Smak sveta 21.12.2012.

0
1716

3d005008ob4.jpgDo sada su mnogi naučnici, astrolozi, vidovnjaci predviđali kraj sveta i vezivali apokalipsu za određene simbolične datume. Sledeći „kritičan“ datum je na dan zimskog pomračenja sunca, 21. 12. 2012.

Tog dana desiće se veoma redak astronomski fenomen, koji se dešava jednom u 230 miliona godina.  Izjednaciće Sunčev sistem sa Mlecnim putem i još dve galaksije ce biti poravnate sa našom. Tom prilikom kažu stručnjaci može doći do radikalnijih klimatskih promena na Zemlji što bi moglo izazvati kataklizmu neviđenih dimenzija.

Drevni kalendar Maja završava se upravo 21. decembra 2012. Taj kalendar je neverovatno tačan i proračuni sveštenika Maja toliko su bili precizni da je kalendar jedan deset hiljaditi deo dana precizniji nego kalendar koji mi danas koristimo. Od svih davnih kalendara, kalendar Maja i drugih kultura Srednje Amerike je najkompleksniji i najinteresantniji. On u svojoj finalnoj formi najverovatnije potice iz prvog veka pre Hrista.

Maje su verovale da ukupan ciklus života  Zemlje traje  26000 godina, a sudeći po njihovom kalendaru posladnji dan u ciklusu je 21. decembar 2012.

(Duhoviti.com)

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime