Pet najneverovatnijih restorana sveta

0
2117

Dinner in the Sky

„Dinner in the Sky“ je jedan prenosivi restoran, koji omogućava da gosti jedu svoja omiljena naručena jela na visini od čak 50m. Vlasnici iznajmljuju ove restorane zainteresovanim klijentima, po relativno pristupačnim cenama, pružajući im na takav način fantastičan doživljaj tokom konzumiranja hrane. Ovaj restoran može brzo da se sklopi i postavi na razna mesta kako u gradu, tako i na nekom predivnom mestu van grada, iznad mesta gde se odvijaju sportska ili kulturološka dešavanja ili bilo gde po želji klijenta. Ove građevinske strukture su proizvedeni u Belgiji i  napravljeni su po strogim nemačkim bezbednosnim pravilima. Trenutno ovakvih restorana ima u više od 25 zemalja sveta.

vecera

vecera1

Tree House Restaurant and Café

„Tree House Restaurant and Café“ je najomiljenije mesto ljubitelja prirode i nalazi se u Costa Rica-i. Ovaj restoran je ugrađen između velikih grana ogromnog higuer drveta u Monteverde kišnoj šumi. Na ovaj način je zaista približena priroda gostima.

Goste ovde pored cvrkuta ptica očekuju i ukusna jela i prijatno osobje.

vecera3

Mars 2112

Mars 2112 je restoran koji se nalazi u centru New York-a. Napravljen je tako da simulira površinu planete Mars, koga verno reprezentuje čitav interijer, kao i tv kanal MARS koji obaveštava goste o najnovijim interplanetarnim vestima. Ovaj restoran je veoma omiljen među decom upravo zbog jedinstvenog nameštaja i boja.

vecera4

Restoran koji je sagrađen na velikom drvetu, nalazi se u Soneva Kiri eko-odmaralištu u Koh Kood-u na Tajlandu. Gosti ovog restorana mogu da uživaju u svojim omiljenim jelima u ogromnom gnezdu smeštenom na drvetu. Kako bi doživljaj bio veći, ova gnezda se postavljaju na visine od oko 5m, gde nije samo pogled predivan, nego je i usluga i sposobnost konobara (koji se mogu pohvaliti zaista akrobatskim veštinama prilikom usluživanja gostiju) zaista izvanredna. Sastojci ovih jela se najčešće proizvode u organskim baštama, smeštenih u blizini.

Gde bi drugde mogao da se izmisli restoran robota nego u Kini.

Ovaj restoran se nalazi u gradu Harbin u kome je zaposleno samo nekoliko čoveka, a većinu posla obavljaju roboti, počev od pripreme, pa do posluživanja jela. Kada gladan gost uđe u ovaj restoran pozdravlja ga robot sa rečima „Zdravo Zemljane. Pozdravljam te u restoranu Robot!“. Nakon ovoga gost može da naruči hranu sa jelovnika, a ovu poruku dalje prenosi čovek kuvarima robotima, koji pripremaju narudžbinu. Ovi roboti visine 1,5m su programirani tako da znaju da imitiraju oko 10 različitih izraza lica, mogu da rade 5 sati bez prekida, za šta im je potrebno svega 2 sata punjenja.

Ovi restorani su zaista nesvakidašnji i sigurno svakom pružaju nesvakidašnje uživanje u hrani, bez obzira koji od nabrojanih mesta odabere.

Izvor:  http://netkonobar.com/

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime