Kako urediti dom uz savete sa Pinteresta

0
2272

Novo vreme donelo je i nove trendove, pa tako kada uređujemo svoju kuću i okućnicu, društvena mreža Pinterest je postala nezaobilazni konsultant za gotovo svaki korak ka tome. Da li to bile ideje, kreativna rešenja ili „uradi sam“ projekti, ovo mesto je carstvo fantastičnih saveta i jeftinih, praktičnih trikova. Nekada nam ideje korisnika širom sveta uspeju, nekada baš i ne, ali Pinterest i dalje ostaje kao vodeći veb sajt za sadržaje te vrste (i pored mnogih drugih sadržaja koje nudi).

Zanimljiv je i podatak da je nedavno sastavljena savršena kuća, rađena po ugledu na najbolje enterijer fotografije sa Pinteresta i suprotno očekivanjima – ispalo je da vredi gotovo 3 miliona dolara (bez jeftinih saveta).

Svakako, mi ćemo izdvojiti najzanimljivije segmente sa ove mreže i dati vam savete kako da i vaš dom zasluži visoko rangirano mesto na Pinterestu, bar što se tiče trendova za ovu godinu.

Dnevna soba

Prema korisnicima i „najpinovanijim“ fotografijama iz ove godine, Farmhouse stil je nešto što definitivno dominira, uz primese skandinavskog uređenja prostora. Rustični komadi nameštaja i minimalistički detalji uz mnooogo drvenih površina iz dana u dan nailaze na sve veće odobravanje. Uz sve to se provuče poneki „boho“ detalj, ali bela i siva boja su primarne poslednjih godina, a po svemu sudeći biće još dugo. Prefarbajte neki stari komad nameštaja u ove boje, dodajte sobi malo zelenila uz pokoji šareni detalj i eto dnevne sobe iz snova.

Predloge možete pogledati na linku ili klikom na sliku ispod.

                                               

Kuhinja i trpezarija

Pomenuti stil iz prethodnog segmenta je dominantan i kada je reč o uređenju ovog dela kuće. Pinterest kaže da je bela boja potpuni hit, ali da su drveni elementi (a ponajviše neobrađeno, samo prelakirano drvo) nešto što ne smete da zaobiđete u vašem prostoru za spremanje hrane. Kombinacija ta dva je najbolje rešenje. Otvoreni kuhinjski elementi ili do plafona visoki su ono što joj daje poseban šarm, a ako imate prostora za kuhinjsko ostrvo – to bi bio pun pogodak. Da ne biste ulagali ogroman novac, imamo odličan predlog koji smo pronašli ovde – stari trpezarijski sto ofarbajte u belo, a na gornju ploču zalepite u jednom redu drvene daske iste veličine. Izgleda fenomenalno i rustično, baš kako Pinterest nalaže.

Predloge možete pogledati na linku ili klikom na sliku ispod.

Spavaća soba

Vaša soba za odmor ne treba da odstupa od stila čitave kuće. Visoki kreveti sa mnoštvom jastuka su “must have” ove godine na Pinterestu, a DIY uzglavlja od drvenih paleta nezaobilazan detalj. Ako na sve to dodate police za slike ili velike uramljene postere, dobijate spavaću sobu kao iz časopisa. Enterijeristi savetuju sobne biljke kao detalj I u spavaćoj sobi, jer je poznato da su dobri prečišćivači vazduha. Veliki garderoberi ili američki plakari više nisu toliko moderni, pa se možete odlučiti za komodo ili nekoliko fiokara za odlaganje vase garderobe.

Predloge možete pogledati na linku ili klikom na sliku ispod.

Dvorište

Kada je uređenje dvorišta u pitanju, Pinterest kaže da su pergole za dvorište potpuni hit u ovoj godini. One mogu biti urađene od najrazličitijih materijala, drvo je zastupljeno najviše, ali postoje materijali koji mogu biti imitacija drveta, a izgledati jednako lepo. Pergole daju mogućnost sedenja u dvorišu i kada dođu hladniji dani, a ispod njih možete napraviti pravu malu dnevnu sobu, uz nezaobilazne stare, restauirane komade nameštaja. Nezaobilazni su lampioni, saksije sa zelenim biljkama, kao i pletene korpe u koje možete staviti ćebe ili časopise. Ograde za dvorište kao i samonosive kapije mogu vam poslužiti takođe kao dekor uz zakačene saksije sa cvećem, ili čak i slike sa unutrašnje strane. Ljuljaške za odrasle su nešto što je nezaobilazan detalj, a mogu se zakačiti za ojačanu pergolu. Isto ovo važi i za terase.

Predloge možete pogledati na linku ili klikom na sliku ispod.

Ukoliko ste neke od ovih stilova već primenili u vašem domu, podelite sa drugima na Pinterestu, možda se baš vaša fotografija nađe u trendovima za sledeću godinu.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime