3 jednostavna saveta za uredjenje dnevne sobe

0
3380

U današnje vreme većina ljudi nema novca da od svojih prihoda i zaliha finansija uredjenje svog doma i enterijera, pa se mnogi zadužuju uzimajući kredite kako bi mogli to sve isfinansirati i urediti kako žele.

Upravo iz tog razloga, kada se već ulazi u finansijski tesnac, jako je bitno da dobro osmislite kako da uredite svaku od soba i celokupni dom da ne bi posle bili razočarani pa poželeli da sve radite iznova za šta većina vas neće imati novca niti je to uopšte pametan i racionalan potez.

Takodje, pre nego što se odlučite gde želite kupovati nameštaj i ostale detalje za vašu kuću ili stan, dobro se raspitajte i informišite na internetu oko svih važni stvari, cena i slično. Imajte u vidu da cene za jednu istu stvar koja je istog kvaliteta, mogu odstupati čak i preko 100%, zato je vrlo bitno da se ne zalećete i da dobro sve istražite pre nego što napravite konačnu odluku šta uzimate i na kom mestu, od kog prodavca.

U ovom tekstu ćemo vam dati 3 vrlo jednostavne a jako bitne smernice kada je u pitanju planiranje uredjenja dnevne sobe odnosno dnevnog boravka u kome većina nas provede najviše vremena ne računajući spavaću sobu gde spavamo.

Prva stvar na koju treba da obratite pažnju je stolarija, odnosno prozori i vrata. Da li ćete se odlučiti za pvc stolariju ili za stolariju od drveta, ili nekog drugog materijala to je na vama. PVC stolarija je danas jako popularna pogotovo kada se radi o prozorima i spoljašnjim vratima. Unutrašnja vrata su najčešće od drveta i često su dosta jeftinija. Svakako izanalizirajte cene na više mesta i uzmite u obzir potrebne dimenzije, ugradnju, rokove itd.

Sledeća vrlo bitna stvar je da napravite sklad boja kada birate nameštaj i ostale detalje za dnevnu sobu. Sa crno-belom kombinacijom skoro nikada ne možete pogrešiti jer ta kombinacija boja ne samo što uglavnom deluje najotmenije već je i često najpovoljnija opcija sa najvećim mogućnostima izbora dezena, nijansi i ostalih detalja. Na takvu kombinaciju vrlo dobro uvek ide neki zlatan ili srebrni detalj, a takodje i jarke boje koje mogu razbiti malo tu jednoličnost.

dnevna soba

I poslednja stvar ali naravno ne manje bitna čak naprotiv je da uradite plan razmeštaja u dnevnoj sobi i da izvadite tačne mere svog prostora i onda da vidite kolikih dimenzija možete uzeti ugaonu garnituru, koliku komodu za TV, kakve police za knjige na primer i slično. Ovaj deo sa prostornim planiranjem je jedan od najvažnijih ako ne i najvažniji jer u slučaju lošeg iskorišćenja prostora i odličnog može biti velika razlika. Nije isto ako odredjeni prostor možete iskoristiti tako da vam stane više stvari a da pritom ne izgubite na slobodnom prostoru, ili tako da vam stane samo nekoliko i da imate osećaj da ste u skučenom prostoru.

Nadamo se da su vam ova 3 jednostavna saveta poslužila kao podsetnik i da će vam biti od koristi kada budete trebali da preuredjujete ili prvi put opremate dnevnu sobu.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime