Čestitke za Badnji dan (najlepše i najbolje SMS poruke)

0
91707

Čestitke za Badnji dan – Godinama za vas pripremamo nove SMS častitke za Badnje jutro, Badnje veče, Badnji dan i Božić. Ovog puta smo rešili da u jednom članku izdvojimo najlepše poruke za Badnji dan, kako bismo vam olakšali pretragu. Nema ih baš puno, ali su sve lepe i u duhu ovog velikog praznika koji je pred nama.

Čestitke ovog tipa traju godinama i bukvalno ne izlaze iz mode, jedina razlika je što se sredstvo prenosa menja. Često ih naši korisnici šalju putem društvenih mreža, Fejsbuka, Instagrama. Viber je takođe omiljeno sredstvo za slanje lepih poruka za Božić. Kako god odlučili da nekog obradujete nećete pogrešiti. Srećan Vam Badnji dan!

Čestitke za Badnji dan (2019)

Pozdravljam te Badnje drvo,
i pustam te u svoj dom,
ti ogreja Hrista prvo,
pa si drago srcu mom.
Ko se tvojim listom kiti
srećan će mu život biti,
ti vraćaš u svaku stan
ljubav, sreću, miran san.
Srećan vama Badnji dan.

Ovoga dana putuju želje, a čovek je najsrećniji kada druge može učiniti srećnim, kada daruje, a želje su dar srca. Želim ti da uživaš u životu da sa svojim bližnjima u zdravlju i veselju dočekaš stotu. Želim ti ljubav i miran san i sve najlepše na Badnji dan!

Danas neka Badnjak sveti tvojoj kući mir podari, neka u njoj sloga vlada, a sreća da gospodari, da ste mi svi uvek zdravi, nek se Božić večno slavi!  Srećan Badnji dan tebi i tvojim ukućanima!

Uvek zdrav i srećan da si, osmeh lice nek ti krasi, nek te Gospod od zla spasi. Ovog svetog Badnjeg dana nek se vida svaka rana, bolesnima zdravlje prvo nek donese sveto drvo, nek donese duši spas dragi Bože spasi nas. Srećan Badnji dan!

Čestitke za Badnji dan (2018)

Danas kad ljubim badnje drvo,
na svoje bližnje pomislim prvo,
za one koje poštujem, volim,
dragom se Bogu za zdravlje molim.
Srećan Badnji dan!

Pred kućom Badnjak stoji
i najlepše želje broji.
Svu sreću ovoga sveta
i dom pun berićeta.
U srcu ljubavi do neba,
i ostalo sve što treba.
Srećan Badnji dan!

Pogledajte i ostale Božićne poruke koje smo objavli za 2018. godinu

Čestitke za Badnji dan (2017)

Zvone zvona, tamjan miri, a vera mi grudi šiti, sveto drvo kuću krasi, da od svakog zla je spasi. Današnjega svetog dana Bog neka je preporodi, nek je čuva, štiti, pazi, ka napretku nek je vodi! Srećan ti Badnji dan!

Gledam ovo sveto drvo, što pred mojim domom blista, a za zdravlje Vaše molim, sina Božjeg, dragog Hrista. Neka ti sreću, zdravlje i miran san donese današnji Badnji dan!

Domaćine dobar dan sa srećom ti Badnji dan, srećan Badnjak što poseče za hrišćansko badnje veče, srećni oni što ga lože, pomozi im dragi Bože!!!

Pogledajte i ostale Božićne poruke koje smo objavli za 2017. godinu

srecan badnji dan najlepse poruke min 1

Čestitke za Badnji dan (2016)

U mom kraju zora rudi, skupilo se puno ljudi, da bi stigli još za mraka da poseku tri Badnjaka. Badnjacima složno poju – Bože spasi dušu moju, i pomozi svima nama tvojim Svetim Molitvama. Nek smirenje dušu krasi, Badnji dane srećan da si…

Domaćine dobar dan danas slavi Badnji dan, ispred kuće Badnjak stavi i rođenje Božje slavi. Bog ti svaku sreću dao i od zla te sačuvao. Srećan Badnji dan!

Dok čekaš da sunce poslednji zrake ugasi, osmeh neka ti lice ukrasi. Duša od sreće neka ti blista, jer sutra slaviš rođenje Hrista. Sve tvoje želje i miran san, neka ti donese današnji dan.

Pogledajte i ostale Božićne poruke koje smo objavli za 2016. godinu

SMS za Badnji dan (2015)

Neka ovaj Badnji dan bude Vama radostan, puno zdravlja, puno sreće uz krst časni, ikonu i sveće. Nek se čuje pesme glas BLAGOSLOVI BOŽE VAS.

Vera nam omogućuje sve, Nada nas održava u životu, Ljubav čini sve stvari lepim, baš to vam želim ovog Božića. HRISTOS SE RODI!!

Srećan Božić i u zdravlje, neka živi pravoslavlje, nek iskrice badnjak pravi da se ime Božje slavi. Vama zdravlje, radost veću u životu svaku sreću.

Pogledajte i ostale Božićne poruke koje smo objavli za 2015. godinu

SMS za Badnji dan (2014)

Domaćine, zdrav mi bio, badnjakom se okitio. Neka ovaj Badnji dan Vama bude radostan. Puno zdravlja, puno sreće, uz krst časni, ikonu i sveće. Neka Hristovo sveto drvo podari Vam zdravlje prvo i nek’ tamjan zamiriše, nek’ veseljem kuća diše. Nek’ se čuje pesme glas – BLAGOSLOVI BOŽE VAS!

Dobri dome dobar dan sa srećom vam Badnji dan, srećan Badnjak što poseče za hrišćansko badnje veče, srećni oni što ga lože, pomozi im dragi Bože!!!

Ove Božićne večeri hiljade čestitki traže puteve svoje, kroz guste pahulje snega. Neka ova moja pronađe put do tebe i kaže ti Sretan Božić, umesto mene!

Pogledajte i ostale Božićne poruke koje smo objavli za 2014. godinu

Čestitke sa sajta SMS ČESTITKE

O Badnjače, Badnjače, obdaren lepotom
Hrista Boga obasjao čudesnom toplotom,
u pećini tamnoj pre vekova mnogih
zgrejao zaštitnika, nevoljnih, ubogih.
Nekad Hrista grejao, danas greje nas
dobrodošo Badnjače, podari nam spas.
– Srećan Badnji dan, srećan Božić!

Sećaš li se, dome, kad smo mladi bili, kraj ognjišta garavog rujno vino pili, sećaš li se ručica promrzlih od studi, sećaš li se običaja, sećaš li se ljudi.?Ja se tebe sećam i tvoje topline, sećam se i Badnjaka i one miline. O Badnjače sveti, kad bi samo znao, da sve što sam steko ja bih odmah dao, da u one dane bar ponekad svratim, da se s tobom na ramenu staroj kući vratim. Da celivam tebe, ikonu i sveću, o Badnjače, Badnjače, poželi mi sreću! – Srećan svima Badnji dan!

Dobro jutro domaćine da se slavi Božje ime da vam sloga kućom vlada da se rodi nova nada. Da ti čeljad peva kućom ti nazdravi jednom vrućom, pa po badnjak kreni na istok se okreni. Prekrsti se pomoli se punog srca ti raduj se. Nosi badnjak domu svom pratili te i sreća i zdravlje blagosloven ti je dom, dok neguješ pravoslavlje. SREĆAN BADNJI DAN!

Badnji dan i Božić su dva narodna pravoslavna praznika, ali se zajedno slave i svetkuju kao celina. Nije čudo što se u narodu uobičajila izreka: „Ujedno su kao Badnji dan i Božić“, kada želimo da kažemo da je nešto nedeljivo i neodvojivo od nečeg drugog.

Pogledajte Najlepše čestitke za Badnji dan i Božić 

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime