Najsmešniji grafiti širom sveta koje morate videti

0
2704

Mišljenje da je umetnost nešto što se može videti samo u galerijama i muzejima polako postaje prevaziđeno. Za to su se pobrinuli brojni kreativni ljudi, koji su na sebe preuzeli misiju da ulepšaju svakodnevnicu ostalim ljudima neobičnim dekoracijama uobičajenih predmeta.

Svaki zid, ograda, drvo ili stub može postati umetničko delo, uz dovoljno veštog umetnika. Ovakva vrsta slikarstva donosi osmehe, a i poneku podignutu obrvu u čuđenju. Sloboda uživanja u uličnoj umetnosti dodatno doprinosi katarzičnom osećaju.

Naravno, loš grafit može potpuno uništiti izgled jedne zgrade, pa i pogled na sve ostale zgrade. Zbog toga je uvek aktivna debata da li je ulična umetnost zapravo umetnost, ili vandalizam. Svakako, popularnost grafita raste iz dana u dan, pa ne bi trebalo da vas čudi ako ubrzo postanu popularni kursevi crtanja grafita, kao što danas već jeste kurs slikarstva.

Mi smo za vas pripremili najlepše primere nesputane ulične umetnosti, za koje bi bila prava šteta da autori snose ikakve kazne. Pogledajte ove neverovatne prizore, sa sjajnom porukom i vrednošću!

#1 Ušuškano drvo

1 ususkano drvo

Iako smo navikli na ogoljeno drveće zimi, neko se dosetio da bujnost lišća zameni specijalno ištrikanim džemperom.

#2 Žbun

2 zbun

Ukusi su različiti, neko voli žbunje, a neko preferira kada je sve čisto. Ne znamo da li je ovaj žbun ostavljen da naraste ili je doživeo ,,brazilku’’.

#3 Prijateljski komšija – Spajdermen

3 spajdermen

Šta uraditi sa ružnom pukotinom u zidu? Docrtati čuvenog super junaka koji se vija zgradama uz pomoć svoje mreže! Po potrebi dodati nekog zlikovca kojeg treba pobediti.

#4 Odbegli pekmen

4 odbegli pekmen

Često se dešava da malter na jednom delu zida krene da se obrušava. Umesto angažovanja majstora, neko je četkicom iscrtao nekoliko junaka jedne od najpoznatijih igrica – pekmena. Umesto malenih tačkica, ustremili su se na ostatak zida.

#5 Maskenbal superheroja

5 maskenbal superheroja

Ruska statua posvećena ratnim junacima doživela je preobražaj tokom noći. Umesto stoičkih lica ruskih vojnika, osvanuli su čuveni predstavnici popularne kulture – deda mraz, džoker, supermen, kapetan amerika i ostali.

#6 Dve muve jednim udarcem

6 dve muve jednim udarce

Zidić koji je krenuo da se obrušava spasio je umetnik koji nije znao šta da radi sa svojim lego kockicama iz detinjstva. Sačuvao je ovaj zidić, unevši mu svežinu, a nije morao da baci svoje kockice.

#7 Počast Rafaelu

7 pocast rafaelu

Neko se dosetio da crvenu traku oko šahta iskoristi za postavku posvete čuvenom junaku nindža kornača koji koristi par saija kao svoje oružje – buntovni Rafaelo.

#8 Krezava kuća

8 krezava kuca

Potreban je veoma kreativan um da u jednoj kuću sa urušenim temeljom uvidi lice.

#9 Gde su mi naočare?

9 gde su mi naocare

Ako nosite naočare, sigurno vam se nekad desilo da tražite naočare po celoj kući, a onda se ispostavi da su vam na glavi. Ovakve naočare bi bilo nemoguće zagubiti.

#10 Šarena ograda

10 sarena ograda

Postoje razne ograde sa prefinjenim detaljima u metalu ili kamenu, ali ako se pitate kako da naizgled običnu ogradu pretvorite u nešto posebno – evo vam rešenja!

#11 Put u drugu dimenziju

11 put u drugu dimenziju

Svi koji su igrali čuvenu video igricu Super Mario znaju zašto se ispod ove cevi nalazi mali crveni čovečuljak. Mada verujemo i da je ostalima prizor svakako zanimljiv.

#12 Prirodna frizura

12 prirodna frizura

Da li će neko ošišati ovu devojku pre nego što joj kosa prekrije lice i sakrije ovu uličnu umetnost? Nadamo se da hoće!

#13 Nesreća na putu

13 nesreca na putu

Prosuta farba na putu je nečija nesreća, dok je neko uvideo savršenu priliku da ilustruje jednog od najpoznatijih crtanih junaka – Sunđer Boba.

#14 Žedna zgrada

14 zedna zgrada

Gotovo da nema čoveka koji ne voli da pije piće iz cevčice, kada je prilika odgovarajuća. Ispijanja pića cevčicom nas vraća u detinjstvo i pruža nam poseban osećaj zadovoljstva.

#15 Kućica na drvetu

15 kucica na drvetu

Ako ste se kao deca stalno pentrali po drveću i zamišljali da jednog dana imate sopstvenu kućicu na drvetu, ali vas je ipak život odveo na drugu stranu… Ovo je nešto najbliže tom konceptu.

#16 Blistava zebra

16 blistava zebra

Jedna zebrina pruga dobila je poseban tretman. Budući da se izdvaja po svojoj belini, nekome je bilo savršeno skladno da doda sličicu mister propera. Možda je ovo ipak samo kreativna reklama. To svakako ne umanjuje genijalnost ideje.

#17 Nemarna čistačica

17 nemarna cistacica

Guranje problema pod tepih nikad nije dobra stvar, ali smo se svi nekada našli u sitaciji da u žurbi pribegnemo ovoj metodi. Samo što je na kraju neophodno očistiti taj tepih…

Šta vi mislite, da li ovi radovi ulepšavaju predmete na kojima se nalaze ili bi ih ipak trebalo ukloniti?

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime