Smešne poruke koje su učenici ostavili profesorima na testu

0
6630

Prilikom ulaska i inicijacije u čuveni “borilački klub”, novi članovi su morali da čuju pravila i zakone kluba, a to je da postoje dva glavna pravila, koja je učenik pretočio u odgovor na testu…

#1 Nikada ne pričaj o termodinamici!

Na testu iz fizike, kada je učenik naišao na pitanje: “Napišite kako glase prvi i drugi zakon termodinamike:”, učenik se domišljato setio čuvenog filma “Borilački klub” tj. “Fight Club” iz 1999. godine u kom su legendarne scene oživeli Bred Pit i Edvard Norton.

Prilikom ulaska i inicijacije u čuveni “borilački klub”, novi članovi su morali da čuju pravila i zakone kluba, a to je da postoje dva glavna pravila, koja je učenik pretočio u odgovor na testu:

  1. Prvo pravilo termodinamike je da nikada ne govoriš o termodinamici.
  2. Drugo pravilo termodinamike je da nikada ne govoriš o termodinamici.

Ne znamo kako je profesor ovo prihvatio, ali referenca na ovaj film je uvek dobrodošla, ako pitate nas.

#2 “Nemam predstavu šta ovde treba da napišem…”

Kada je na red došao kontrolni zadatak sa otvorenim pitanjem o lektiri iz Srpskog jezika, desilo se da je srednjoškolac u potpunosti prevideo da je trebalo da pročita klasično delo ruske književnosti “Ana Karenjina”. Ana Karenjina prepričano delo bi mu tada sjajno leglo, ali kako se nije snašao, napisao je veoma zanimljivu poruku svom profesoru, doduše sa željom da ne bude prozvan do kraja časa, inače bi ovo pismo bilo fijasko:

“U potpunosti sam zaboravio da pročitam Anu Karenjinu. Iskreno nemam pojma o čemu bi trebalo da pišem u ovom pitanju. Sada me je drugar podsetio da je trebalo da pročitamo delo i da se osvrnemo na konotaciju nesrećnih ishoda i životnih odluka. Ukoliko ne moram da pišem o Ani Karenjini, rekao bih da je baš ovo jedan od takvih trenutaka u životu, i o tome bih mogao da pišem do sutra. Ipak, znam da ovo nije realnost. Upravo zato se sada pravim da pišem koncept za svoj odgovor i već vidim da će ovo biti jedan od onih ponižavajućih trenutaka u životu. Još uvek nije takav, ali može postati kroz nekoliko sekundi. Za sada samo osećam stres unapred. Profesorka me je upravo pogledala i trudim se iz sve snage da izgleda kao da nešto pametno radim, dok ustvari razmišljam o tome koliko nisam normalan. Prokleti Internet. To je moj zaključak.”

pisanje v

#3 “Šestice idi kući, pijana si…”

I profesori su ljudi, a ljudi greše, to nam je u prirodi i neke stvari ne možemo predvideti. Na primer, koliko vam se puta na testu desilo da profesori omaše neko slovo u pitanju, naprave grešku pri postavci zadatka i tome slično? Verovatno se dešavalo. Ipak, ovog puta greška profesora nije bila velika već je slučajna greška značila da je profesor na mesto trećeg pitanja postavio pitanje pod rednim brojem 6.

To je značilo da su pitanja išla redom: “1, 2, 6, 4, 5…”. Učenik je duhovito pored broja 6 napisao i komentar: “Šestice, idi kući, pijana si… Zovite joj taksi…”.

#4 “Znam da nije Partizan…”

Profesor Sociologije se na jednom testu našalio sa željom da proveri opštu informisanost studenata. Kao dodatno, gratis, pitanje koje može zameniti bilo koje drugo pitanje na testu, profesor je pitao: “Ko je juče osvojio Ligu Šampiona?”.

Kako neki učenici ne prate fudbal, kao i u slučaju ove učenice, ona je odlučila da se našali te je napisala sledeće: “Paaa, znam sigurno da nije Partizan.”. Profesor je ovu šalu prihvatio oberučke iako je poznat kao strastveni navijač Partizana, te joj je dodelio dva gratis poena.

Izvucite pouku iz ovog slučaja, a u nastavku predstavljamo još jedan zanimljiv odgovor sa istog testa!

#5 “Čak Noris je osvojio Ligu Šampiona!”

Ne samo da je profesor uvažio ovaj odgovor, već je dopisao i zanimljiv vic o Čak Norisu, na koje smo itekako navikli. Ipak, ovaj je bio za “pobedu”!

“Čak Noris je ukinuo periodni sistem elemenata zato što priznaje samo element iznenađenja!”

#6 “Moraš u teretanu…”

Kada je profesor postavio pitanje na koje je trebalo pružiti odgovor baziran na sili Zemljine teže i drugim zakonima fizike, učenik je dao jedan veoma jednostavan, ali ne i netačan odgovor.

  • Pitanje: “Nalaziš se na ivici plutajućeg kanua, koji se nalazi nadomak doka. Skočio si odlučno sa željom da doskočiš na dok, ali si umesto toga završio u vodi. Objasni zašto:”
  • Odgovor: “Moraš da ideš u teretanu, mnooogo više.”

#7 Vodonična veza

Ne znamo da li će vam ovakav odgovor na testu doneti neku prednost, ali na pitanje iz hemije: “Objasni vodoničnu vezu između molekula vode”, jedan učenik je ostavio smešan odgovor koji više podseća na razgovor roditelja sa detetom o “pčelicama i cveću”:

“Vodonična veza je ona u kojoj dva vodonična molekula imaju snažna međusobna osećanja, kada počnu da se zabavljaju, potom venčaju i na kraju naprave male vodonične molekule.”

pisanje l

#8 “Zvezda je život!”

Sigurno ste imali priliku već da vidite čuveni pismeni zadatak u kom je učenik na temu: “Rakićevo shvatanje života u pesmi “Dolap”, napisao vrlo jednostavan i kratak pismeni zadatak, na kom je doduše dobio keca velikog kao vrata:

“Ovo je moje shvatanje života: “Zvezda je život, sve drugo su sitnice”.

Da li ste vi nekada bili duhoviti na kontrolnom testu u srednjoj školi, te ste odlučili da napišete jedno “Profesoru s ljubavlju…” pismo? Pišite nam u komentarima!

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime