SMS poruke, čestitke za Badnje jutro, Badnji dan, Badnje veče i Božić 2016

0
34732

Božić je najlepši praznik za sve pravoslavce, vreme za čestitke i lepe želje. Ukoliko niste u prilici da nekom čestitajte najradostniji hrišćanski praznik na drugi originalniji način, uvek je tu SMS poruka. Kao i svake godine pripremili smo nove poruke, za Badnje jutro, Badnji dan, Badnje veče i Božić.

SMS poruke za badnje jutro

Evo ponovo najlepšeg jutra, rođenje Hristovo neka se slavi, po Badnjak kreni brzo se vrati i ispred kuće drvo uspravi. Srećno Badnje jutro domaćine!

Svanulo je jutro, od svih jutara bolje, želim vam sreću, snage i volje. Blagostanje, mir i dobrota nek vas prate celoga života. Srećno Badnje jutro.

Dok se zora rana još rudi, po Badnjak kreće reka ljudi. Za njima kreni sreća nek te prati, a čim posečeš božje drvo, u zdravlju se kući vrati. Srećno Badnje jutro!

Za vernika nema veće sreće, kad u šumu po badnjak se kreće, tad se skupi i staro i mlado po badnjak se uvek išlo rado, običaji to su od davnina, prenose se sa oca na sina. Ti sad imaš obavezu svetu, da preneseš svome detetu, da poštuje, veru, Boga i da voli bližnjeg svoga.

Kreni po badnjak dok zora blista,
to sveto drvo danas se slavi,
to drvo zgreja Boga Hrista
i svakog ko je vernik pravi.

Porani rano što možeš prije
i pravac šuma po Badnjak drvo,
ponesi sekiru, malo rakije,
jer toga dana, to radiš prvo.
Kada pronađeš drvo od hrasta
uz božju dozvolu što će ti dati,
u tri zamaha drvo obori,
sa božjim darom kući se vrati.

cestitka bozic3

SMS poruke za badnji dan


U mom kraju zora rudi,skupilo se puno ljudi,da bi stigli još za mraka da poseku tri Badnjaka. Badnjacima složno poju – Bože spasi dušu moju, i pomozi svima nama tvojim Svetim Molitvama. Nek smirenje dušu krasi, Badnji dane srećan da si…

Domaćine dobar dan danas slavi Badnji dan, ispred kuće Badnjak stavi i rođenje Božje slavi. Bog ti svaku sreću dao i od zla te sačuvao. Srećan Badnji dan!

Dok čekaš da sunce poslednji zrake ugasi, osmeh neka ti lice krasi. Neka ti duša od sreće blista, jer sutra slavimo rođenje Hrista. Sve tvoje želje i miran san neka ti donese današnji dan.

Neka ovaj Badnji dan bude vama radostan, puno sreće, puno slavlja od srca vam želim zdravlja. Nek vas božja mudrost vodi i neka vas preporodi. Srećan Badnji dan!

cestitka bozic4

SMS poruke za Badnje veče

Gledam ovo sveto drvo, što pred mojim domom blista, i za vaše zdravlje molim, sina božjeg, dragog Hrista. Nek vam radost kroz dom teče i srećno vam Badnje veče.

Noć se spustila pravo je vreme, da badnjak i vaš dom ukrasi, da Bog pomogne vašoj kući i od svakog zla da vas spasi. Srećno Badnje veče!

Kad se unese badnjak i slama a  miris tamjana kućom kruži, tiho se molim za vaše zdravlje da Bog vam podari život što duži. Dobri dome, dobro veče i srećno vam Badnje veče!

Kad badnjake unesete, nek Vas svaka sreća sretne, sretala Vas milost Boga i u kući svakog tvoga, nek ti radost kroz dom teče i srećno vam Badnje veče.

SMS poruke za Božić

Gledaj u vatru dok badnjak gori i slušaj dobro šta ti govori: Blagostanje, mir i dobrota nek vas prate celog života. Hristos se rodi!

Na Svetom drvetu tri lista stoje radost, sreću i ljubav broje, neka te mudrost kroz život vodi, Mir Božiji Hristos se rodi.

Neka ti ovoj sveti dan donese mir u srcu, radost u životu a ljubav i sreću tvojoj porodici! Od srca ti želim mir Božji. Hristos se rodi!

Božićna grančica varnice pravi, danas se božje ime slavi, zdravlje i sreću i sve od reda tako se uvek pripoveda. Bog nek ti svoju ljubav podari a sve što želiš nek se ostvari.

bozic 2015

Pogledajte i neke od prošlogodišnjih sms poruka  Badnje jutro, Badnji dan, Badnje veče i Božić 2014 i Badnje jutro, Badnji dan, Badnje veče i Božić 2015

 

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime