Ovo su najtrapaviji i najgluplji lopovi na svetu…

0
2150

10. Pljačkaš koji je pokušao da opljačka kuću karatista

Karate šampion Kristijan Garses živi u Manizalesu, Kolumbija, zajedno sa svojim učiteljima i učenicima. U kuću u kojoj žive karatisti upao je lopov, sa namerom da opljačka kuću. Ali kao i mnogi, na pogrešnom mestu u pogrešno vreme i sa pogrešnim ljudima. Jedno je sigurno-dobio je opasne batine!

Lopov je već ukrao laptop, dve digitalne kamere i nekoliko drugih vrednih predmeta koje je ostavio iza sebe pre nego što je pokušao pobeći od karatista koji su ga ulovili na delu. Sam pokušaj bekstva iz kuće pune crnih pojaseva ipak nije opcija koja se čini realno mogućom, lopov je uhvaćen, istučen, i zadržan do dolaska policije. “Ja mislim da lopov nije bio raspoložen da i dalje pljačka ovde, bio je vrlo uplašen”, izjavio je Garses.

9. Dva lopova koristili trajni marker za maskiranje lica

Ova dva nespretna lopova su koristila trajni marker, kako ga nisu mogli skinuti, policija ih je pre izvršenja još nekog dela uhvatila i uhapsila. Matej McNelly i Joey Miller su imali jedan mali nedostatak u svom kriminalnom planu – nacrtali su maske na licu trajnim markerom koji je bilo nemoguće skinuti.

Kada je policija dobila poziv da su viđena dva sumnjiva čoveka sa crnim maskama na licu, i opisom njihovog automobila, jako brzo ih je presrela. Nesretni lopovi su uhapšeni, a zbog trajne tinte na licu, nisu ni mogli sakriti svoju nameru da pljačkaju obližnje stanove. Obojica su optuženi za pokušaj provale, te pušteni uz kauciju.

8. Provalnik se pretvarao da je mrtav

U Buriassotu gradiću u Španiji nedaleko od Valensije, 2008. godine, provalnik je provalio u pogrebnu kuću i pokušao prevariti policiju praveći se mrtav, ali dve stvari ga izdale. Prvo, disanje. Drugo, nosio je ‘otrcanu’ odeću, za razliku od ostalih stvarnih mrtvih ljudi koji su ležali pored njega.

Komšije su pozvale policiju jer su čuli da neko pokušava provaliti u pogrebnu kuću, a kada je policija i stigla, unutra je bilo samo nekoliko tela koja su čekala da budu sahranjena. Naravno, policiji nije trebalo mnogo da pronađe uljeza koji diše. Njegovo ime nikada nije objavljeno, a policija je izjavila da je razbojnik već ležao u zatvoru zbog pljački.

7. Pljačkaš koji se krijući nasmejao šali

Ne postoji osoba na svetu koja bi mogla odoleti dobroj šali ili vicu? Ovaj lopov sigurno nije!

Nakon što se par iz Oak Hill-a vratio kući, i ne sumnjajući da je pljačka u toku, nastavili su opušteni razgovor i šale. Kada je muž ispričao vic svojoj supruzi, začuli su glasan smeh – i naravno otkirli provalnika skrivenog u kući. Ubrzo je i policija stigla, mada tada ne verujemo da je provalniku bilo do smeha.

6. Pozvao i pitao koliko novca imaju (pre nego što bi opljačkao radnju)

Ova zanimljiva priča dolazi iz Ontaria, Daniel Glen (40) je pozvao prodavnicu u Windsoru, Ontario, i pitao prodavača koliko novca imaju u kasi, pre nego što dođe da je opljačka.

Prodavač je odmah nazvao policiju koja je uhapsila Glena blizu prodavnice. Navodno, Glen je bio osumnjičen za još dva slična incidenta gde lopov nazove unapred kako bi bio siguran da će ga pare čekati na tanjiru. Pošto je bio poznat po tome, policiji nije bilo teško da utvrdi o kome se radi.

5. Lopov sa tetovažom svog imena i datuma rođenja na vratu

Policija se nije ni propisno oznojila pre nego što je uhapsila ovog kriminalca, nakon što je provalio u automobil sa video nadzorom. Ovaj nespretni, da ne kažemo glupi lopov je imao veliku tetovažu na vratu, na kojoj piše njegovo ime i datum rođenja.

Aron Evans, 21, je provalio u automobil Pežo 106 i ukrao navigacijski uređaj. Kada je policija pregledala snimke sigurnosne kamere iz automobila, dobila je sve potrebne informacije o pljačkašu – sa njegove tetovaže: ‘Evans 19.9.87. Evans je dobio kaznu od 7 meseci u zatvoru.

4. Pljačkaš banke koji je prvo pretio da će podneti žalbu jer banka za koju je skovao plan pljačke nije imala novca

Da, verovali ili ne i ovo se dešava. Pljačkaš banke je zapretio da će podneti žalbu jer banka koju je nameravao opljačkati nije imala gotovine! 48-godišnji Josip Goetz navodno je pokušao opljačkati poslovnicu banke ubrzo nakon što je otvorena, ali nakon što je saznao da banka nije imala gotovine, Goetz je pobegao, urlajući da će podneti tužbu protiv iste.

Gotez je ubrzo uhapšen i optužen za pokušaj pljačke banke.

lopov

3. Lopova zaustavila 95-ogodišnja baka (šrafcigerom)

Šrafciger ne služi samo za popravke i kao alat, naprotiv ovim alatom je  95-ogoišnja-baka u invalidskim kolicima je sprečila pokušaj pljačke – tako što je više puta ubola razbojnika u ruku.

U 3 sata posle ponoći, baka je čula buku. Lopov je pokušavao ući u kuću, a kada je provukao ruku kroz vrata, baka ga je ubola šrafcigerom. Kada je pokušao opet, baka ga je opet ubola. I opet. I opet… Kada je policija stigla, pronašli su krvavog onesvešćenog pljačkaša ispred vrata, sa deset ubodnih rana na rukama.

2. Lopov koji se sapleo i povredio sam sebe nožem koji je ukrao

Lopov koji je trkom bežao, u zapadnom Michiganu sa ukradenim lovačkim noževima skrivenim u pantalonama se sapleo, pao i ubo sam sebe u trbuh. Nespretni lopov je uhvaćen kako krade noževe vredne oko 300 dolara, a kada su ga zaposleni počeli juriti, on je stavio noževe oko pojasa i dao se u bekstvo. A onda je usledilo šta je usledilo, ozbiljne povrede samom sebi.

Osumnjičeni je uhapšen i hospitaliziran, a prema policiji, biće optužen za manji prekršaj.

1. Lopov u provali kuće Olimpijske šampionke u mačevanju

Priča nam dolazi iz Mađarske. Lopov se popeo preko ograde u nameri da opljkačka kuću. Verovatno nije ni slutio da u istoj kući živi olimpijska prvakinja u mačevanju – i da baš u tom trenutku vežba. Virginie Ujlaky je trenirala mačevanje kad je videla lopova kako ulazi u kuću kroz prozor.

Za samo nekoliko sekundi, lopov se našao pribijen uz zid, sa mačem ispod grla. 20 minuta kasnije je uhapšen, a nesretnik je završio u bolnici jer je pao u šok.

Pripremio: Uroš Trifunović

 

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime