Trotineti – zabava za decu koja se može praktikovati i zimi

0
2087

Jedna od omiljenih dečijih zanimacija u poslednje vreme je i trotinet. Naravno, to nije slučajno jer su trotineti već određeno vreme prisutni na našem tržištu. Oni za odrasle su već dovoljno popularnii dok trotineti za mališane postaju sve više i više traženi. Prodaja im raste, kao i broj dece koji se može videti da ih vozi po igralištima i parkovima. Dobra stvar kod njih je što oni neće morati da se “parkiraju” kako leto odlazi već će moći da se voze i tokom jeseni, ali i zime. Napravljeni su i dizajnirani tako da podnose sva godišnja doba.

Trotineti – nova zabava za vašu decu

Ova prevozna sredstva su nešto što bi moglo da zainteresuje Vašu decu, i da im omogući i zabavu, ali i korisno igranje. Oni su interesantni jer predstavljaju nešto novo, nešto što nije toliko prisutno, a što može biti zanimljivo. I zaista, oni jesu neka nova zabava za današnju decu, i mališani ih prihvataju sa velikim zadovoljstvom. Još uvek su novotarija koja je i dalje pomalo neobična, te se i deca rado obraduju kada vide da neko vozi trotinet. Stoga će i njima biti i više nego zanimljivo da ga sami imaju, i da ga vozaju.

Razni modeli trotineta

Kao i svako drugo prevozno sredstvo za decu, tako i ovi trotineti dolaze u različitim modelima, pa se može birati između jednog ili drugog dizajna ili boje. Svako može da izabere onaj koji mu najviše odgovara, a Vaše dete će već znati koji se njemu najviše sviđa. Trotineti postoje za različite uzraste, od 2 godine, pa sve do onih starijih, tako da ni to neće biti nikakava problem kada se odlučite za kupovinu.

Što se tiče materijala, najčešće se proizvode metalni ili plastični trotineti. I jedni, i drugi su traženi, i dobri modeli. Takođe, postoje i sklopivi trotineti koji su vrlo praktični, i koji se mogu lako prenositi ili poneti kada se više ne žele voziti. Bitno je napomenuti da zadnja kočnica dolazi sa svim modelima trotineta, i ona predstavlja još jednu stvar koja vožnju trotineta čini bezbednom.

Zašto trotinet

Dečiji trotinet će i Vašem detetu, i Vama samima biti višestruko koristan. Vi ćete znati da se dete igra na dobar način, da nije pred televizorom ili kompjuterom, i da ni telefon nije ona sprava koja mu zaokuplja pažnju. Znaćete da je negde sa drugarima, da se vozi i uživa, te ćete stoga i Vi imati malo vremena za sebe. Sa druge strane, dete će se igrati i razvijati, a da toga neće biti ni svesno. Vozeći trotinet, ono će jačati noge u svakom trenutku, a pošto mora da se drži, i ruke će biti u velikoj funkciji. Dakle, motoričke sposobnosti će doći i više nego do izražaja. Isto tako, koordinacija u prostoru će dolaziti do izražaja, i dete će se bolje snalaziti i u nekim drugim životnim situacijama zahvaljujući vožnji trotineta.

Dodatna oprema

Trotinet za decu prati i određena dodatna oprema koja može biti od koristi Vašem detetu dok ga bude vozilo. Na primer, tu su štitnici za ruke i noge koji će mu pomoći da sa većim samopouzdanjem vozi trotinet, i da bude siguran da će i prilikom pada ostati neozleđeno. Zatim, tu je i kaciga za glavu koja je vrlo korisna i obavezna, i ona predstavlja odličnu zaštitu u toku vožnje dečijeg trotineta.

Uz neke trotinete može ići i korpa koja ih prati, a u koju se mogu staviti razne stvari koje će Vašoj deci biti potrebne dok bude uživalo u vožnji trotinetom.

Konsultacije sa drugim roditeljima

Pre nego što izaberete trotinet koji će biti po meri Vašeg deteta, ne bi bilo loše da popričate sa nekim ko je trotinet već kupio svojim mališanima. Tako ćete dobiti iskustvo “iz prve ruke”, i znaćete na koje sve stvari bi trebalo da obratite pažnju prilikom kupovine. Oni će Vam ukazati na sve ono što bi trebalo da znate, i uputiti Vas na onaj model koji će zadovoljiti Vaše potrebe, ali i želje Vašeg deteta. Dete će možda tražiti neki model koji neće biti za njega, ali ste zato Vi tu kao roditelj koji će ga poučeni drugim iskustvom uputiti na to koji je najbolji trotinet za njega.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime