Neverovatni kafići u svetu koji će vas nasmejati

0
2916

Nije lako imati kafić danas. Iako su kafići u Srbiji puni u svako doba dana, i dalje je potrebno „ono nešto” što će privući ljude da prvi put zakorače u novo mesto. Najbolji kafići u Beogradu možda ne mogu da se porede sa nekima na ovoj listi, ali su neizostavni deo naše svakodnevnice.

Pogledajte ove neverovatne kafiće u svetu, koji će vas začuditi ili nasmejati.

1. Kafić sa mačkama

Kupci koji dolaze u najnoviji kafić u Parizu kako bi naručili svoju kafu i kroasane, sada su u mogućnosti da uživaju u društvu od desetak domaćih mačaka.

„Cafe des Chats“ u srcu prestižnog dela grada Marais je dom za  desetak mačaka koje se šunjaju između stolova ili se razvlače na foteljama, dok posetioci uživaju u kafi.

Vlasnici su mislili na Parižane koji nisu u mogućnosti da drže kućne ljubimce u malim stanovima u centru grada. Iako se ideja možda čini ekscentričnom, vlasnik kafea kaže da su potencijalne zdravstvene koristi od „terapije predenja“ veoma stvarne.

Svih dvanaest mačaka u kafiću su napuštene mace koje su usvojene iz centara za spasavanje. Gandelon tvrdi da su njeni glavni prioriteti higijena i dobrobit mačaka – a sve su bile podvrgnute proveri kako bi utvrdile njihove društvene sposobnosti.

1 kafic sa mackama

2. Mahika Mano – Kafić sa ležaljkama

Kome još trebaju stolice kada se možete opustiti uz šolju kafe ili čaja u udobnoj ležaljci. To je verovatno bila ideja iza popularnog mesta u Tokiju, koje omogućava posetiocima da uživaju u ispijanju svog omiljenog napitka dok se ljuljaju.

Nalazi se u okrugu Kičoji u Tokiju, mestu poznatom po svojoj opuštenoj atmosferi, Mahika Mano se savršeno uklapa u okruženje sa visećim ležaljkama sa plafona, pozivajući prolaznike da samo sednu i uživaju u ukusnom piću.

Čim uđete, prva stvar koju primetite je odsustvo stolica, ali čim se položite u jednu od ležaljki, započinjete da se pitate zašto uopšte koristimo stolice kada su ležaljke toliko udobnije?

Samo se nemojte previše raskomotiti, jer je vreme zadržavanja ograničeno na 90 do 120 minuta, tako da svako može imati priliku da se opusti. Ova politika se primenjuje u zavisnosti od popunjenosti kafića.

2 mahika mano

3. Cafe con piernas – Kafić sa nogama

Cafe con piernas (španski za „kafe sa nogama“) je popularni temats kafić u Čileu gde se uslužno osoblje sastoji od oskudno odevenih devojaka. Kafići sa konobaricama u minisuknjama i štiklama koje služe biznismene su već dugo popularni, ali je bikini i slična odeća samo ubrzao trend sredinom devedesetih.

3 kafic sa nogama

Kafići su brojni i vrlo popularni u Santijagu, glavnom gradu Čilea. Međutim, često se navodi da su kafići u suprotnosti sa tradicionalno konzervativnom kulturom Čilea. Nisu na svim mestima žene u bikiniju ili seksi donjem vešu, budući da su neki ostali na tradicionalnim mini-suknjama i štiklama.

Svaki kafić sa nogama nije toliko pohotan kao što se čini. Ovde se služi samo kafa, ništa alkoholno. Čudno je da ćete u ovim kafićima videti biznismene u svako doba dana, ne vezano da li je prošlo radno vreme ili je pauza za ručak (možda i zapravo nije toliko čudno).

4. Icebar – by Icehotel – Ledeni kafić

Ovaj kafić je definitivno najčil mesto na kojem ćete ikada popiti piće – temperatura unutra je uvek minus sedam stepeni! Pića služe u čašama napravljenim od leda, a možete pozajmiti rukavice dok ste unutra.

4 ice bar

5. Alux Caverna Lounge – Kafe pećina

Postoji više kafića i restorana u pećinama, ali je ovo najveći bar u pećini na svetu. Ako vas ne plaši činjenica da ste duboko ispod zemlje, obožavaćete ovo mesto.

5 kafe pecina

6. El Bosc de les Fades – Kafe šuma

Ovde se osećate kao da ste u magičnoj šumi, umesto u jednom od najvećih gradova u Evropi. Ovaj kafić u Barseloni je nešto potpuno drugačije.

6 barselona

7. Satan’s Whiskers – Djavolji brkovi

Ne samo da je ime ovog kafića neverovatno, već je i sam enterijer čudan koliko ste mogli da očekkujete. Unutra ćete pronaći gomilu čudnih prepariranih životinja, kao i skelet jednoroga!

7djavolji viski

8. The Museum H.R. Giger Bar – Alien Kafić

Tema ovog kafića je prikaz apokaliptične buduće civilizacije. Neodoljivo podseća na okruženje iz franšize Osmi putnik, sa pršljenovima na zidovima i čudnim stolicama.

U koji biste kafić najradije otišli?

8 hr giger bar

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime