Gde pratiti najtačniju vremensku prognozu

0
2460

Da li biste želeli da konačno znate gde možete da pročitate najtačniju i najbolju vremensku prognozu za Beograd i za Srbiju? Imamo dobre vesti za vas.

Kako naši planovi u glavnom gradu na dnevnom nivou često zavise od vremenskih prilika, često se oslanjamo na vremensku prognozu. Međutim, sigurno vam se desilo da pođete na posao obučeni za letnji, sunčani dan i onda pokisnete na putu s posla jer vas je prevarila vremenska prognoza.

Danas nam je, više nego ikada, dostupna prognoza na svakom koraku – na vestima, u novinama i ponajviše na internetu. Sa razvojem tehnologije ona je postajala sve preciznija, otvarale su se mogućnosti da se prati više detalja, pa tako osim temperature, danas prognoze nude i druge informacije kao što su vlažnost i pritisak vazduha, brzina vetra, mogućnost padavina i drugi.

Međutim, kako znati koja je od njih pouzdana kad se među sobom najčešće razlikuju od izvora do izvora? Pritom, kako svedočimo naglim promenama vremena, postavlja se pitanje možemo li se uopšte osloniti na vremensku prognozu kao takvu, jer se čini da se vremenske prilike mogu sve manje predvideti.

Ne očajavajte, odgovor je potvrdan – možemo se osloniti na vremensku prognozu, samo treba izabrati onu koja ima pouzdane izvore. Mi vam ovde donosimo tri sajta koji obećavaju najbolju vremensku prognozu za Beograd, Srbiju, ali i za druge zemlje i gradove.

pobednik

1. TT Group

Prvi među jednakima je TT group koji preuzima podatke sa globalnih meteoroloških sajtova, kombinuje ih i na osnovu rezultata nudi preciznu vremensku prognozu za Beograd, ali i druge gradove. Kada je u pitanju Srbija, sajt nudi informacije za 15 gradova i turističkih mesta u našoj zemlji.

Osim aktuelnih podataka za današnji dan, koji su vam ponuđeni u posebnoj tabeli sa svim bitnim informacijama, sajt nudi i najbolju vremensku prognozu za danas i sutra.

Podaci o vremenskim prilikama se ažuriraju na svakih sat vremena, tako da vas TT Group obaveštava čak i o naglim promenama vremena, a u početnoj tabeli vam je dostupno i vreme poslednjeg ažuriranja.

Ono što izdvaja TT Group jeste detaljan i precizan meteogram koji nudi vremensku prognozu po satima i to za narednih 48 sati od aktuelnog trenutka. Sve što treba da uradite jeste da iznova učitate stranicu ove vremenske prognoze i dobićete najnovije podatke vezane za vremenske prilike.

Drugim rečima, imate uvid u to kakvo će vreme biti u Beogradu u svakom trenutku, pa možete na miru da isplanirate svoj dan.

Pored minimalne i maksimalne dnevne temperature izražene u celzijusima, meteogram ovog sajta nudi vam i dodatne informacije kao što su:

 • intenzitet vetra,
 • opis vremena i grafički prikaz
 • subjektivni osećaj temperature i prilika,
 • vazdušni pritisak,
 • vlažnost vazduha,
 • količina i mogućnost padavina,
 • kao i kretanje temperature u narednih 48 sati.

Osim detaljne kratkoročne, sajt TT Group sajt nudi i dugoročnu vremensku prognozu za narednih 10 dana.

2. Time and Date

Ovaj sajt, pre svega, nudi tačno vreme i datum za bilo koju tačku na planeti. Međutim, ono što je dodato originalnoj ponudi je i stranica sa preciznom vremenskom prognozom za gradove širom sveta, među kojima je i Beograd.

Glavne informacije na stranici vezane su za trenutne vremenske prilike, pa osim temperature možete dobiti uvid i u trenutni vazdušni pritisak, vlažnost vazduha i subjektivni osećaj temperature i vremena.

Ono što izdvaja ovaj sajt jesu i informacije o vidljivosti, a još jedan dodatak je i to što osim brzine i intenziteta vetra nudi i informacije o njegovom pravcu.

Pored informacija o trenutnim vremenskim prilikama, sajt nudi i kretanje temperature za narednih 5 sati, ali i okvirnu  vremensku prognozu za narednih 48 sati koja sadrži sve gorenavedene informacije. Isto tako, posetioci sajta imaju uvid i u jučerašnje vremenske prilike, ali i u trenutno vreme na obližnjim stanicama i aerodromima.

Što se dugoročnije prognoze tiče, sajt nudi grafički prikaz vremenske prognoze za naredne dve nedelje, premda on sadrži samo opis vremena i minimalnu i maksimalnu dnevnu temperaturu.

Ipak, treba napomenuti da postoji i opcija za detaljniju dugoročnu prognozu, koja vas vodi na posebnu stranicu sa meteogramom koji nudi vremensku prognozu po danima, ali sa daleko manje informacija od kratkoročne prognoze.

kisobrani

3. Wunderground

Još jedan sajt koji se pokazao pouzdanim je i Wunderground koji takođe nudi sve standardne informacije o trenutnim vremenskim prilikama kao i prethodni sajtovi. Pored informacije o trenutnoj temperaturi, sajt nudi uvid i u subjektivni osećaj, oblačnost, pritisak, vetar i njegov intenzitet, ali i minimalnu i maksimalnu dnevnu temperaturu danas i juče, te mogućnost padavina.

Jedinstvena odlika ovog sajta jeste i to što nudi prognozu za sutra u jednoj rečenici i to tako što poredi sutrašnje vremenske prilike sa današnjim, pa vas Wunderground gotovo prijateljski obaveštava da li će sutra biti generalno hladnije ili toplije nego danas.

Pored toga, ovaj sajt nudi i satelitski snimak, te mapu vaše trenutne lokacije, za slučaj da krenete na put. Takođe, postoji i odeljak koji se fokusira na vreme izlaska, odnosno zalaska sunca, ali i informacije o mesecu i njegovim menama.

Pored trenutnog stanja i okvirne sutrašnje prognoze, Wunderground nudi i detaljniju vremensku prognozu za narednih 10 dana koja obuhvata meteogram sa varijablama poput:

 • minimalne i maksimalne temperature,
 • okvirnog dnevnog kretanja temperature,
 • količine i mogućnosti padavina,
 • vazdušnog pritiska i
 • intenziteta vetra.
loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime