Neophodna mehanizacija za rad u građevinarstvu

0
188

Radovi na gradilištu podrazumevaju izvođenje infrastrukturnih radova, eksploatacije neophodnih sirovina, kopanje, utovar, istovar i druge prateće mehaničke radove. Za sve infrastrukturne radove koji su uslovljeni projektnim investicijama, neophodne su građevinske mašine. Zavisno od delatnosti i dužine trajanja radova, sledi odabir najpouzdanijih mašina. Mašina treba da zadovolji lakoću upotrebe, efikasno prenošenje materijala, savršene radne karakteristike i brzinu koju je moguće prilagoditi uslovima gradilišta. Najbitnija stavka je obezbeđena sigurnost radnika usled stalnog podizanja i spuštanja tereta. Izvođači radova usled nabavke neophodnih mašina izrađuju finansijski plan i primenu neophodnih sredstava. 

Primena telehendera u različitim etapama gradnje

Najpraktičnija primena građevinskih mašina odnosi se na univerzalnu upotrebu i prilagodljivost radnom terenu. Telehenderi se upotrebljavaju na raznovrsnim gradilištima uz lakoću prilagođavanja, naročito neravnih terena. Telehenderi omogućavaju sigurno i bezbedno dizanje tereta na veće visine, kao i njegovo spuštanje. 

Gradilišta obično nisu uređena i oko njih se nalazi malo slobodnog prostora za kretanje, stoga se pogon telehendera savršeno uklapa u navedenu sredinu. Njihov pogon se sa lakoćom pokreće, prilagođava i primenjuje na raznovrsne poslove gradnje na visinama. 

Primena telehendera može biti u niskogradnji, pri čemu se češće sreću na gradilištima većih visina. Poseduju pogon sa ugrađenim viljuškarem, koji uspešno diže i spušta teret. Njena osnovna konstrukcija je mala ali kompaktna, pogodna za malo slobodnog prostora. Bezbednost velike nosivosti materijala postiže se fiksiranjem radne mašine za podlogu. Veća nosivost tereta uslovljava bolju stabilizaciju radne mašine. 

Zastupljena prodaja telehendera definisana širom upotrebom

Usled ekspanzije građevinskih radova tokom letnje i zimske sezone, neophodna je nabavka kompaktnih građevinskih mašina među kojima se ističe telehender. Prodaja telehendera zaživela je nakon široke primene, počev od građevinarstva, slaganja tereta na većim visinama, primeni u voćarstvu ali i zameni elektroinstalacija na banderama. 

Benefiti koje u širokom spektru poslova obezbeđuje telehender, uvek je definisan povoljnom cenom, novim delovima mašine, lakoćom održavanja i pristupačnosti u skučenim delovima gradilišta. 

Prodaja telehendera ponekad je bolji izbog od iznajmljivanja mašina, pri čemu polovni sistemi nemaju garanciju upotrebe. Telehenderi se prilagođavaju visinskim razlikama, mogu raditi pod uglovima i kod svih mašinskih radnji istovara materijala. Kupovinom nove radne mašine, pokrivate širok spektar građevinskih radova olakšavate poslove i time sebi obezbeđujete dodatne poslove u infrastrukturi. 

Pripremite građevinski teren za radove i laku primenu mašina

Pre izvođenja građevinskih radova sagledajte šta je neophodno od mašina i alata za rad. Pripremite teren na kojem će se mašine lakše kretati. Obezbedite zaštitno mesto za građevinske materijale. Opredelite se za početne poslove raščišćavanja, usled čega se otpadni materijali uredno odlažu. 

Obezbedite siguran i bezbedan prilaz svim infrastrukturnim radovima. Iako se telehenderi prilagođavaju uslovima terena, obezbedite siguran pristup gradilištu. Ukoliko se radovi obavljaju tokom noći, obezbedite adekvatno osvetljenje i izvorni napon pogonske energije.  

Građevinski radovi se obično izvode u zadatom roku uz predviđenu dokumentaciju i plan gradnje. Nakon radova raščišćavanja, sledite ukopavanje i priključenje na vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Obezbedite privremene objekte u okolini koje su pokrivene sistemima telekomunikacija. Nakon završetka radova uredite okolinu nastalog kompleksa, uz korišćenje mašina za ravnjanje tereta, prenos zaostalog materijala i sadnju zelenila. Zelenilo će uticati na umanjeni stepen buke, stvarajući tampon zonu između urbane i prirodne sredine. 

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime