Zvučnici neobičnog dizajna – od levitirajuće lopte do ljudske lobanje

0
5328

Danas, u vreme potrošačkog društva, čini se da smo svi postali razmaženi. Bar po malo. Tako je i sa ljubiteljima muzike. Prosečnom korisniku danas više nije dovoljno da zvučnici proizvode dobar zvuk, već i da izgledaju dobro. Bez obzira koja je vrsta zvučnika u pitanju, oni prosto moraju da budu kul. Danas se traže vodootporni, multifunkcionalni, bežični, prenosni zvučnici, a ono što sve više privlači kupce je njihov dizajn. Zato su se proizvođači, osim na kvalitet zvuka, fokusirali i na vizuelne karakteristike zvučnika. Neke od vodećih kompanija, kao što su Sony, Jarre technologies ili JBL, već nekoliko godina ulažu puno napora u dizajn, a ti napori daju odlične rezultate. Tako su nastali razni zvučnici neobičnog dizajna, za čiju izradu su iskorišćeni najkvalitetniji materijali i najnaprednija tehnologija. Neki od njih deluju potpuno neverovatno.

Death Star levitirajući zvučnici za ljubitelje Ratova zvezda

Ovo su zvučnici osmišljeni za svakoga ko voli čuveni filmski serijal Star Wars. Prkoseći zakonima gravitacije ovi bluetooth zvučnici predstavljaju svojevrsnu vizuelnu atrakciju – pri aktiviranju se lopta u kojoj su smešteni (Death star) izdiže iznad svoje baze i tako levitira iznad nje i može da se okreće 360 stepeni u krug, a sve to uz pomoć napredne Plox’s Force tehnologije. Death star su ultra prenosivi zvučnici sa ugrađenim petovatnim zvučnikom i litijumskom baterijom čije jedno punjenje omogućava neprekidnu reprodukciju zvuka od 5 sati. Imaju  radnu udaljenost od 10 metara, teški su 1.002 grama, a prečnik levitirajuće lopte je 95 mm, dok su dimenzije baze 143x142x33 mm.

NLO zvučnik Mars by CrazyBaby: levitirajuće čudo u obliku svemirskog broda

Zvučnik u obliku letećeg tanjira, izrađen od visoko kvalitetnog aluminijuma, koji se pri svakom emitovanju zvuka podiže od baze i lebdi nad njom o kružnim okretima od 360 stepeni, baš poput neidentifikovanog letećeg objekta. U pitanju je 2.1 sistem zvučnika sa bazom u kojoj je smešten subwoofer i pokretnim delom u kome se nalaze dva zvučnika sa Hi Fi kvalitetom zvuka koji se projektuje 360 stepeni oko zvučnika, stvarajući nezaboravno iskustvo za svakog ljubitelja vrhunskog zvuka.Mars CrazyBaby je bluetooth levitirajući zvučnik namenjen za spoljnu i spoljašnju upotrebu, prenosiv i vodootporan do dubine od 3 m. Njegov jednostavan dizajn čini ga lako prenosivim, a aluminijumski premaz koji se koristi u avio industriji štiti ga od spoljnih uticaja. Takođe, baza je namagnetisana, pa ga lako možete postaviti na bilo koju površinu od metala. Recimo, na volan od bicikla.

Zvučnik kao ručni sat – WristBoom

Ako želite da vas vaše omiljene pesme prate gde god da pođete, rešenje je WristBoom zvučnik koji se nosi kao ručni sat. Izrađen je od plastike, sa kaišem od lateksa, a zvuk koji proizvodi je iznenađujuće dobar. Ima jačinu od svega 2 vata, ali proizvodi dovoljno jak zvuk tako da može da ispuni prostoriju veličine 25 kvadratnih metara. Kada ste kod kuće, možete ga staviti i na sto ili policu, što neće uticati na kvalitet zvuka. Za punjenje baterije potrebno je 120 minuta, a njen kapacitet je 4-6 sati rada.

Soundbar zvučnik u obliku auspuha Porche 911 GT3 Soundbar

Do stotke za 3 i po sekunde. Maksimalna brzina 315 km/h. To su glavni tonovi vozačke simfonije zvane Porche 911 GT3. To je pesma koju peva jedan od najmoćnijih automobila.

Porše dizajn razvio je takođe i jedan od najmoćnijih saundbar zvučnika 911 GT3 soundbar koji pruža mnogo više od zvuka sportskog automobila visokih perforamansi: virtuelni 2.1 surround sistem i subwoofer spakovan u auspuh pomenutog poršeovog četvorotočkaša ukupne težine 19 kg. Glavne karakteristike: jačina 200 vati, bluetooth tehnologija za bežično povezivanje sa tabletima i pametnim telefonima, ali i mogućnost kablovskog povezivanja, kao i mnogo drugih funkcija koje obezbeđuju vrhunsko audio iskustvo. Ukratko: čista snaga najjasnijeg zvuka!

Zvučnici u obliku ljudske lobanje AeroSkull HD

Zvučnici proizvođača Jarre technologies kao stvoreni su za ljubitelje strave i užasa, kada je reč o dizajnu; a pritom proizvode i vrhunski zvuk HD kvaliteta. Dolaze  u ukupno 11 različitih boja, kao što su srebrna, metalik crvena i plava ili mat crna boja. Imaju oblik ljudske lobanje koja nosi sunčane naočare. Upravo iza tih naočara nalaze se dva zvučnika snage 15 w, dok se subwoofer jačine 40 w nalazi u temenom delu. Reč je o bluetooth zvučnicima koje lako možete upariti sa većinom uređaja, a u slučaju da posedujete neki uređaj starijeg datuma postoji kablovsko rešenje preko3,5 milimetarske utičnice. I to nije sve, uz zvučnike ide i daljinski upravljač u obliku koske.

Zvučnik u LED sijalici Sony Bulb Speakers

Deluje neverovatno, ali ipak su to Japanci. Sony je dizajnirao LED sijalicu sa širokim grlom u čijoj unutrašnjosti se nalazi blutut zvučnik. Odlična varijanta za slušanje muzike u prostorijama u kojima nema dovoljno mesta, poput kuhinje ili kupatila. Jačina sijalice je ukupno 9 w, od čega se 7 w troši na svetlo i 2 w na zvučnik. U kompletu sa sijalicom ide i daljinski upravljač za regulisanje jačine svetla i zvuka. Najveći problem za sada je prevelika cena, obzirom da se proizvode za japansko tržište. Ali ako baš imate višak novca koji ne znate gde da potrošite, možete ih kupiti preko Amazona za 346 dolara. Prava sitnica!

Zvučnici za ljubitelje pasa AeroBull HD

I za kraj, još jedan zvučnik neobičnog dizajna koji dolazi iz Jarre Technologi, prevashodno namenjen onima koji vole pse. Izrađen u obliku buldoga, ovaj bežični bluetooth zvučnik obezbeđuje HD kvalitet zvuka. AeroBull HD je 2.1 sistem ukupne snage 120 w (dva zvučnika od 10 w i subwoofer jačine 100 w). Zvučnik je napravljen od hromiranog ABS materijala sa lakiranom završnom obradom i nudi se u nekoliko različitih boja: bela, mat crna i crvena. Kompatibilan je sa svim pametnim telefonima, a za povezivanje sa bilo kojim audio izvorom možete koristiti  i linijski ulaz.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime