Kako da ispratite druga mladoženju u svet odraslih na zanimljiv način?

0
4042

Kome je još, u ova vremena kada smo pretrpani računima, trezorima, bankama, menicama, uplatnicama, brigama ukratko, do odlaska u nepoznate tokove odrastanja i ženidbe?

Možda i ima onih eksperimentalista koji bi voleli da nakratko zavire u svet gde caruju brojevi i računi, ali bi pošto poto da se nakon svega vrate u detinjstvo. No, eto, kako ono kaže stara poslovica «dala baba dinar da u kolo uđe, a dva da izađe». Samo što, nažalost, kada je odrastanje u pitanju, ne pomažu ni sve pare ovog sveta da se u detinjstvo vratimo.

Pomaže još jedino mašta, ako je usput, ne posejemo, pa zaboravimo put do nje, do mladosti i slobode. Kažu da su pozne dvadesete prekretnica i da tada otvaramo prozor odrastanju. Oni koji se ne snađu u tom vrtlogu, često ostaju večiti mladići, bećari, bekrije. Oni koji ipak odluče da se promene, u ovim godinama traže način da produže čovečansku vrstu, i život provedu blizu nekoga, u ljubavi, u braku, suočavajući se sa realnošću.

svadba 2

Beg od budućeg sebe?

Ponekad se ljudi, bežeći od straha, prebrzo upuste u vode odrastanja. Onda tako pomalo nesnađeni, čitavog života žele da se vrate sebi kog su davno napustili. To je razlog zbog koga vrlo često u daljim etapama nailazimo na nesrećne brakove, nezadovoljne ljude, svađe u porodici.

Savet ovakvim ljudima jeste da svoj «bivši život», ukoliko se već odluče da odrastu, ostave daleko iza sebe i zaplove punim jedrima, kako bi i sami bili ispunjeni. Oprostiti se od mladosti, pogotovo kada je u pitanju ulazak u bračne vode, često nije baš lako. Dolazi vreme kompromisa, za nekoga i odricanje promiskuitetnog načina života, vreme kada se odluke donose udvoje, ponekad i u troje (u zavisnosti od tašte).

Šalu na stranu, period koji u braku sledi nimalo nije put bez barikada, pa se treba ozbiljnije uputiti u ono što nas tamo očekuje. Dakle, prvi savet za brak jeste da dobro porazmislite. Ljubav je zanos, ljubav je strast – brak je sve to, ali i ekonomska zajednica.

svadba 1

Momačko veče – pomodarstvo ili potreba?

Još su se stari Sloveni u večerima koje prethode stupanju u bračnu zajednicu, voleli da opuste u društvu žena, pića i prijatelja. Danas je mešavina civilizacijskog nasleđa i modernih filmova dovela do toga da se devojačke i momačke večeri provode uz veliku količinu pića, striptiz, društvo i muziku.

Drugari su zaduženi da momačko veče svom prijatelju koji ih simbolično napušta prirede onako da ga ovaj zapamti čitavog života. Preporuke za momačko veče su brojne. Neke su duhovite, neke su ozbiljnijeg karaktera, ali uvek su zabavne. To je veče kada se treba opustiti, u domenu svojih granica.

Kućne žurke su i te kako popularne, mada je u poslednje vreme sve učestaliji izlazak «na teren».  Ukoliko imate tu sreću da živite u gradu koji je spoj dve najveće balkanske reke, onda imate bonus više u odnosu na druge gradove.

Beograd nudi pregršt splavova koji su idealni za «opraštanje» od momačkog života. Noćni život u balkanskom Njujorku je i te kako dobar način da svoje momačko veče začinite još jednim simboličnim odlaskom u svet odraslih. Za sve koji vole muziku, buku u noći punoj strasti, tu je provod na beogradskim splavovima.

svadba

Putovanje je uvek u modi

Oni koji žele da pre braka pospreme teren za budućnost vole nekuda da otputuju. Bračni život, obaveze oko dece i tekućih problema, sve više sprečavaju mlade da putuju. Putovanje sa društvom ili sa devojkom (koja kroz nekoliko dana postaje žena) vrhunski je način da još jednom preispitate šta to zaista želite, i da li želite. Putovanje na daleke destinacije je jedna od opcija, ali je poseta drugom gradu, banji, najbližem moru, takođe način da se regenerišete i krenete u novu avanturu.

Zapravo, veliki broj evropskih prestonica je pun momcima koji svog druga ispraćaju u bračne vode ludom momačkom večeri. Postoje i brojni duhoviti načini da se to uradi.

Šaljive fore za momačko veče

Na primer, veoma je popularna ideja oblačenja mladoženje u žensku odeću dok svi ostali momci nose uniformisane majice sa duhovitim natpisima ili slikama. Neke mladoženje dobiju odeću balerine, neki budu obučeni u žensku školsku uniformu, a neki su prosto svučeni u donji veš. Ovakve fazone ćete ređe videti kod nas, ali naravno da su tu nezaobilazne majice sa natpisima i slikama, kao što je žena sa bičem i ukroćeni muškarac; ženska štikla koja upravlja svetom i tome slično.

Na vama je de izaberete način i usaglasite očekivanja mladog sebe, sa onim kojim postajete. Zato želimo da vas posavetujemo da pre nego što promenite način života i kurs životne plovidbe, dobro porazmislite o tome šta ste zaista spremni da menjate, a kada već pođete u to momačke veče, dobar provod je najvažniji!

svadba 1

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime