Najbolje GPS navigacione aplikacije i navigacione aplikacije za Android

0
2355

 

Većina ljudi, kada se pomenu GPS navigacione aplikacije obično odmah pomisli na Google Maps. To je ono što većina koristi i preporučuje. Google Maps zaista i jeste na vrhu, naročito poslednjih nekoliko godina. Međutim postoji i mnoštvo drugih jako dobrih navigacionih sistem sa mnogim korisnim opcijama koje nemaju Gugl mape.

Mi vam predlažemo nekoliko najkvalitetnijih, svaku sa nekom svojom specifičnošću, tako da ćete sigurno naći bar jednu koja će odgovarati vašim potrebama, šta god da vam je potrebno: mapa nekog velikog grada ili nekog turističkog mesta, topografske mape, mape ulica, izračunavanje razdaljine između dva odredišta, onlajn mape ili mape bez interneta.

HERE WeGo

HERE WeGo je jedan od nekoliko ozbiljnih konkurenata Gugl mapa. Ima jednostavan, elegantan interfejs sa opcijama mapiranja širom sveta. Možete preuzeti mapu za upotrebu bez interneta u vašem regionu. Zato je HERE WeGo odličan izbor u oblastima koje nisu sasvim pokrivene mrežom. HERE WeGo takođe vam pokazuje informacije o saobraćaju (gde je dostupno), mape javnog tranzita, i kasnije se može prilagoditi  najkraćim pravcima tako što sva mesta beleži i čuva ih u memoriji. Sve je besplatno za korišćenje. Postoji  takođe i opcija za kreiranje mape koja vam može omogućiti da adaptirate mape po sopstvenom nahođenju i potrebama.

MapFactor

Jedna od manje popularnih aplikacija za navigaciju koja uključuje osnovnu navigaciju i GPS karakteristike. Prednosti? Ona koristi OppenStreetMap. To znači da možete besplatno dobiti oflajn mape koje možete podesiti da se jednom mesečno ažuriraju. Postoje i opcije za dodatne mape, ali one se plaćaju. Neke od drugih funkcija uključuju glasovna uputstva, prekogranično rutiranje, 2D i 3D režima rada, dnevne i noćne teme itd. Ova GPS aplikacija takođe ima podršku za desetine zemalja širom sveta. Sve u svemu, MapFactor svakako može zadovljiti afinitete većine korisnika.

BackCountry Navigator

Vrhunska aplikacija za pešake i planinare. Prilično je skupa, ali za tu cenu dobijate veliki broj oflajn  topografskih mapa, što je čini savršenom za ona mesta gde je potrebna navigacija bez interneta. Na BackCountry platformi možete dodati omiljena mesta i obeležiti ih na mapi, pregledati različite vrste staza. BackCountry je moćna, ali je specifična i ipak je prvo isprobajte pre nego što donesete odluku da je kupite, pre svega jer za nju trebate izdvojiti novac.

BackCountry Navigator

MapQuest

MapQuest je od svog nastanka mnogo puta redizajniran, da bi danas predstavljao snažan servis.  MapQuest korisnicima nudi standardna uputstva za  turn-by-turn pravce (pravce skretanja), ažuriranje trenutnog stanja saobraćaja (gde je dostupno), menjanje pravca na osnovu saobraćaja, kao i opciju za pronalaženje benzinskih pumpi koje prodaju jeftinije gorivo. Aplikaciju možete čak iskoristiti i da pozovete šlep službu ako imate kvar na vozilu. MapQuest nije tako dobar kao Gugl mape ili efikasna u pronalaženju jeftinijeg goriva kao što je GasBuddy, ali je zato je odličan način da „jednim udarcem ubijete dve muve“.

Maps.me

Ovo je još jedna besplatna aplikacija. Sadrži oflajn mape, turn-by-turn uputstva i mogućnost ažuriranja mapa preko OpenStreetMap. Takođe, postoji opcija snimanja lokacije da bi ste kasnije mogli da je koristite, oflajn pretraga, podaci o saobraćaju (gde je dostupno) i podrška u mnogim zemljama sveta. Može se slobodno reći da je Maps.me veoma slična i samim tim i veoma konkurentna sa Gugl mapama.  Aplikacija koja sadrži osnovne opcije je besplatna, a postoje  brojne dodatne solucije koje je potrebno dokupiti.

Google Maps

Gugl mape nije potrebno posebno predstavljati i naglašavati njihov vrhunski kvalitet, jer ih korisnici navigacionih sistema sigurno dobro poznaju. Google Maps raspolaže sa ogromnim brojem funkcija. Dobićete standardna turn-by-turn uputstva (uputstva za skretanje), mogućnost ažuriranja trenutnog stanja saobraćaja, informacije o rasporedu javnog tranzita (gde je dostupno), kao i informacije o virtuelnom poslu u zavisnosti od lokacije gde se nalazite. U pitanju je besplatna platforma, a čak možete preuzeti oflajn mape za privremeno korišćenje. Takođe, možete preuzeti Google Street View da bi ste imali što bliži uvid u željene lokacije, ustanove, preduzeća, ugostiteljske objekte ili privatne kuće.

gugl mape

Sygic

Ova aplikacija je danas jako popularna i može se pohvaliti sa preko 50 miliona preuzimanja. Kao i druge aplikacije na ovoj listi, Sygic omogućava preuzimanje mapa za oflajn korišćenje. Ima mnoštvo dobrih funkcija kao što su  uputstva za skretanje, glasovno navođenje (koje uključuje glasovni izgovor imena ulica tako da se vi možete koncentrisati na vožnju), menjanje ruta, pa čak i prikazuje ograničenja brzine u toku vožnje. Takođe, možete otključati dodatne funkcije kupovinom jedne od licenci za aplikaciju koja traje zauvek. One jesu dosta skupe, ali ih kupujete samo jednom, pa kome su neophodne, svakako se isplati.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime