod ima razumnu garanciju.
  • Izaberite proizvod koji je usklađen sa najnovijom tehnologijom.
  • Proverite da li bi nadogradnja proizvoda bila moguća i jednostavna.
  • Uverite se da li je proizvo jednostavan i lak za upotrebu.
  • Raspitajte se da li proizvod ima dovoljan zvučni opseg.
  • Saznajte da li se kvar na sistemu može lako otkriti.
  • U slučaju odabira aktivnog detektora loma stakla, osvrnite se debljinu stakla, jer direktno utiče na efikasnost ovih detektora.

Alarm aktiviran radom senzora loma stakla može biti efikasno odvraćanje – uplašiće većinu provalnika pre nego što uđe. Drugim rečima, kriminalac je možda uspeo da razbije prozor ili staklena vrata, ali kada se oglasi alarm, da li će odlučiti da bi bilo pametnije da odustane od svoje misije  ili da nastavi sa pokušajem provale? Osim toga, samo jednim senzorom možete pokriti popriličnu površinu. Nije Vam potreban veći broj senzora da biste prekrili sve prozore u jednoj sobi.

Najzad, instalacija sigurnosnog sistema sa senzorima za lom stakla može biti jedan od najpametnijih načina da zaštitite svoj dom ili posao od kriminala – i ujedno najmudrija investicija. Sada kad ste otkrili sve čari modernih senzora „istančanog sluha“, možda ustakljena vikendica sa pogledom na drveće i vodu više i nije tako loša (nebezbedna) ideja.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime