Ovo su najzanimljiviji restorani na svetu (VIDEO)

0
3287

Svi volimo da ponekad priuštimo sebi malu dozu hedonizma u vidu lepih restorana, neobičnih jela i novih specijaliteta. Ova navika je naročito zanimljiva tokom putovanja, kada istražujemo lokalnu kulturu i običaje mesta u kome se nalazimo, jer je rašireno verovanje da se jedan narod najbolje ceni po kulinarstvu i gostoljubivosti. A za neke putnike su na tim putovanjima upravo najzanimljiviji restorani koje posete.

Ako tražite restoran u Beogradu – Beton Hala nudi izuzetno zanimljiv izbor, ali ako negde putujete, mi vam nudimo uvid u potpuno nesvakidašnje lokale. Za one koji vole žele da osete malo lokalne atmosfere, probaju najkarakterističnije jelo i vrate se kući sa simboličnim suvenirom, izbor restorana je uvek veliki. Ali, za one koji žele da osete ukuse i mirise u nekim novim, neobičnim dimenzijama koje odstupaju od svakodnevnog i klasičnog, predlažemo sledeće svetske restorane.

Unkai Terrace – doručkujte na oblacima

Kada smo prethodno pomenuli neobične dimenzije, prvenstveno smo mislili na japanski restoran u mesto Tokači. Restoran je smešten na 1088 metara nadmorske visine, tačnije na vrhu planinskog venca Hidaka, na Hokaidu. Zanimljivost Unkai Terrace je u vezi sa prirodnim fenomenom, morem oblaka koje se pojavljuje u ovom predelu kao posledica određenih vremenskih prilika.

Posetioci imaju priliku da uživaju u jutarnjoj kafi i jedinstvenom pogledom na guste oblake koji se prostiru u ravni sa restoranom. Ističemo jutarnji period, jer se ovi prizori javljaju uglavnom neposredno nakon izlaska sunca, ali i za one koji se pojave kasnije prijatan pogled na planinske vrhove je zagarantovan. Ne zaboravite toplu odeću!

Soneva Kiri Tritop – ručak u gnezdu

Evo prilike da pogledate svet iz ptičije perspektive. Ukoliko se nađete na Tajlandu imaćete priliku da posetite restoran sačinjen od u ogromnih korpi na drveću koje podsećaju na ptičija gnezda. Korpe su velike i udobne, a osim toga, pružaju i neverovatan osećaj jer ručate u korpi koja visi sa drveta. Posetioci restorana ne ispuštaju mobilne telefone i foto aparate iz ruku, što je sasvim razumljivo s obzirom na jedinstveno okruženje.

Grotta palazzese – italijanski spoj arheologije i uživanja

Za one koji nisu ljubitelji visina i ptičije perspektive, predlažemo posetu italijanskom restoranu Grotta palazzese, koji se nalazi u okviru istoimenog hotela, u gradu Polignano. Unutrašnjost pećine je pretvorena u restoran, a posetioci su okruženi stalaktitima i stalagmitima sa jedne strane, i jadranskim plavetnilom sa druge.

Na taj način se stvara zanimljiv kontrast boja koji pruža posebnu čar vašem boravku na ovom mestu. Večere su posebno zanimljive ovde, jer sa mesečevim osvetljenjem i zvezdama magija tek počinje. Buon appetito, amici!

Zašto da vas služe obični konobari, kad to u Njujorku mogu i nindže?

Poseta u Njujork svakako podrazumeva dugačak spisak lokacija koje želite posetiti, ali za jedinstven doživalj obavezno svratite u tematski restoran uređen u duhu japanskih sela iz petnaestog veka.

U skladu sa motivima, neće vas uslužiti konobar u klasičnoj crno-beloj uniformi, nego čovek obučen u kostim nindže. Atmosferu dodatno čine zanimljivom trikovi koje nindže izvode dok se kreću u prostoru i uslužuju vas, pa tako u svakom trenutku možete očekivati nešto neočekivano!

Kaoru otsuka – nazdravite sa majmunom

Japanska inovativnost nema granice. Ako posetite ovaj restoran i zatražite flašu piva, velika je verovatnoća da će vam je doneti upravo majmun. Vlasnik restorana je došao na ideju da majmun uslužuje ljude, jer se jednom prilikom ova životinja našla na licu mesta u svojstvu kućnog ljubimca, i tom prilikom je dodao jednom gostu maramicu.

Zaposleni majmuni su tako postali praksa, ali ljudsko osoblje strogo vodi računa o tome kakvu im odgovornost poveravaju. Majmuni rade svega dva do tri sata dnevno, i isporučuju gostima isključivo lagane i bezazlene predmete.

Le Café des Chats – restoran gde su mačke domaćini a ljudi samo gosti

U srcu Pariza je nedavno otvoren restoran namenjen ljubiteljima mačaka. Ovde možete da popijete kafu, ručate, razgovarate sa prijateljima, i sve to dok vam se oko nogu šetaju mačke ili vam se eventualno sklupčaju u krilu.

Mačaka je ukupno dvanaest, a vlasnici restorana ističu da je higijana na vrlo visokom nivou i da posetioci na zahtev mogu dobiti antiseptičke vlažne maramice. Ako volite mačke, znate gde ćete ručati u Parizu. Ako ipak niste njihovi ljubitelji, zaobiđite ovo mesto i uživajte u drugim turističkim atrakcijama.

Svet je prepun neobičnih pojava, a neke od njih imamo priliku da iskusimo samo jednom u životu. Zato iskoristite svoja putovanja da istražujete i probate nove stvari, pa umesto sitnica iz suvenirnice kući ponesite uspomene i fotografije sa najneobičnijih mesta na svetu.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime