Smešno ali radi: 5 načina za oblikovanje tela

0
2666

Želite da budete fit i da budete izazovne svima? Ideja da imate savršeno telo zvuči vam baš tako: samo kao lepa ideja. Ali šta se dešava ako ste lenji i ako vam se svi načini čine smešni i nemogući za ostvarenje vaših želja?

Bliži nam se proleće, lepo vreme, idealno za uske haljine, a vi ste nabacili koji kilogram tokom zimskih dana. Zašto to radite sebi, pitate se ? I svake godine ista priča. Postajete smešni sami sebi i više ne verujete ni u jedan način, kao mogući da vašu liniju dotera do savršenstva.

Možete li stvarno naterati sebe da izađete iz kreveta u 6 ujutro i da otplivate jedan sat u bazenu, i sve to pre posla? Da li vam se čini smešno i nemoguće da idete u teretanu nakon posla, takođe? Da li vam je smešno što morate da pazite kada i šta jedete, koliko vode unosite u organizam, koliko sati spavate i sl?

Prošetate ulicom, i kad vidite toliko lepih i zgodnih devojaka, shvatite da je sve moguće. Vreme je da povratite samopozdanje i zasučete rukave.

Dobra stvar je da postoji nada, i da za sve treba vreme i volja i rezutati će biti vidljivi.  Potrebno je da shvatite da je sve moguće,  i ne nije smešno, već realno.

Kada vidite prve rezultate, shvatićete koliko ste dugo odbijale da poverujete u ove fantastične stvari. Kako to učiniti? Spremili smo vodič za vas. I ne, nemojte se smejati.

#1 Masirajte se oklagijama

Postoji veliki broj masaža, koje sebi možete priuštiti. Neke od njih se odnose na skidanje celulita, druge da zategnu telo, treće su dobre za cirkulaciju. Ali masaža, kao takva pomaže vašim mišićama da uvek budu spremni za vežbu. Nećete patiti od upale mišića ili sl.

Ukoliko imate višak kilograma, a uz to patite i od viška celulita, vama je svakako potrebna masaža. Da li ste imali prilike do sada da čujete za fantastičnu masažu oklagijama ? Niste još ?

Pravo je vreme da probate ovu neverovatnu masažu koja je potpuni hit, jer masaža oklagijama vas oslobađa celulita na trajan i efiksana način.

#2 Iskoristite vreme tokom reklama

Niko ne voli komercijalnu pauzu tokom gledanja omiljene emisije ili romantičnog filma. Ali šta posebno možete da radite  kada se to dogodi? Šta vam trenutno prvo pada na pamet ? Uzećete mobilni telefon, napisati neku poruku i proveriti ažuriranje na društvenim mrežama.

Sve pomaže da prođe vreme, ali ništa od toga nije toliko produktivno. Pa zašto onda da ne radite nešto produktivno?

Tokom deset do petnaest minuta komercijalne pauze, možete to vreme iskoristiti za vežbu. To bi moglo biti bilo šta, od trbušnjaka do sklekova.

U osnovi, što više gledate TV imate i više vremena za vežbanje. Napravite scenario za sebe za to vreme dok traju reklame.

#3 Povećajte aktivnost sa prijateljima

Baš sve devojke vole da se sastaju sa prijateljima. Da li je to u večernjim satima, ili na nekom matineu, ili posle posla, kad god, nije bitno, samo da se druže. Naravno, druženje je i te kako potrebno.

Ali uglavnom se uvek nalazite u restoranu, kafiću ili u kući. I sedite dugo  i dobro razgovarate. Grickate čips ili smoki, pijete gazirane sokove, a kalorije se samo lepe i tako u krug.

Zabavno je, društveno je – ali nije uvek korisno i aktivno. Pa zašto da ne predložite svojim prijateljima da radite nešto fizički aktivno, npr. da idete u šetnju u parku ili  da provedete vreme upražnjavajući tradicionalni reiki?

Imate kućnog ljubimca? Pa šta ćete bolje. Redovno šetajte vašeg psa, i produžite vreme u šetnji i za sebe, ne trčite odmah svojoj kući.

#4 Grickajte na pravi način

Svi uživamo u grickanju i slatkišima. To bar nama možete priznati. Svi smo ovde prijatelji. I vi uživate, zar ne? Grickanje na poslu daje nam energiju koja nam je potrebna kako bi završili posao ili kako bi smirili nervozu zbog rokova.

Nema ništa loše u samom grickanju – to je zapravo ključni deo vaše ishrane. Ali, ipak ono što je važno je koliko u tome ima koristi za vas i vaše telo.

Hranjenje vašeg tela praznim kalorijama nije dobra ideja. Pa možda možete početi da razmišljate o kupovini drugih stvari za grickanje, kao što su borovnica i orasi.

Razmislite o tome da smanjite broj obroka tokom dana, i da povećate broj manjih obroka i užina. Ali samo grickanje oraha, badema, borovnice i sl. dolazi u obzir. Konditorska roba, ne, nikako!

#5 Zamenite kafu i alkohol vodom

Možete piti alkohol i kafu i imati savršeno telo ako niste lenji. Ali, ako ste lenji, postaje gotovo nemoguće da pijete alkohol i kafu i da imate najbolje telo koje ste oduvek želeli.

Zašto? Uglavnom zato što su i kafa i piće diuretici. Kada često idete u wc, vaše telo naporno radi na zadržavanju tečnosti, i zadržava je u stomaku. To nije baš cool.

Voda je najbolji način da se hidrirate ispravno. Zamena kafe i alkohola za više vode će poboljšati vaše šanse za vraćanje boljeg izgleda vašeg tela.

Kada krenete na posao, u grad ili bilo gde drugde, uvek sa sobom imajte flašicu vode, kao podsetnik koliko je neophodno da unosite ovu zdravu tečnost.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime