Smešna arhitektura: 10 građevina koje se smeju

0
3778

Da li vam se desilo da vidite lica ili figure u stvarima kao što su drveće, oblaci ili kuće? Ova pojava je vrlo česta. Psiholozi to definišu kao psihološki fenomen kada mozak nesvesno doživljava poznati entitet. Ovo može biti slika, ideja, memorija ili čak zvuk.

Uobičajeno je da vizuelizujete slike u oblacima, zgradama ili vatri. To mogu biti životinje, lica ili tačke. Ali to može biti i slušna manifestacija. Na primer, reprodukcije pesme naopačke, u kojoj se čini da se nešto govori. Međutim, ne radi se samo o mašti, nego o pogrešnoj percepciji koju je napravio mozak.

Još uvek ne znamo jasno, zašto mozak reaguje na taj način, ali u međuvremenu smo se potrudili da prikupimo seriju fotografija u kojima nam arhitektura prikazuje smešna lica.

Neke od dole navedenih građevina gotovo sigurno nisu imale za cilj da pokažu svoj osmeh, a kod drugih se jasno vidi ova namera.

Nasmejana drevena kuća

Na ovoj drvenoj kućici, koja je verovatno vikendica, okruženoj zelenilom jasno se vidi namera idejnog tvorca da nasmeje i oraspoloži svakog prolaznika. Jer ljudi obično osmeh vraćaju osmehom.

vesela kuća

Silos koji se bukvalno pocepao od smeha

Na slici ispod se nalazi jedan stari oštećeni silos za smeštaj pšenice kome je verovatno vetar nabacio osmeh na lice. Oštećen je baš tako da izgleda kao da se smeje.

stari silos

Nasmejana lusuzna vila

Ova luksuzna vila, se bukvalno cereka, ovde se ne može jasno utvrditi da li je osmeh nastao namerom ili se jednostavno tako desilo.

nasmenana vila

Nasmejana plavuša

Kuća sa slamenim krovom neodoljivo podseća na neku plavušicu bujne kose.

nasmejana plavuša

Nasmejana garaža

Ovde se sve tako fino uklopilo, i kad god vlasnik istera kola iz garaže, kuća mu se nasmeje. Savršena kuća za početak dana.

nasmejana garaža

Kuća rugalica

Kuća koja se ruga. Ovo ne može biti slučajno, neko se sigurno šali sa prolaznicima. Cveće na donjem prozoru liči na jezik.

kuća koja se ruga

Kuća sa pospanim osmehom

Ova kuća samo što nije utonula u san, izgleda da zna da će nešto lepo sanjati, pa ne skida osmeh.

kuca kojoj se spava

 Dečje igralište se zabavlja

Kako se samo ludo zabavlja ovo dečje igralište, mora da su deca presrećna u njihovom društvu. Toliko mu je zabavno da se prosto „krivi“ od smeša.

dečje igralište

Crkva sa izgledom patke

Siguran sam da se čak i sam arhitekta iznenadio kad je prepoznao nasmejanu patku u svojoj građevini.

crkva pile

Kosooka kućica

Meni liči na nekog kineza koji se grohotom smeje, da li je namerno ili ne prosudite sami.

kosooka kucica

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime