Svakog jutra čaša vode, evo i zašto!

0
2091

Koliko je zapravo važno da započnemo dan sa čašom vode? Često se susrećemo sa informacijama da je potrebno da unesemo dnevno više od 2l vode da bi naše telo funkcionisalo kako treba.  Međutim, to predstavlja dodatno opterećenje jer se tokom čitavog dana sabiramo koliko smo čaša vode popili, koliko tečnosti uneli. Svi znamo da 70% našeg tela čini voda, 80% mozga čini voda, 82% krvi čini voda, što je logičnio da je našem telu potrebna voda. Ali svakako treba voditi računa na koji način je unosimo.

Pre nego što operete zube, svakog jutra pre toga popijte čašu vode. To je jasan znak koji upućujemo svom telu da je vreme za buđenje i za akciju. Ovim šaljemo signal bubrezima da je vreme da se aktiviraju, čašom vode od ranog jutra čistimo debelo crevo koje će tokom dana mnogo lakše apsorbuje sve hranljive materije koje prima. Svi koji imaju usporen metabolizam ili problema sa viškom kilograma potrebno je da svakog jutra popiju pola litra tečnosti, u ovom slučaju vode. Na taj način će se vaš metabolizam ubrzati za 24% i mnogo lakše ćete se osloboditi viška kilograma.

drinking glass of water

Mnogi od nas govore da unose dovoljnu količinu tečnosti u toku dana, ali moramo da znamo da svaki put kada osetimo žeđ, naš organizam je već dehidrirao i da smo trebali mnogo ranije da popijemo čašu vode. Ukoliko smo na poslu ili radimo nešto tokom dana i teško se na to fokusiramo, osećamo se rasejano ili se javi glavobolja to je znak da nam mozak šalje jasan signal da nismo uneli dovoljno tečnosti i da je potrebno da popijemo čašu vode i nakon toga ćemo osetiti olakšanje.

Ovaj savet će vam pomoći, probajte, a i smanjiće opterećenje i pokazati vam da 2-3 litra vode dnevno nije bauk. Svakog jutra čaša vode i videćete za vrlo kratko vreme dobar rezultat rekla je Nataše Vukoje sportski psiholog i life coach.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime