Prednosti kuhinje pravljene po meri

0
1159

Kada razmišljamo o opremanju ili renoviranju stana i kupujemo novi nameštaj za svoj dom, obično nam je na prvom mestu opremanje kuhinje. Danas je kuhinja središnje mesto svakog doma, bilo da se radi o potpuno odvojenoj prostoriji ili open space konceptu, koji se savršeno uklapa u moderne trendove i savremni način života. Kuhinje pravljene po meri pružaju mogućnost potpuno jedinstvenog izgleda ove centralne prostorije u vašoj kući ili stanu.

Ako želite da iskoristite svaki milimetar prostora i da kuhinju sigurno i savršeno uklopite u ostatak doma – odlučite se za kuhinju po meri. Nema sumnje da je ova vrsta kuhinja kvalitetnija i isplativija na duže staze. Naime, one se ugrađuju postepeno i temeljno, na licu mesta, deo po deo, uz dodatna podešavanja i proveru, iako je samim tim procedura njihovog postavljanja znatno sporija. Organizujte kuhinjske elemente u skadu sa svojim ukusom, navikama i potrebama i iskoristite svaki milimetar svog prostora.

Kuhinje pravljene po meri – mogućnost autentičnog izgleda

Ukoliko planirate preuređenje svoje kuhinje i želite da sve izgleda onako kako ste zamislili, opredelite se za kuhinju po meri. Mala je verovatnoća da ćete kuhinju kakvu zamišljate naći u salonu nameštaja nekog popularnog lanca ili nekoj specijalizovanoj stolarskoj prodavnici. Pored funkcionalnosti, svakako vam je važno od kog materijala će ona biti izrađena, da se dimenzije savršeno uklope u vaš dom, ali i da dizajn kuhinjskog nameštaja u potpunosti odgovara vašem stilu. Gotove kuhinje su definitivno jednostavnije, brže, a najčešće i jeftinije rešenje. Ipak, kuhinje pravljene po meri su najsigurniji način da ono što ste zamislili sprovedete u delo, te da kuhinjski nameštaj organizujete baš onako kako vi želite. 

Angažujte iskusnog stolara 

Izrada kuhinje po meri definitivno ne može proći bez angažovanja iskusnog stolara i konsultacije sa njim. Prilikom izrade, obavezno se posavetujte sa stručnjakom i zajedno dođite do najboljeg rešenja. Svaki element i komad vašeg kuhinjskog nameštaja treba da bude savršeno izrađen, funkcionalan  i uklopljen u celinu. U tome vam sugestija ili predlog iskusnog majstora i te kako može biti od koristi. Ukoliko imate neke nedoumice i dileme kada je u pitanju dizajn, materijal i sl., saznajte od stolara šta su trenutni trendovi i kakve kuhinje ljudi najčešće biraju za svoj dom.

Viseći kuhinjski elementi i police

S obzirom na to da su poprilično nepristupačni, ugaoni i gornji elementi mogu biti kritična tačka vaše kuhinje, ali ako je kreirate po svojoj meri i želji, sve elemente možete pozicionirati onako kako vama odgovara. Uklanjanje gornjih zidnih ormarića, odnosno visećih kuhinjskih elemenata, u poslednjih nekoliko godina je sve aktuelnije. S obzirom na to da ovaj potez vizelno otvara prostor, kuhinja izgleda mnogo veća i svetlija nego što zapravo jeste. Ovo takođe pruža mogućnost da se prostor radne površine produktivnije iskoristi. Osim toga, ugradnja specijalno dizajniranih fioka, rotirajućih sistema polica ili klasične otvorene police odlična su alternativa ukoliko vam zatreba dodatni prostor u kuhinji.

Izvor: Pixabay

Trpezarijski stolovi

Bilo da ste ljubitelj modernog minimalističkog stila ili više volite klasičnu kuhinju, koja obavezno mora da sadrži tradicionalan sto za obedovanje, za kojim će se okupiti svi članovi porodice, i volite da vaš kuhinjski prostor odiše rustičnošću, trpezarijski stolovi po meri mogu biti sjajno rešenje. Prilagodite dimenzije i dizajn stilu koji vam najviše odgovara i odučite se za kvalitetan i izdržljiv materijal.

Radne ploče za kuhinje pravljene po meri

Radne ploče su neizostavni i osnovni kuhinjski elementi svake moderne kuhinje. Proizvode se u različitim debljinama, dezenima, materijalima (drvo, medijapan, mermer, kvarc…). Prilikom izrade kuhinje po meri, sami izaberite onu koja vam najviše odgovara i koja će vam obezbediti više prostora za neometani rad. Najbitnije je kuhinjsku radnu ploču postaviti u skladu sa visinom osobe koja priprema hranu. 

Šank

Izrada šanka je najefikasniji način da povežete kuhinju sa dnevnim boravkom, ukoliko primenjujete open space koncept u svome domu. U tom slučaju, šank vam može poslužiti kao trpezarijski sto, ali istovremeno i kao radna površina. Osim očigledne višestruke funkcionalnosti, kod ovog koncepta dolazi do izražaja i estetski momenat. Takođe, koncept prati svetske trendove i karakterističan je za sve moderne kuhinje. Izradite šank po svojoj meri, izaberite materijal, oblik i dizajn koji vam najviše odgovara i koji će zadovoljiti sve vaše kriterijume u pogledu estetike i funkcionalnosti.

Kuhinjske pločice 

Neka i kuhinjske pločice budu postavljene po vašem ukusu. U trendu su velike zidne kuhinjske ploče, visokog sjaja, koje se lako brišu i održavaju. Imajte to u vidu ukoliko ste trenutno u procesu opremanja ili renoviranja kuhinje, tj. stana.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime