Piramide u Bosni

0
1834

Otkrovenje mita o Visočkim piramidama (nedaleko od grada Visoko u Bosni), počinje 2005. godine, na inicijativu Semira Osmanagića, koji je poreklom iz Bosne, a živi i radi u SAD. Semir je u razgovoru sa prof. Senadom Hodovićem (direktorom Zavičajnog muzeja Visoko), pričajući o fenomenu na samom brdu Visočici, gde sam vrh brda ima piramidalan oblik (što je veoma redak slučaj), i kako su na vrhu brda pronađeni kameni ostaci i nešto nalik tronu, došao do zaključka da to nikako ne može biti  koincidencija, i vidno se zainteresovao da otkrije tajnu na brdu Visočci.

image050

Nešto kasnije Semir Osmanagić izlazi u javnost sa tvrdnjom, da se u blizini grada Visokog nalazi više piramida (piramida Sunca – na brdu Visočici, piramida Meseca – na brdu Plješevica i piramida Bosanskog Zmaja), izgrađenih u davnoj prošlosti. 14. aprila 2006. godine otpočela su detaljna istraživanja sondama, izvršeni su satelitski i avionski snimci, termalna istraživanja i td.

 

Interesantno je da rezultati termalnog ispitivanja, pokazuju brže hlađenje pomenutih uzvišenja u odnosu na okolinu (materijal manje gustne), što navodi naučnike do zaključka da se tu nalazi neka veštačka tvorevina, puna šupljina.

Nedaleko od Visočice na Ravnima otkriven je tunel, koji je pretpostavljaju služio za ventilaciju a pronađeni su i blokovi teški i do 5 tona, u tunelima postoje raskršća pod uglom od 90 stepeni. Prof. dr. Dario Andretta, italijanski geolog napravio je starosnu analizu stalaktita iz podzemnog kompleksa tunela, modernom uranijumskom metodom i konstatovao starost od blizu 3.000 godina što znači da je tunelski kompleks još stariji.

Korenje drveća koje raste na Visočkom uzvišenju ne može da probije kroz izlivene blokove na piramidi Sunca.

U proteklim godinama otkriven je veliki broj elemenata koji nedvosmisleno pokazuju, da Bosanske piramide nisu samo mit, već dokaz da je u Evropi postojala drevna civilizacija, mnogo pre nego što se pretpostavljalo.

Doktor arheoloških nauka prof. Nabil Svelim pronalazač četiri piramide u Egiptu, izjavio je da je “Bosanska piramida Sunca najveća piramida na svetu” i da je ovde reč o “piramidalnom kompleksu jedinstvenom na planeti”.

„Bosanska dolina piramida“, kako je sada svi nazivaju, predstavlja jedno od najvećih otkrića u Evropi i trenutno je u žiži javnosti, kako arheološki tako i turistički.

Piramida-v

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime