Kapsule divljeg origana – kao odlična zamena za lekovito ulje

0
376

Zdravstvene prednosti ulja origana uključuju borbu protiv bakterijskih infekcija, glivičnih infekcija, problema sa varenjem, upalnih stanja i rasta tumora. 

Ulje origana se može koristiti na koži (kao što je lečenje glivica atletskog stopala ili noktiju), ili oralno (za pomoć pri varenju i za zdravlje vaših creva). 

Ovo ulje može se koristiti  i u vidu kapsula divljeg origana. Kapsule se mogu naći u apotekama i prodavnicama zdrave  hrane. Ljudi koji ne uživaju u ukusu origana mogu  uzimati  kapsule koje mogu da progutaju bez ukusa ulja. 

Kapsule sadrže organsko ulje divljeg origana, ekstra devičansko, hladno ceđeno, nerafinisano, organsko maslinovo ulje i želatin. Dakle, kapsula divljeg origana predstavlja u celosti prirodan proizvod. 

Na prijatan način bez neprijatnog osećaja u ustima poput peckanja, ljutine i pratećih simptoma uz pomoć kapsula divljeg origana možete  uneti  ulje divljeg origana. 

Upotreba kapsula

Kapsule su idealne za upotrebu i pogodne su i za decu od 12 godina starosti. Mogu se nositi sa sobom stalno i koristiti na jednostavan način. 

Pravljene su tako da je napravljen  idealan odnos ulja divljeg origana u njima: 1 kapsula = 1 kap ulja divljeg origana, odnosno 1:10 (origano ulje:maslinovo ulje). 

Sadrže karvakrola  min. 80% a taj sastojak je odličan  za suzbijanje mnogih zdravstvenih probleme. Ono što je dobro u ovom srazmeri kod kapsula divljeg origana jeste što se nekad može preterati sa dozom korišćenja ulja ili kapi pa su kapsule idealne da do toga ne dođe i da se uzme propisana mera divljeg origana. 

Znači,  pazite da ne uzimate previše ulja origana, jer je veoma snažno pa ga je najbolje koristiti u skladu sa  uputstvima i savetima zdravstvenog radnika. 

Postoji značajan rizik od sagorevanja unutrašnjeg tkiva ako osoba uzima kapi divljeg origana oralno. Uvek pratite uputstva proizvođača i doslovno ih se pridržavajte. 

Lekovito dejstvo ulja iz kapsula divljeg origana 

Ulje divljeg origana je:

  • Prirodni antibiotik: razblažite ga osnovnim uljem, na primer maslinovim hladno ceđenim uljem  i  uzimajte ga 10 dana, a zatim prekinite.
  • Odlično za jačanje imuniteta i protiv upalnih procesa kod akutnih i hroničnih zapaljenja pluća. 
  • Prirodni lek protiv kandide i gljivica: za gljivice noktiju na nogama možete ulje divljeg origana naneti na kožu oko noktiju. 
  • Odličan lek u suzbijanju pneumonije i bronhitisa: za spoljne infekcije, nanesite 2 do 3 razblažene kapi na zahvaćeno područje. 
  • Prirodan lek koji se može koristiti pri bakterijskim infekcije i protiv crevnih parazita: uzimajte ulje origana interno do 10 dana.

Neželjeni efekti i interakcije

Ukoliko se odlučite za kapsule divljeg origana  uvek se konsultujte sa svojim lekarom koji će na osnovu vašeg opšteg zdravstvenog stanja proceniti u kojoj meri i koliko dugo ćete koristiti kapsule. 

Način upotrebe piše obično na samom pakovanju kapsula. 

Obično i najčešće se uzima 1 kapsula dnevno posle jela sa čašom vode. 

Kapsule su namenjene odraslim osobama, ali  mogu ih konzumirati i deca starija od 12 godina uz nadzor odraslih i lekara. 

Trudnice ili dojilje, mala deca i osobe sa dijabetesom takođe treba da se uzdrže od upotrebe i da se konsultuju sa zdravstvenim radnikom.  

Takođe, ukoliko koristite određene lekove ulje divljeg origana koje unosite kapsulama mogu ometati neke lekove, uključujući litijum i diuretike. Takođe, moguća je alergija na ulje divljeg origana.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime