Sa 13 godina postao otac

0
1412

 

 Trinaestogodišnji dečak Alfi iz Istberna u Engleskoj, koji izgleda još i mlađe, postao je otac pre šest dana kada mu je devojka šantel Stedmen (15) rodila zdravu i lepu kćerkicu Mejzi Roksen.
Kada je Mejzi začeta, Alfi je imao svega 12 godina. Da je šantel trudna, otkrili su tek kada je bila u trećem mesecu. Tajnu su čuvali još mesec i po dana, sve dok šantelinoj majci Peni (38) nije postalo sumnjivo ćerkino „bujanje“.
Iako nesvestan obaveza koje ga čekaju, stidljivi dečak, čiji glas još uvek nije mutirao, rekao je za tabloid San da misli da će biti dobro imati bebu. Alfi kaže da ne zna koliko koštaju pelene, ali misli da koštaju mnogo.
„Ne znam kako ćemo platiti sve troškove. Ne dobijam džeparac, a tata mi nekad da deset funti“, rekao je.
Iako su želeli bebu, Alfi i šantel su se najviše plašili reakcije roditelja, a pomalo su se pribojavali i kako će svet da reaguje. Takođe ih je brinulo da ih ne zadirkuju u školi.
Alfijev otac kaže da je njegov sin tipičan 13-godišnji dečak, koji voli kompjuterske igrice, boks i Mančester junajted. Smatra da mu sin ne shvata dimenzije situacije u kojoj se našao, ali čini se da je odlučan da postane predan i odgovoran otac.
„Nismo mislili da će nam trebati pomoć naših roditelja. Ne misliš o tome kad si trudna. Misliš samo o tome kako će te roditelji ubiti“, rekla je šantel.
Roditelji su ih podržali, ali su im i objasnili da su njihovi postupci bili neverovatno neodgovorni. „Znamo da smo učinili grešku, ali sada ne bih ništa menjala. Bićemo dobri i brižni roditelji“, dodala je šantel.
Mama šantel i malena Mejzi su već izašle iz bolnice. Živeće s Peni, šantelinim nezaposlenim ocem Stivom (43) i njenih petoro braće u iznajmljenoj kući. Porodica živi od socijalne pomoći i dečjih dodataka. Alfi živi u stanu s majkom Nikol (43).
Najmlađi otac u Britaniji za koga se zna je šon Stjuard, koji je postao otac 1998. u svojoj 12. godini, a bebina majka je, isto kao i šantel, tada imala 15 godina.
Izvor: www.vesti.rs
{youtube}8eNaDJ3BNKo{/youtube}
loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime