Istine i zablude o rolo i zebrastim zavesama

0
1403

Savremene zavese koje koriste aluminijumske sisteme za pomeranje platna su još uvek nepoznanica za mnoge pa se, sa pravom pitaju, koliko su tačne tvrdnje o kvalitetu, održavanju i trajanju ovih modela.

Najtraženije su rolo i zebraste zavese, a samim tim postoji i najviše dilema o njihovim osobinama.

zebrasta zavesa
Unsplash.com

ISTINA – Rolo i zebrasta zavesa se ne skidaju i peru klasično

Zvuči neverovatno, ali zebrasta zavesa kao i svaka druga sa sistemom je model koji se ne skida nakon postavljanja. To znači da je i način održavanja drugačiji od klasičnih modela, a u ovom slučaju to znači mnogo manje posla i sjajnu dekoraciju uvek.

Tačno je da se ove zavese ne skidaju, ne peru mašinski, ne peglaju, a ostaju čiste i  besprekorne bez obzira na prljanje u prostoru. 

Tajna je u materijalu koji ne upija nečistoće, ali se i ne prlja jer se rukama ne dotiče materijal pa je brisanje krpom sasvim dovoljno da ostanu čiste.

ZABLUDA – Rolo zavese po meri su skupe

Ogromna je zabluda da su rolo zavese po meri skupe i da treba kupiti gotove modele. Kada se urade po meri, rolo i zebra zavese savršeno odgovaraju otvorima, zauzimaju manje prostora pa lepše i skladnije deluju u prostoriji.

Ono što bi trebalo znati i da se originalne rolo zavese po meri izrađuju pa je to još jedan dokaz kvalitetnog rama i originalnog platna koje ne bledi i ne menja se.

Menjaju i druge dodatke kao što su draperi i roletne pa se i na ovaj način štedi i ostvaruje korist.

ISTINA – Odlične su za regulaciju svetla

Zavese sa sistemima, zebra i rolo zavese po meri, su odlične za kontrolu prodora svetla. To je njihova velika prednost i sa samo jednim modelom se objedinjuju klasične zavese, draperi i spoljašnje roletne.

Zebrasta zavesa zbog svog prugastog platna odlično reguliše prodor svetla, ali i sto to mogu i rolo zavese. One imaju gušće ili tanje platno i svako blokira UV zračenje pa je odlično za regulaciju svetla u prostoriji.

ZABLUDA – Neki modeli su samo za kuću ili poslovni prostor

Jedna od najvećih zabluda je da se neki modeli postavljaju u isključivo u kućnim uslovima ili u kancelarijama i da im je to jedina funkcija.

Zavese sa sistemima se uklapaju u svaku prostoriju zato što imaju različite vrste platna, a ono se može uklopiti u svaku prostoriju, tj. upotpuniti ideju o dekoraciji.

Platna nisu samo u različitim bojama već mogu imati i različite dezene, materijal može biti sa sjajem, mat… zbog toga će se ovi modeli uklopiti uvek i svuda.

Savremeni modeli zavesa su najtraženija vrsta, ali donose toliko neverovatne prednosti da je u mnogim slučajevima ljudi veruju da mnoge stvari nisu istinite i da to zavese ne mogu da postignu.

Još je mnogo dilema, DA – zavese traju godinama, sve dok to vi želite, DA – ogromna je ušteda u struji, satima peglanja, kupovini različitih modela… Zbog svega toga se dobijaju neverovatne prednosti koje su mnogo više od klasične dekoracije na prozorima. Izaberite ih i za stambene i za poslovne prostore i uverite se u sve mogućnosti.

 

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime