Deset dečijih zapovesti – nećemo još dugo biti mali

0
2240

Dragi roditelji, nemojte očekivati da uvek sve bude po vašem samo zato što ste stariji i što morate biti autoritet. Kad pročitate sledeće redove, sigurni smo da ćete ubuduće imati mnogo više razumevanja za vaše slatke mališane.

1. Moje ruke su male: ne očekujte savršenstvo kad raspremam krevet, crtam ili bacam loptu. Moje noge su kratke: usporite kako bih vas mogao stići.

2. Moje oči ne vide svet kao vaše: pomozite mi da ga otkrijem i nemojte me sputavati.

3. Znam da je to teško, ali nemojte me upoređivati s mojom braćom i sestrama ili s drugom decom.

4 Moja osećanja su krhka. Molim vas, imajte razumevanja za moje potrebe. Ne zanovetajte po ceo dan. Ni vi verovatno ne volite kad vam se zamera zbog vaše radoznalosti.

5. Potrebna mi je vaša podrška dok rastem. Nemojte mi prigovarati i kažnjavati me. Možete da prigovarate mojim postupcima, ali ne prigovarajte meni.

6. Pružite mi slobodu da samostalno odlučujem. Dozvolite mi da pogrešim kako bih mogao da učim iz svojih grešaka. Jedino tako ću jednog dana biti sposoban da donosim pravilne odluke.

7. Kućni poslovi neće pobeći. Ja neću još dugo biti mali – nađite vremena za igru sa mnom. Ja sam vaš poseban dar, pa tako sa mnom i postupajte.

8. Nemojte se plašiti da odete bez mene na vikend. Potreban vam je odmor od mene, a i meni od vas. To je takođe sjajan način da mi pokažete koliko smo jedni drugima važni.

9. Nemojte raditi stvari umesto mene. Tada osećam da način na koji ja to radim nije dovoljno dobar i da vas razočaravam.

10. Zapamtite: Volim vas najviše! Vi ste moj svet i sve što uradite, odnosno ne uradite ostavlja trag u mom srcu.

Deset dečijih zapovesti u stihu

1. kad je smešno ti se smej..

2. kad dozivaš reci heeej…

3. kad je vruće ti se skini…

4. kad si gladan jako zini…

5. kad si srećan ti zviždući…

6. kad te zovu idi kući…

7. kada ne znaš ti nauči…

8. kad te boli ti jauči…

9. kad zadremas idi leži…

10. kad je prpa a ti beži…

zapovesti

Izvor (kurir.rs, ana.rs)

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime