Drevni astronauti

0
1557
Posetili su nas sa zvezda!

Makar to neki naucnici smatrali preterivanjem pa i besmislicama, brojne cinjenice ubedljivo sugeriraju da su se pre mnogih milenijuma na nasu planetu spustali nepoznati misionari iz svemira!
„Nakon sto je svom narodu jos jednom domahnuo rukom, Vapundi je usao u sjajnu metalnu pticu. Odmah zatim, uz zaglusujucu buku, na njenom zadnjem delu suknuo je plamen i letelica se vinula u nebo…“

Ono sto ovde lici na poetski opis starta nekog modernog aviona u kome neki visoki politicar odlazi iz svoje zemlje, zapravo potice iz predanja severnoamerickih Meskite-Indijanaca i staro je najmanje dve hiljade godina.

Tajanstvene piste

Naravno, niko ne misli da su ljudi u ono pradavno doba imali avione. Ali, bilo kako bilo, arheolozi su u peruanskom gorju pronasli ostatke nekada ogromnih kamenih gradjevina i misterioznih crteza po stenama, koji nisu imali nikakvog smisla sve dok ih, sasvim slucajno, iz helikoptera i aviona nisu osmotrili peruanski piloti. Tada su ih odjednom potsetili na aerodromske piste.

A ko je drugi, ako ne ljudi, bio u stanju da na sausenoj visoravni Naska konstruise i izgradi tako nesto?
U vezi sa ovim pitanjem namece se razmisljanje da su Zemlju u pradavno vreme uistinu posetili pripadnici neke veoma razvijene civilizacije iz kosmosa. Nasim davnasnjim precima, kako tvrdi popularni svajcarski autor, Erih fon Deniken, ovi su se posetioci, mozda, predstavili kao bogovi sto se spustaju sa dalekih zvezda,
U svakom slucaju, postoji dosta toga na nasoj planeti sto ucvrscuje ovu fantasticnu hipotezu. Tako je u jednoj vise od 5000 godina staroj kineskoj grobnici pronaden ostatak pojasa od cistog aluminijuma. Ono sto je zacudjujuce lezi u cinjenici da se u tom obliku metal moze da dobije iz boksita samo pomocu jednog posebnog postupka elektrolize. Niko danas ne moze da poveruje da su drevni Kinezi poznavali tu vrstu elektrolize. A ako je oni, dakle, nisu poznavali, je su li ta visoka tehnicka znanje poznavali njihovi nebeski gosti – takozvani bogovi?
Interesantne su takoder i astronomske karte zvezda, pronadjene u vidu pecinskog slikarstva. U Kohestanu, u prednjoj Aziji, postoji na kamenu jedna karta u koju ne samo da su korektno ubiljezene zvijezde koje se ne mogu vidjeti prostim okom, nego su i njihove uzajamne pozicije oznacene onako kako su stvarno izgledale prije 10 000 godina! Moze li se pretpostaviti da nepoznati umetnik iz praistorije nije koristio nikakvu “zemaljsku podlogu” za ovo?

Zagonetne kugle

Doduse, postoji citav niz eksperimenata da se za ovakve nelogicnosti nadju „prirodna“ objasnjenja, ali brojna pitanja ipak ostaju bez odgovora. Tako neki smatraju da se „bogovi u svemirskim odelima“ , koji se vide na brojnim pecinskim slikama i skulpturama u Juznoj Africi, Africi i Dalekom istoku, mogu pripisati nedovoljnoj crtackoj vjestini umetnika kamenog doba – sto ne zvuci osobito verovatnim, jer su ti isti umetnici vec vrlo verno znali da prikazu prizore iz lova i svakodnevnog zivota svojih savremenika.

Nauka nema objasnjenja ni za zagonetno kamenje u Kostariki. Rijec je o brojnim, cesto tonama teskim kamenim kuglama, tako perfektno zaokrugljenim i obradenim da se cak ni najmodernijim mjernim instrumentima ne moze konstatovati nikakvo odstuparije od cistog oblika kugle. Kako su ove kugle napravljene – a pre svega, odakle je poticao materijal?
Tu, naime, nadaleko i nasiroko nema nikakvih kamenoloma, niti tragova da su drevni neimari na tom podrucju klesali i obradjivali.
Sve u svemu, suvise mnogo argumenata govori u prilog Denikenove „hipoteze o bogovima sa zvijezda“ da bi se oni mogli pripisati pukom slucajnoscu ili neozbiljnom preteravanju. Iako Denikena jos uvijek mnogi naucnici osporavaju, uporni svajcarac i dalje traga za nepobitnim tragovima drevnih astronauta. Njihov boravak na Zemlji – za njega je – nepobitna cinjenica

Izvor: Mijterije neobjašnjivi fenomeni

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime