Moja baka je pljačkaš banke

0
4025

U udžbeniku za 3. razred Osnovne škole pod nazivom ”Vodeno ogledalo” nalazi se neuobičajna priča koja predstavlja isečak iz jednih Britanskih novina. Glavni junak priče je šezdesetosmogodišnja baka koja je verovali ili ne opljačkala banku i to pod izgovorom da je čitav život čeznula da uradi nešto uzbudljivo.

Mnogi smatraju da ovakoj jednoj priči nije mesto u školskim udžbenicima, mi se ne slažemo. Ako se malo udubite videćete da je baka na kraju platila svoj hir i da je završila u zatvoru. Što bi rekao gospodin Smit, načelnik policije iz Saseksa “zločin je zločin i mora biti kažnjen.”

Moja baka je pljačkaš banke

Šezdesetosmogodišnja baka opljačkala banku?! Nikada?Ako mislite da je to nemoguće, pročitajte sledeću priču.

Ajvi Hamond je svačiji san o omiljenoj baki. Ona ima sedu kosu smotanu u punđu, nosi roze džemper  i ima veliku crnu tašnu. Voli da plete i da se brine o svojim unucima. Ona ne bi ni mrava zgazila – ili možda bi? Ajvi je trenutno u zatvoru gde izdržava zatvorsku kaznu zbog pljačke.

Pre dva meseca, Ajvi, koja živi u Vortingu u Saseksu, opljačkala je lokalnu banku. Stavila je čarapu preko glave pretvarajući se da drži pištolj ispod poklopljenih novina i tako ušla u banku. Pretila je blagajnici i zahtevala novac. Blagajnica joj je dala 100 funti. Ajvi, lepo vaspitana, nasmešila se i rekla “hvala” i izašla. Blagajnica je pozvala policiju i Ajvi je bila uhvaćena na plaži kako kupuje sladoled.

Ajvi je rekla reporteru: “Udala sam se sa 16 godina. Čitav svoj život sam podizala decu i brinula se o kući. Imam srećan život, ali nikada nisam uradila ništa uzbudljivo. Eto sada sam poznata. Pojavila sam se na TV-u i izašla u novinama.” Kada su je pitali da li bi to ponovo uradila, nasmešila se i slatko rekla: “Mislim da je jednom dovoljno, zar ne?”

Načelnik policije iz Saseksa, Smit je rekao: “Ovo je jedan neuobičajni slučaj. Malo mi je žao gospođe Hamond, ali zločin je zločin i mora biti kažnjen.”

Rej Barker i Luis Fidž
Sa engleskog preveli:
Vesna Pavković i
Saša Cvetković

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime