Ideje za originalnu svadbenu dekoraciju

0
3514

Prilikom organizacije venčanja bitno je ne zaboraviti na sve detalje. Bilo da planirate luksuzno venčanje sa mnogo gostiju ili malu ceremoniju u krugu najbližih, veoma je bitno posebno se pozabaviti dekoracijom. Zanimljiva svadbena dekoracija ne samo da ulepšava vaš dan, već i celu svadbu čini i posebnom i drugačijom.

Pojedini parovi sve češće angažuju i profesionalce koji se bave svadbenom dekoracijom. Danas postoje veoma zanimljive dekoracije za svadbu, te tako i vaša svadba može biti kao venčanje iz filmova. Pored brojnih cvetnih aranžmana bez kojih je svaka svadba nezamisliva, današnji mladenci se neretko odlučuju za balone, kabinu za slikanje i brojne druge detalje dekoracije koji upotpunjuju celo venčanje.

U daljem tekstu vam nudimo nekoliko ideja za originalnu svadbenu dekoraciju.

Cvetni aranžmani kao nezaobilazna dekoracija stolova

Mladenački sto čini centar restorana u kojem se svadba odigrava, te tako i treba da bude dekorisan. Naime, pored stola za mladence, svi stolovi zahtevaju dodatnu dekoraciju. Cvetni aranžmani se uglavnom stavljaju na centralni deo stola, kako ne bi zauzimali previše prostora tokom ručavanja.

Klasični buketi u bojama svadbe doprineće tome da ceo ambijent izgleda drugačije, ali ono o čemu će se pričati nakon venčanja su posebni cvetni aranžmani pod vodom. Oni predstavljaju jedan od novijih trendova u dekoraciji stolova.

Ovi aranžmani se uglavnom nalaze u providnim vazama svih oblika i veličina preliveni vodom, te shodno bojama venčanja na raspolaganju su vam brojni cvetovi koji fenomenalno mirišu. Birajte one koji nemaju mnogo polena, kako se voda ne bi zamutila, i obavezno ih prelijte destilovanom vodom, kako bi ceo aranžman ostao svež.

Ovi potopljeni cvetni aranžmani su elegantni i jednostavni, i što je veoma bitno pri organizaciji celog venšanja, nisu preterano skupi kao različiti načini aranžiranja stolova. Kada je u pitanju dekoracija pod vodom, dovoljan je jedan zanimljiv cvet ili tek nekoliko jednostavnih cvetova kako bi gosti bili potpuno očarani ovom savršenom dekoracijom.

Ukoliko želite nešto kreativniji cvetni aranžman kao deo vašeg venčanja, iznajmite cvetni zid koji će predstavljati idealno mesto za slikanje, kako za vas kao mladence, tako i za goste koji će vam biti veoma zahvalni na prelepim slikama.

Dekoracija stolica – cveće ili tkanina

Ono gde još možete da iskoristite cveće kao deo dekoracije su stolice. Ukoliko se odlučite za pravo cveće, budite oprezni pri odabiru vrste cveta, jer oni sa puno polena ostavljaju tragove po garderobi, te je vrlo verovatno da će vam se gosti umazati. Zato vam je možda najidealnija varijanta da kada je u pitanju cvetna dekoracija stolica ipak izaberete veštačko cveće.

Ukoliko se ipak odlučite za dekoraciju stolica tkaninom, tj. ukrasnim trakama, imate na raspolaganju veliki izbor boja i materijala. Ovaj način dekorisanja stolica je veoma jednostavan i ekonomičan način da dekorišete svadbene stolice. Ono što takođe možete da uradite je da kombinujete ova dva načina, pa da se i trake i cvetovi nađu na vašoj svadbenoj stolici.

Svadbeni baloni kao dekoracija venčanja

Baloni su sinonimi za dekorisanje rođendana, ali sve više postaju i deo dekoracije venčanja. Svadbeni baloni su idealan način da upotpunite prostor i učinite celo slavlje još veselijim. Baloni na plafonu su savršen detalj za fotografisanje, a lukovi od balona koji se uglavnom stavljaju na samom ulazu u restoran predstavljaju tradicionalan vid dekoracije.

Baloni postoje u raznim veličinama, bojama i oblicima, te možete izabrati one koji najviše odgovaraju vašem slavlju. Za venčanja se prave baloni specijalno dizajnirani sa motivima mlade i mladoženje.

Kabina za slikanje

Kabina za slikanje ili Photo Booth je kabina u kojoj se nalazi hardver sa softverom za fotografisanje. Postoje zatvorene i otvorene kabine za fotografisanje koje su poklon i gostima  i mladencima. Ove kabine pružaju zabavu koja se dugo pamti, ali i uspomenu koju svako nosi sa sobom.

Svim dodatnim detaljima možete dekorisati svadbu i učiniti je još atraktivnijom, bilo da je reč o zimskom, jesenjem, letnjem ili prolećnom venčanju. U zavisnosti za koju temu venčanja se odlučite, uz pomoć nebrojano mnogo detalja možete ulepšati vaš veliki dan. Sam odabir dekoracije za venčanje može biti jako zabavan deo cele organizacije venčanja, a ukoliko vam je potrebna pomoć, obratite se profesionalcima koji će učini da vaša svadbena sala izgleda čarobno.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime