Sve što treba da znate o prijateljima?

0
2559

Današnja tema su prijatelji, najnestalnija kategorija ljudi, ima ih svuda a nema ih nigde. Lako ih je uočiti ali teško prepoznati. Neki su slučajno tu, bukvalno zalutali, nemi posmatrači sa beznačajnim ili nikakvim ulogama u vašim životima. Ima i drugih koji utiču na vaš život a niste nikada sigurni da li je to dobro ili loše. Pa da krenemo redom.

Prijatelji u dobru

Prva vrsta su prijatelji u dobru (ima ih najviše) dobro dodju uz ručak i večeru, obavezno su tu kad se jede i pije, a teško ih je naći kada su ti zaista potrebni. Dobri su glumci, i dugi niz godina se mogu pretvarati da vas iskreno vole i poštuju. Ne vole probleme i sve dok vam dobro ide sedeće za vašim stolom.

Onlajn prijatelji

Druga vrsta prijatelja posebno je skoncentrisana na društvenim mrežama (Facebook, Twiter). Uvek su tu da ti lakuju fotke i statuse a obavezno ti prvi čestitaju rodjendan. Posebno su poželjni oni koji komentarišu slike sledećim rečima “lepi ste”. Totalno su neupotrebljivi,  što ono narod kaže “beskoristan kao prijatelj sa facebook-a”.

Prijatelji sa posla

Prijateljstvo na poslu može biti značajno ali je vrlo nepouzdano i sklono urušavanju. Ova kategorija neodoljivo podseća na vrstu “prijatelji u dobru” sa sve pripadajućim osobinama. Što se ručkova i kafane tiče, tu su nanadmašni, idu dobro uz domaću kobasicu i kiseli kupus. Na prvi znak nevolje skloni su da poture tvoja ledja, zarad svog dupeta. Fenomenalni glumci i gotovo ih je nemoguće razotkriti dok ne osetiš dobro poznati osećaj probadanja u ledjima.

prijatelj lazni

Pravi prijatelji

Koliko god bila retka prava ljubav još je ređe pravo iskreno prijateljstvo. U životu je u stvari najteže naći pravog prijatelja, onog ko će uvek biti uz tebe kad ti ustreba. Ko te neće izdati, prodati, zavaditi te, zavideti ti, ogovarati te a ko će te uvek zaštititi, uvek ti pomoći i posavetovati. Kada takvog nadješ čuvaj ga, čuvaj prijateljstvo kao zenicu oka. Jer prvo i osnovno je ako želiš da imaš prijatelja i sam moraš biti prijatelj.

U ovo moderno vreme, bremenito nadaćama koje nas godinama iskušavaju, prijateljstvo je kao društvena pojava zaista u krizi, da li će preživeti, videćemo!

Top 5 zanimljivih citata o prijateljima

Bolje izdati knjigu nego prijatelja. (Alan Ford)

Pravi prijatelji te ubodu nožem spreda. (Oscar Wilde)

Prijatelji te često zaborave, a neprijatelji nikad. (Đorđe Balašević)

Prijateljstvo koje je prestalo postojati nije nikada ni postojalo. ( Aurelije Augustin)

Nesreća otkriva one koji nisu pravi prijatelji. (Aristotel)

I na kraju jedan vic o prijateljima i prijateljstvu

Od prijatelja uvek možeš da pozajmiš novac…

Sretnu se dva prijatelja, i pita jedan drugog:- Imaš li da mi pozajmiš 100€?
– Pa nemam baš ništa kod sebe, izvini.
– ….a, kući ?
-A, kući su dobro svi, hvala na pitanju!

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime