Koliko traje renoviranje kupatila?

0
2935

Svako ko je nekada radio renoviranje u kupatilu, zna koliko je to kompleksna procedura i da se ne može tačno utvrditi koliko će da traje.

Od čega zavisi koliko će trajati renoviranje kupatila?

Renoviranje kupatila je proces koji ima više faza adaptacije, ukoliko se radi od početka do kraja. Ponekad je potrebno samo zameniti određene delove i to se može završiti za nekoliko dana, ali ukoliko govorimo o renoviranju kupatila od nule, ceo proces može trajati i mesec i više dana.

Za renoviranje kupatila ključno je da imate dobar, kvalitetan materijal i odlična majstore, vodoinstalatere i keramičare.

Kako pronaći dobrog vodoinstalatera?

Pre bilo kakvog renoviranja, ukoliko nikada niste imali iskustva sa tim i nemate dobre preporuke, dobrog vodoinstalatera, možete pronaći i putem pretrage na Guglu, tako što ćete na pretraživaču ukucati frazu “vodoinstalater Beograd”.

Kada ukucate tu frazu, pojaviće vam se na stotine i stotine rezultata. Ono što je jako važno jeste da vodoinstalater makar bude iz vašeg grada, ako ne može iz vašeg kraja. Svakako čitajte recenzije i utiske klijenata o firmama koje vam izađu. Pravi servis će imati transparentnu ponudu i nudiće garanciju i račun, nakon završene usluge.

Zašto je vodoinstalater najvažniji u toku renoviranja kupatila?

Vodoinstalater Beograd je prvi koji će započeti fazu renoviranja vašeg kupatila.Prvo je potrebno sprovesti ili zameniti vodovodne instalacije. Uvođenje instalacija od nule radi se u novim objektima ili u objektima gde su vodovodne instalacije pogrešno postavljene. U blažem slučaju vodoinstalater Beograd će samo zameniti određene cevi koje su zastarele, napukle, ili oštećene. Vrlo je važno da ova faza renoviranja prođe besprekorno, jer ako se pređe na druge faze malterisanje, hidroizolaciju i na kraju keramičarski deo postavljanje pločica i sanitarija, a desi se da cevi nisu dobro postavljene da su lošeg kvaliteta i da brzo procure, sav rad može propasti, jer će doći do curenja vode kroz zidove, što će oštetiti samu strukturu kupatila, pa se ceo posao mora raditi ispočetka, što mnogo duže traje i mnogo više košta.

Zato je odabir pravog vodoinstalatera važniji od cene i samog materijala. Svakako materijal je takođe veoma važan, ali je najvažnije samo znanje i iskustvo koje poseduje vodoinstalater.

Najbolji način da pronađete vodoinstalatera jeste preko preporuke. Ukoliko nemate dobru preporuku, onda vam preostaje da vodoinstalatere potražite u oglasima i web pretraživačima, Trenutno na tržištu ima puno vodoinstalaterskih servisa. Savet je da izbegavate vodoinstalatere koji nemaju svoj servis, jer nemate nikakvu garanciju i sigurnost, da vas nee prevariti i da će dobro uraditi posao. Ovlašćeni servisi veoma mnogo ulažu u sam odabir kadra, a pored iskustva i znanja, traže i radnu etiku. To znači da ćete mnogo pre nać dobrog vodoinstalatera koji radi u ovlašćenom servisu, i koji poznaje posao, ne kasni i ne krši dogovore koji napravite.

Koliko faza ima renoviranje kupatila?

Tako da pitanje samog trajanja renoviranja vrlo podložno promeni. Kada masjtori dođu do cevi i vide u kakvom stanju se one nalaze, da li će biti potrebno da se menjaju sve ili samo neke cevi i kakve su instalacije generalno, može se dati neka okvirna prognoza. Ipak, u našoj zemlji, renoviranje kupatila se često radi nakon trideset ili čedrdeset godina, kada su se koristili neki drugi materijali, pa ni jedan vodoinstalater Beograd, ne može da da jasnu prognozu, dok  ne vidi instalacije na licu mesta.

Koje sve nepredviđene situacije mogu da se dese u toku renoviranja kupatila?

Na samo trajanje mogu uticati kašnjenje materijala, nedostatak određenog materijala, npr. pločica koje moraju biti u istom tonu, nepredviđđene okolnosti, kašnjenje majstora, nestručnost majstora i mnogo drugih faktora, tako da nije zahvalno prognozirati sam rok renoviranja.

Kao što znamo večina radova u kući traje i košta mnogo više od planiranog, zato se naoružajte strpljenjem. Takođe, uvek pripremite više novca od planiranog budžeta, jer po pravilu će uvek faliti još materijala i još vremena.

Koliko košta renoviranje kupatila?

Kao što znate cena renoviranja može iznositi i oko 100.000 dinara ali i mnogo više od toga. U zavisnosti od kvadrature vašeg kupatila i količine radova, cena će se kreirati okvirno, pre samih radova. Svakako da je cena renoviranja veća, za kupatilo koje je veće kvadrature nego kod kupatila manje kvadrature. Razlog tome je logično, više posla i više materijala i više sati koje potroši majstor prilikom renoviranja. Druga stavka koja utiče na cenu jeste sam materijal. Na tržištu postje materijali različito kvaliteta i cenovnog ranga, pa tako cena pločica za kupatilo može biti i dva do tri puta veća od cene nekih klasičnih pločica. Takođe, lepkovi i hidroizolacija koja se koristi takođe može varirati u ceni. U nekim kupatilima će biti potrebno da nabavite više vrsta lepkova, što opet utiče na cenu. Morate znati da je cena materijala jedno, a cena majstora drugo. Nabavku materijala možete prepustiti i majstorima, ali to podiže cenu.

Takođe i same sanitarije mogu podići cenu. Posebni modeli lavaboa, montaža kade, pozlaćene česme i drugi detalji, mogu uticati na cenu.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime