Prorok iz Rožaja, Mardan Agović

0
1952

Mardan Agović iz Rožaja ozbiljno pretenduje na titulu balkanskog Nostradamusa, jer već 12 godina zapisuje proročke stihove, vezane za naše i ne samo naše prostore…

mardan.jpgKako objašnjava ovaj četrdesetčetvorogodišnjak, život mu je bio sasvim običan do saobraćajne nesreće koju je preživeo pukim slučajem, oktobra 1997:
– To se desilo na ulazu u Rožaje. Udario sam u betonski zid, skroz sam ga porušio, a ja sam izleteo iz auta kroz zadnju šoferšajbnu. Video sam svoje telo na asfaltu, posmatrao sam ga odozgo… Bilo je kao da putujem, videla se neka tama i na kraju tame – svetlost. Nisam stigao do svetlosti, vratio sam se nazad.

Posle nesreće Mardan je bio nekoliko sati u komi, a nakon toga još danima je povremeno gubio svest. Oporavio se, ali mu se život od tada promenio.
Sve češće viđao je događaje koji će se tek zbiti, kako kaže “kao na televizoru” i često unapred zna, kada prvi put treba da ide kod nekoga – kako ta osoba izgleda.
Parelelno sa vizijama, pojavili su se i stihovi, koji odnekud “dolaze”:
– Dođe mi tako. Kao da imam tekst u glavi, kažem vam, kao na televizoru – gledam događaje i slušam tekst.
I, šta je do sada Agović predvideo? Kaže da je najavio NATO bombardovanje, a, zapisano, to ovako izgleda:
“Napašće NATO Srbiju celu, Povuć’ će se srpska vojska sa Kosova, Crnogorci se pod maskom kriju, Crna Gora će postati nova”
Tu su i nedavni požari u Australiji, atentat na Benazir Buto, poslednji predsednički izbori u Srbiji i u Crnoj Gori, ali i kobni kosovski 17. mart 2004…

Kako će se stvari dalje odvijati? Po pitanju ekonomske krize, kako stvari stoje, Srbija i neće proći tako loše, najviše zbog rudnog bogatstva, koje će odigrati presudnu ulogu u oporavku:
“Srbija zemlja raznija ruda
veliko bogatstvo tek će izaći”.
Crnoj Gori se, kaže Agović, crnje piše:
-Vi ćete dobro proći, ali kako ćemo mi u Crnoj Gori? Mi ćemo više osetiti krizu nego vi. Čim otvore granicu, narod će da ode. Dok je kod vas drugačije, veća je zemlja i više možete da podnesete.

Evo šta je još najavljeno… Propast dolara, zemljotresi u švedskoj i Maroku, požari u Turskoj, nesreće u ruskim, kineskim i češkim rudnicima…. Pad jednog ruskog i jednog francuskog putničkog aviona i beloruskog helikoptera… Bombe u Francuskoj, španiji, Belgiji, ponovni rat između dve Koreje, tornado veći od Katrine koji će zadesiti Ameriku. Jadransko more će se “uzjoguniti” i poplaviti deo hrvatske obale. Zemljotresi očekuju jug Srbije “dole od Vranja, pa više Niša” a i “granica Bosne biće u strahu”. Vojvodinu, kako piše u stihovima, zadesiće velike poplave, i to u vreme Obaminog predsednikovanja, ali zato će u našoj severnoj pokrajini biti otkrivena bogata ležišta nafte. Okolinu Peći pogodiće zemljotres, a sasvim nov mineral biće otkriven u rekama, i još jedan – u brdima (možda su upravo to pomenuta rudna bogatstva koja će nam pomoći da izađemo iz ekonomske krize?).

Na globalnom planu, pomenut je i grip koji “vazduhom hara” (što se upravo dešava, a stihove smo dobili na uvid nekoliko dana pre toga!) i još jedna bolest koja se prenosi polnim putem.

Kada će se obistiniti proročanstva iz stihova – ne zna ni sam Mardan, ali, u svakom slučaju, posle mračnih dešavanja doći će bolja budućnost. Čovečanstvo će napredovati i mentalno i duhovno: “telefon neće biti potreban, jer će misao brojeve čitati”, a jednom će doći i do “pomirenja dve velike vere” i izlečenja mnogih bolesti…

Nostradamusa nije čitao, osim poneki stih koji je bio objavljen u štampi. Iako je završio ugostiteljsku školu, radi uglavnom kao stolar – po Crnoj Gori, Hrvatskoj, Srbiji… Ima trojicu sinova, koji su, kao i nekada tata, vrlo zainteresovani da jednog dana postanu fudbaleri, pa zato vredno treniraju…. Veruje u Boga i sve što od Njega dolazi, moli se na svoj način ali, kako kaže, ne ide ni u crkve ni u džamije. I, naglašava – nije vidovnjak i nikada nikome nije “gledao” budućnost…

Izvor: Trece oko

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime