ČUPAKABRA

0
3438
Ono što je nekada bilo samo biće iz priča srednjeamerickih stanovnika pretvorilo se zadnjih godina u pravu naučnu senzaciju. Naravno da su se našli oni poduzetniji koji su Chupacabru uspeli pretvoriti i u ekonomsku senzaciju. Majice sa njegovim likom uspešno se prodaju po ceni od 10$. Sve je počelo krajem 60-ih kada su primljeni prvi izveštaji o neobičnom predatoru koji je desetkovao stada ostavljajuci iza sebe leševe koza, ovaca, kokošiju… ubijenih ugrizom u vrat. Tako je bice i dobilo naziv Chupacabra što znaci „goat sucker“ ili kako bi se to nespretno reklo na našem, „sisac koza“. Njegovo ponašanje i crvene oci su jedine zajednicke tačke u kojima se slažu svi svedoci. Neki smatraju da se radi o sivom gušteru jakih zadnjih nogu, oštrih zubi i jezika poput zmijskog. Drugi pak misle da je reč o pernatom ili čak humanoidnom biću. Nakon 1995. broj slučajeva se naglo povećava. Osim iz Puerto Rica i Mexica, stizali su i iz New Yorka, New Jerseya, San Antonioa, San Franciscoa, Miamia ili čak iz Moskve.
  

Evo samo nekih od njih.
Pocetkom 70ih – Brownsville Texas. Rancer je pronašao ubijenog bika bez krvi, bez
tragova predatora.
1994. – Puerto Rico. Nekoliko malih sivih bica čiji opis odgovara Chupacabri isterali su stanari ispod kreveta u svojoj kuci.
11. Mart, 1995. – Orocovis. Pastir je pronašao šest ubijenih ovaca cija je krv potpuno isisana kroz tri rupice od ugriza na vratu.
21. Maj, 1995. – Canavanas, Puerto Rico. Misteriozno je ubijeno 150 ovaca. Za smrt je okrivljen Chupacabra.
19. Novembar, 1995. – Puerto Rico. Ovaj put Chupacabra je okrivljen da je zaklao desetine zečeva, ćurana, pasa, mačaka pa čak i konja. Viđen je u dva navrata.Jednom je odmah nestao bez traga a, drugi put je za sobom ostavio komad mesa pernate žrtve. Te je godine zabeleženo najviše slučajeva a Chupacabra je okrivljen za preko 1000 ubijenih životinja a čak su bili napadnuti i ljudi. Svaki put su svedoci tvrdili da je biće bilo slicno majmunu koji nije ima rep. Oči su mu bile velike i crvene.
Mart, 1996. – Miami. Ubijeno 40 životinja.
Septembar, 2000. – Brazil. Nakon što mu je pobio deo stada seljak je uspeo ubiti čudnu životinju. Bila je velika poput psa a glava joj je bila slična bikovoj. Poreklo bića je za sada nepoznato. Jedna od verovatnih mogućnosti je da se radi o neuspješnom, ili uspješnom, genetskom injženjeringu. Za to se optužuju ili NASA-in, ili vojni laboratoriji za istraživanja na životinjama koji se nalaze u luci Puerto Rico. Neki su spremni povjerovati da se radi o „mezimcima“ iz svemira koje su zaborav ili namerno ostavili njihovi vanzemaljski vlasnici. To se opravdava čestim slučajevima kada se Chupacabra pojavljivao na područjima na kojima su pre toga viđeni NLO-i. Ako bi kombinovali ove dve teorije, genetski inženjering i vanzemaljsko poreklo dobijamo treću, još zanimljiviju. Zbog očiju, nosnica, sive boje i još nekih karakteristika.

Mogli bi pretpostaviti da se radi o križancu greysa i nekog ovozemaljskog predatora. Mora se priznati da se ta teorija cini najmanje verovatnom, ali sigurno nije potpuno iskljucena. No, možda je to ipak samo još jedno od prirodnih stvorenja koje je tako dugo izbegavalo očima naučnika.

Izvor: Misterije neobjašnjivi fenomeni

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime