Ezopove basne – Lav i Magarac

0
3317

Lav i magarac postali su prijatelji te su krenuli u lov. Na posletku su došli do jedne pećine u kojoj su živele divokoze. Lav je stajao na ulazu u pećinu i motrio na njih, a magarac je ušao i počeo njakati da bi ih preplašio. Lav je tako uspeo ugrabiti većinu divokoza. Magarac je potom izašao i pitao lava o svojoj odvažnosti i uspehu. Lav mu je odgovorio: „Prijatelju, i mene bi preplašio da nisam znao da si magarac.

Hvaleći se pred jačima, često bivamo poniženi.“

magarac

 

Lav i magarac postali su prijatelji te su krenuli u lov. Na posljetku su došli do jedne pećine u kojoj su živjele divokoze. Lav je stajao na ulazu u pećinu i motrio na njih, a magarac je ušao i počeo njakati da bi ih preplašio. Lav je tako uspio ugrabiti većinu divokoza. Magarac je potom izašao i pitao lava o svojoj odvažnosti i uspjehu. Lav mu je odgovorio: „Prijatelju, i mene bi preplašio da nisam znao da si magarac.“

Hvaleći se pred jačima, često bivamo poniženi.
Lav i magarac postali su prijatelji te su krenuli u lov. Na posljetku su došli do jedne pećine u kojoj su živjele divokoze. Lav je stajao na ulazu u pećinu i motrio na njih, a magarac je ušao i počeo njakati da bi ih preplašio. Lav je tako uspio ugrabiti većinu divokoza. Magarac je potom izašao i pitao lava o svojoj odvažnosti i uspjehu. Lav mu je odgovorio: „Prijatelju, i mene bi preplašio da nisam znao da si magarac.

Hvaleći se pred jačima, često bivamo poniženi.

 

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime