Ukusna hrana i dobra muzika: Provereni recept za odličnu žurku

0
1479

U zavisnosti od povoda kojim organizujemo žurku, možemo imati za cilj specifičnu atmosferu ili određeni tok zabave i to postižemo na različite načine, počev od same liste zvanica pa do dekoracije. S druge strane, svaka proslava ima za cilj da se gosti, kao i domaćin, dobro provedu i naposletku obrazuju lepe zajedničke uspomene. Dva pravila koja važe za svaku uspešno realizovanu žurku jesu dobra hrana i dobra muzika. Iz tog razloga ćemo se u ovom tekstu baviti muzikom i posluženjem kao ključnim elementima svake žurke, koji utiču na raspoloženje i upotpunjuju ugođaj. Šta treba da imamo na umu kada se bavimo odabirom hrane i muzike kada organizujemo proslavu?

Kako odabrati prikladnu muziku?

Kada organizujemo zabavu, muzika koju biramo će u velikoj meri uticati na ukupnu atmosferu. Odabirom muzike utičemo na tok zabave, pa ukoliko imamo određenu sliku toka događaja, izbor muzike se u skladu sa time može menjati. Dinamične zabave podrazumevaju jednako žive ritmove, uz koje će gosti moći da igraju. Na samom početku, kada gosti tek stižu i međusobno se pozdravljaju, muzika neće biti u fokusu. Kako žurka odmiče, imajte u planu da gostima omogućite da se opuste uz bržu muziku. Što se tiče odabira vrste muzike, ukoliko su u pitanju veća slavlja, kojima će prisustvovati i gosti koji ne pripadaju vašoj generaciji, vodite računa da vašim izborom pesama dominira takozvani evergreen, dakle muzika u kojoj će sve generacije moći jednako da uživaju. S druge strane, ukoliko pravite zabavu samo za vaš uži krug prijatelja, odnosno uslovno rečeno istu generaciju, jasno je da ćete birati one pesme za koje znate da pokreću dobro raspoloženje među njima.

Kako prilagoditi posluženje prilici?

Kada je u pitanju posluženje, postoji nekoliko kriterijuma koje će ga učiniti zaista dobrim. Na prvom mestu, jasno je da hrana mora biti ukusna, pa samim time i raznovrsna, budući da se ukusi vaših zvanica prirodno razlikuju. S druge strane, važno je imati u vidu i goste koji neguju vegetirajnski ili veganski princip ishrane, one koji eventualno poste ili su alergični na određenu vrstu namirnica. Ketering servisi kao što je KBGD u osnovi mogu odgovoriti na sve ove zahteve, sastavljajući personalizovani meni i vama pružaju mogućnost da se zaista zabavite na žurci koju organizujete, rasterećeni obaveza u ovom domenu. Prilikom odabira hrane na vama je u tom slučaju samo da upravo birate, uzimajući u obzir sve navedene kriterijume. Važno je da prilikom odabira menija imate u vidu i vrstu zabave koju planirate. Ukoliko su u pitanju rođendani, naročito dečiji, te i življe zabave drugog tipa, želećete da hrana kojom će vaši gosti biti posluženi bude jednostavna, da se može jesti stojeći, u toku neobaveznih razgovora, a naravno da bude i ukusna i vizuelno privlačna. Za svečanije prilike, meni bi takođe trebalo da bude kompleksniji i serviran u skladu sa atmosferom.

Kako uskladiti hranu i muziku?

Pitanje kako da uskladite hranu i muziku je zapravo veoma važno. Na većim slavljima, na kojima je posluženje takvo da zahteva od zvanica da sednu za sto i posluže se, morate imati u vidu da muzika u tim periodima slavlja mora biti diskretnija i tiša. Retki su pojedinci koji će uz kompleksniji obrok uživati u preglasnoj muzici i ovo su momenti kada bi pesme koje birate trebalo da budu manje upečatljive od posluženja. Na žurkama na kojima je posluženje takvo da je prilagođeno življoj atmosferi, muzika može biti jednako glasna od početka do kraja zabave. U tom slučaju, vodite računa da u određenim periodima samo tipom muzike diskretno ponudite gostima priliku da odahnu od dinamične zabave i zastanu uz dobar zalogaj.

Kako animirati goste muzikom i posluženjem?

Muzika i posluženje su elementi zabave koji samom svojom prirodom već animiraju goste, koji će uživati u dobrim melodijama i ritmovima, kao i u dobrim ukusima. Ovo iskustvo može ipak biti podignuto na viši nivo određenim trikovima. Karaoke su odličan način da se gosti aktivno zabave, pri tome ujedno uživajući u omiljenim pesmama. S druge strane, birajući adekvatnu muziku možete gostima ponuditi zanimljive igre kao što je limbo ples, a takođe možete i čitavu temu žurke vezati za određeni vremenski period i zabaviti goste popularnom muzikom iz prošlih vremena. Što se hrane tiče, dekoracija je zaista važna i na žurkama sa temom možete je ukrasiti i prilagoditi osnovnim motivima i na taj način dodatno uveseliti i zabaviti goste. Ukoliko je u pitanju rođendanska žurka ili svadba, vatrometi za torte su detalj koji uvek obraduje goste.

Hrana i muzika su dva osnovna činioca svake žurke. Ovo je nešto o čemu će vaši gosti nakon zabave razgovarati i kasnije će se rado setiti dobrog zalogaja ili uživanja uz omiljenu pesmu sa prijateljima na vašoj sjajnoj žurci. Ne zaboravite da je ipak osnovni uslov da se svi odlično proveru dobro raspoloženje domaćina. Zbog toga pre svega u veselom duhu pristupite planiranju žurke i s osmehom dočekajte vaše drage goste.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime