Zidni satovi od gramofonskih ploča

0
5310

Ovih dana gramofonske ploče postaju polako ponovo popularne, ljudi čak kupuju rekordna izdanja, gramofone. Međutim, mnogo ploča leži u kartonskim kutijama i sakuplja prašinu zajedno sa kasetama i drugim zastarelim nekada čudima tehnike.

Na kraju se neko dosetio kako da ih ponovo iskoristi, da im udahne novi život. Taj neko je dizajner Pavel Sidorenko, iz Estonije, on je dizajnirao zanimljive tzv. „RE_VINIL“ satove, koje možete pogledati u nastavku ovog teksta.

Sigurno ste do sada bili ubeđeni da se samo di džejevi mogu igrati sa ovim pločama i uraditi nešto lepo. To svakako nije tačno! Sidorenko je iskoristio svoju maštu i od starih gramofonskih ploča izradio ove zidne satove.

Promenom funkcija korištenih proizvoda za nove namene, efikasno se smanjuje odlaganje potencijalno korisnih materijala, koji s ekološke strane predstavljaju rizik za naše okruženje. S druge strane smanjuje se i potrošnja novih sirovina što takođe pomaže prirodi koja je već dovoljno opterećena smećem i ljudskom nebrigom.

Ovi satovi su diskretno dizajnirani, i na različite teme, od simbola najvećih svetskih metropola do silueta životinja i ljudi.

Zidni satovi od gramofonskih ploča – gradovi

U prvoj kategoriji su na gramofonskim pločama urezani motivi poznatih svetskih destinacija, kao što su Stockholm, Moskva, Amsterdam i td..

Zidni satovi od gramofonskih ploča – muzičari

Na slikama ispod nalaze se siluete muzičkih izvođača, za one koji su pravi obožavaoci muzike.

Zidni satovi od gramofonskih ploča – zima

A sada jedan pravi zimski sat, idealan za zimsko računanje vremena. Na ovoj gramofonskoj ploči urezan je jedan zimski dan, sankanje, Sneško Belić, spust niz padinu i ostale zimske čarolije. 

Zidni satovi od gramofonskih ploča – betmen

Znak koji predstavlja Betmena takođe je deo ove kolekcije, za one koji obožavaju ovog super-heroja.

Satovi od gramofonskih ploča – siluete životinja i predmeta

Još je mnogo ovakvih i sličnih satova u ponudi i svi su više nego zanimljivi i dekorativni i svakako mogu ulepšati i osvežiti vaš životni prostor. 

Ove zanimljive predmete kao i još mnogo drugih možete kupiti na sajtu dizajnera.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime