Mravlji grad u Brazilu, porede sa kineskim zidom (VIDEO)

0
2152

Nedavno je tim istraživača otkrio u Brazilu ogroman podzemni mravlji grad,koji se iz perspektive  ovih vanrednih insekata može meriti sa velikim kineskim zidom, najvećom ljudskom građevinom ikada stvorenom.Ispresecan brojnim tunelima, mravinjak je nekada bio nastanjen milonima mrava koji su ga napustili iz nepoznatog razloga.Da bi saznali više o vom neverovatnom podzemnom kompleksu, naučnici su kroz kanale izlili 10 tona betona.

Bilo je potrebno nekoliko dana da se popune bezbrojni hodnici lavirnita koji se proteže na 46 kvadratnih metara.Mesec dana kasnije, naučnici su počeli sa iskopavanjima i mravinjak je izronio na površinu otkrivajući svoju složenu strukturu koja izgleda kao pravo umetničko delo.

Zadivljujuće je da svaki deo izgleda  kao da ga je dizajnirao vrunski arhitekta. Mravlji grad se prostire na 46 metara kvadratnih površine i na dubini od 8 metara ispod zemlje. Mravi su morali iskopati preko 40 tona zemlje kako bi sagradili  ovaj lavirint. Ovaj jedinstveni i složeni grad je rezultat ogromnog truda i zajedničke volje cele mravlje kolonije.

mravi

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime