Čestitke za Božić 2022-2023 (tekst i slike) – za roditelje, prijatelje…

0
94334

Čestitke za Božić 2022-2023 – Svakog Božića, telefoni nam se usijaju već u ranu zoru, jer želimo jedni drugima da pošaljemo čestitke za Božić i bar na taj način obradajumo drage ljude koji nisu pored nas. Poruke upućene dragim ljudima stižu veoma veoma vrzo putem raznih aplikacija koje su danas svima dostupne.

Poruke koje šaljemo mogu biti putem SMS-a, mesindžera, putem WhatsApp-a, putem Viber aplikacije ili javne tako šro ćete ih postaviti na neku od društvenih mreža. U nastavku teksta vam donosimo neke Božićne čestitke koje bi vam mogle poslužiti u nedostatku inspiracije ili vas motivisati da napišete neku sličnu poruku.

Čestitke za Božić za roditelje

Sigurno među vama ima i onih koji su na ovaj poseban dan daleko od rodnog doma ili od ostarelih roditelja. Činjenica je da živu reč ništa ne može zameniti, ali isto tako budite sigurni da će oni vaše poruke dugo čuvati u telefonu. Donosimo vam neke ideje kako bismo vas inspirisali da i vi napišete Božićnu poruku roditeljima.

Ljubav u srcu, osmeh na licu, u duši mir i toplina, to su iskrene želje vašeg jedinog sina. Hristos se rodi!

Došlo je vreme da se iz sve snage
pomolimo za osobe koje su nam drage
I pokažemo im ljubav svoju
Poželimo im da žive u miru i spokoju
Ovom prilikom i tebi poželeću
Da i dalje u srcu čuvaš vedrinu i sreću.
Srećan Božić!

Dragi moji roditelji, neka vam ovaj dan bude srećom okupan. Nek vam je blagosloveno rođenje Isusa Hrista i da vam večno, osmeh na licu blista. Mir Božiji, Hristos se rodi.

Nek tvoju dušu ispuni toplina, želim ti srećan dan rođena, jedinog Božijeg sina! Hristos se rodi!

Dragi moji roditelji, budite mi dugovečni, uvek zdravi, uvek srećni. Nek vas zdravlje uvek služi, neka su vam dani duži, nek vas sreća uvek vodi, mir Božiji, Hristos se rodi.

Božićne poruke za prijatelje

Zagledaj se u svoje srce, poželi nešto lepo za sebe. Tu želju čuvaj, nosi je u srcu, neka te vodi. A kada je ostvariš, pozovi me, jer  i ja ću biti srećan jer sam te ja naterao da poželiš i žarko želeo da ti se ostvari. Srećan Božić. Srećni Praznici!

Da te Božić, zlatom zlati, da te uvek sreća prati. Da ti dušu mir ispuni i džepovi da su puni. Slobodan da si ko riba u vodi, mir Božiji, Hristos se rodi!

Božićno je veče. Još jedna prilika da pokažemo svoju ljubav prema najmilijima. Nemoj da je propustiš! Nek ti se ne svede ovo veče samo na hranu i zdravice. Iskoristi ovaj dan pametno. Pokaži onima koje ceniš i koji te cene da ti je stalo. Pišem ti ovo jer meni do tebe jeste!

Danas na dan rođenja Hrista neka ti duša toplinom zablista. Neka ti je sve srećno i berićetno i da zauvek živite sretno. Mir Božiji, Hristos se rodi!

Očisti srce od teških misli, nek se u njega useli toplina. U zdravlju proslavi najradosniji praznik, rođenje Hrista, Božijeg sina.

Danas kad zvona na hramu zazvone, seti se ko si, ko su ti preci, pred ikonu stani i sklopi ruke, zahvali Bogu, budi primer deci. Primerom svojim uzor im budi, jer samo tako postaće ljudi. I nek vas Božija ruka zauvek vodi, mir Božiji, Hristos se rodi.

Božić je naš najveći praznik, dan rođenja Isusa Hrista. Danas na dan hrišćanskog slavlja, želim ti sreću i puno zdravlja. Hristos se rodi!

Sve što želiš da ti se ostvari, a sve ružno odmah zanemari, događaji lepi nek se roje i za tebe i za bližnje tvoje, nek ti samo sreću Gospod daje i doveka neka vam potraje. Hristos se rodi! Srećan Božić!

Božićna čestitka 2021

Dok badnjak ispod stola sa slamom šuška, i sa porodicom deliš radosne trenutke, zahvali se Bogu na svakom daru, pusti da Božić uđe u sve kutke. Odbaci zavist, gordost i gnev, jer će Bog oprostiti grehe tvoje, uvek ima mesta za pokajanje, samo otvori srce svoje. I ako misliš da nisi srećan, jak čovek svaku prepreku prebrodi, pomoli se za zdravlje, radost i ljubav, Mir Božji, Hristos se rodi!

A, možda vas ove čestitke za Božić dodatno inspirišu

Srećan Božić domaćine! Badnjak tvoju kuću krasi a u situ za svu decu, tu su voće i orasi. Neka vas Božija ruka zauvek kroz život vodi, srećan vam današnji praznik, mir Božiji, Hristos se rodi.

Na današnji svetli dan, raduj se životu, pomiluj, zagrli, reci nekome lepu reč, nekome pomozi i dopusti da ti pomognu. Ako ti je teško, ne boj se dok u sebi imaš vere, biće sve u redu. Srećan ti praznih Hristovog rođenja. Dozvoli Gospodu da se ponovo rodi, ovoga puta u tvom srcu, videćeš da će sve krenuti na bolje.

Dok badnjakom vatru čaraš, tad sa Bogom razgovaraš.  Pomoli se, zahvali se. Otvori dušu i ruke pruži, neka te Bog kroz život vodi! Srećan ti praznik, Hristos se rodi!

Radujte se hrišćani u veri je samo spas, rodio se Isus Hrist, zapevajmo na sav glas. Srećni i Bogom blagosloveni praznici.

Na praznik ovaj rođenja Hrista, Božija milost neka ozari vas, zahvalnost da vam u srcu probudi, utehu pruži, bude vam spas. Srećni praznici.

Srećan Božić domaćine, da se slavi Božije ime. Da ste zdravi, da ste srećni, svi napredni, dugovečni. Da vas ljubav uvek greje, sreća da se s vama smeje. Da vam ide sve od ruke, da živite bez po muke. Da ste složni i veseli, da vam mir u duši vlada, svakog jutra da se rađa, jača vera, nova nada!  Božija milost  da vas vodi, mir Božiji, Hristos se rodi!

Čestitke za Božić u slici

Božić je praznik kada treba oprostiti!

Danas je dan pomirenja, oprosti svima uvredu svaku, Hrist neka zaceli sve tvoje rane i nek ti blagoslovi sve buduće dane. Srećan Božić!

Anđeli se spustili, pastirima javili, Hrist je rođen u taj čas, spasitelj je za sve nas! Srećan Božić!

Danas na ovaj dan, dan Hristovog rođenja, želim ti ostvarenje svih tvojih snoviđenja! Srećni praznici!

Novi nam počeci stižu
Nove se želje nižu
Biće puno proslava i slavlja
Ali sve je to ništa bez zdravlja
Da ga imaš i čuvaš ti želim
Ovim mojim srcem celim.
Ostani divna osoba kakva jesi
Nek ti se sa lica nikad ne skidaju osmesi
Srećni Praznici!

Budi mi srećan na današnji dan
Neka te podseti da sam nisi
Ne ostavalj na jastuku svoj san
Znam da pametan/na ti si.
Srećan Božić!

Danas je dan praštanja, zato oprosti svima, jer ipak ti ne znaš, ko kakvu bitku ima. Možda je nosi u sebi, u njemu tinja tiho, možda ga danas sem tebe, ne shvati drugi niko. Oprosti, zaželi sreću, tako se radost deli, a zatim čistoga srca, iskrenu želju poželi. Pogledaj onu zvezdu, što nebom tiho hodi, uzvikni glasno iz srca, HRISTOS SE NAMA RODI!

Kakva je ova Božićna noć
u nama budi čarobnu moć,
a moć je moja želja ova
za ostvarenje najlepših snova.
Neka ti se ostvare svi snovi
i oni stari i neki novi. – Srećan Božić!

Prošlo je 2022 godina od Njegovog rodjenja, a njegov duh i dalje nam greje srce kada je hladno, Njegova nas ruka vodi kroz guste magle života. Uživaj u ovom danu i svim danima koji slede. – Srećan Božić!

U svakom slučaju za koju god od ovih poruka da se opredelite nećete pogrešiti. Možda će vas inspirisati da napišete i vi neku lepšu, smisleniju bolju. U svakom slučaju namera je važna. Važno je da zaista od srca čestitate praznik, jer kada je srce iskreno, duša je čista. Srećni vam Božićni praznici!

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime