Kako sve možete iskoristiti kuhinjsku so!

0
1706

Magična dejstva kuhinjske soli koja će vam olakšati život!

Ovo su samo neki od saveta, gde možete veoma korisno iskoristiti kuhinjsku so. So je veoma prisutna, gotovo svuda, često se pominje i jako je korisna i jeftina. Ne može se zdravo živeti bez soli, ali treba biti umeren jer previše soli zna da bude i štetno po zdravlje. Potrebno je napraviti ravnotežu u ishrani, a ostatak soli možete iskoristiti na fenomenalane način. Kažu da se so može iskoristiti na preko 10 000 načina, mi vam predstavljamo samo neke od njih.

Ovo su neki od saveta gde možete iskoristiti so:

Mravi

Ti iritantni insekti mogu biti zaustavljeni baš uz pomoć soli, pospite so na prag vaših vrata, na prozorima i na sva ona mesta gde mislite da ta mala stvorenja mogu ući. So će ih definitivno držati van kuće.

Korov

Ako imate problema sa korovom i travom na vašim stazama ili u dvorištu, pospite so po njima, a zatim polijte vrućom vodom to mesto. Ovo je veoma jeftin i efikasan način da se uklone neželjene biljke i trave.

Buve

Ako vaš pas ima problema sa buvama, dovoljno je da njegovu kućicu i ćebe operete u vrućoj vodi u koju ćete sipati so. Ako se plašite da mogu dospeti do vašeg doma, slobodno posipajte tepih i sva mesta na kojima sumnjate da je pas bio i lagano četko protrljajte, zatim ostavite tako 12 sati – to će efikasno odstraniti buve.

Razbijeno jaje

Često vam se dešavalo da vam ispadne jaje, razbije se i napravi nered u kuhinji. Da biste lako očistili nered, potrebno je posuti so na to mesto i sačekati 20 minuta, posle toga lagano i bez ikakvih problema možete očistiti.

Vetrobrani

Gotovo svi vozači imaju problema sa mrazom, potrebno je da uzmete so, sipate u vruću vodu i sunđerom očistite vetrobrane na vašim automobilima, ovo će pomoći da stakla ne mrznu kada temperatura padne ispod nule.

Ubod pčela

Kažu da je pčelin ubod zdrav, mada svi oni koji ne mogu da trpe bol treba samo da na bolno mesto nanesu malo soli. To će umiriti bol.

Bol u grlu

Pomešajte so i toplu vodu i sa tom tečnošću ispirajte grlo.

kuhinjska-so

Mrlje od vina

Mrlje od crnog vina na stolnjacima odmah “prekrijte” sa što više soli. Pre pranja, potopite stolnjak u hladnu vodu i ostavite da odstoji pola sata.

Neprijatan miris luka

Ako sečete crni ili beli luk i nikako ne možete da se oslobodite neugodnog mirisa na rukama? Prvo operite ruke sapunom, a nakon toga ih istrljajte sa malo soli i sirćeta.

Čuvanje sira od kvarenja

Sprečite kvarenje sira tako što ćete ga umotati u krpu koju ste prethodno umočili u slanu vodu. Nakon toga sir ubacite u frižider.

Četkica za zube

Pre prve upotrebe, potopite četkicu za zube u slanu vodu – trajaće vam duže.

So se korisiti svuda u ishrani, medicini, nauci, kozmetici, pranju. Zalihe soli su neiscrpne, a ovo su samo primeri, koji će vam sigurno pomoći.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime