3 najbolje banje u Srbiji – Otkrijte lepote rajskih predela

1
6671

Želite da se sklonite od gradske gužve i buke kako biste uživali na mestima koja su okružena netaknutom prirodom? Potreban vam je odmor od svega? Imamo rešenje za vas. Predstavljamo vam 3 najbolje banje u Srbiji, mesta u kojima ćete pronaći mir i čije će lekovite vode na vas blagotvorno delovati. Nakon odmora u jednoj od ovih banja, ceo vaš organizam će se oporaviti i bićete spremni za nove izazove koje će vam život doneti! To su sledeća popularna turistička mesta: Vrnjačka Banja, Sokobanja i Banja Koviljača. Ostanite sa nama i saznajte šta vas očekuje u svakoj od navedenih banja kako biste krenuli pripremljeni i puni elana na svoj dugo željeni odmor!

Osetite čaroliju Vrnjačke Banje

Prva banja na našoj listi jeste predivna Vrnjačka banja, smeštena u centralnom delu Srbije, na 200 km južno od Beograda. Ona će vam ponuditi tople, lekovite vode, zelenila bujne prirode i prelepo uređeni park, o kom se stara Turistička organizacija Vrnjačke Banje. U ovoj banji vas čeka mnogo zanimljivih atrakcija, kao što su već pomenuti Gradski park, Japanski vrt, wellness centri, čuveni Most ljubavi i tradicionalni fijaker. Gradski park Vrnjačke Banje slobodno se može smatrati jednim od najlepših parkova u Srbiji. Njegovo zelenilo i raznobojno cveće zaista će vas asocirati na lepotu rajskih predela. U Japanskom vrtu možete pronaći retke biljne vrste, čarobno cvetno ostrvo, idealno za izlet u prirodi, kao i nestvarni vodopad, koji će vas ostaviti bez teksta.

Ukoliko u Vrnjačku Banju dolazite sa voljenom osobom, obavezno posetite Most ljubavi i provozajte se čuvenim kočijama. Uživajte u nezaboravnim romantičnim trenucima, koji će učvrstiti vašu ljubav i ne razmišljajte na ovom mestu ni o čemu drugom, osim o vašoj ljubavi. Kada obiđete sve gradske znamenitosti, možete svratiti na kratak predah u neku od autentičnih kućica, koje je opština izgradila za svoje posetioce.

Ukoliko razmišljate gde biste odseli tokom odmora u Vrnjačkoj Banji, nudimo vam rešenje i za taj problem. Vrnjačka banja smeštaj je tu da vam pruži komfor i upotpuni vaš boravak u ovoj banji. Ponuda je raznovrsna, tako da ćete na ovoj stranici sigurno pronaći apartman po vašem ukusu i mogućnostima.

Preporodite se u Sokobanji

Sledeća banja na našem spisku najboljih banja u Srbiji jeste Sokobanja. Ona vam nudi veliki broj rajskih predela, slapove brze i čiste vode, lekovite izvore mineralne vode, čist vazduh, kao i bogatu istoriju. Mineralni izvori Sokobanje posebno su dobri za lečenje reume i artritisa, tako da je obavezno posetite ako imate neki od pomenutih zdravstvenih problema. Ukoliko želite da provedete aktivan i zdrav odmor, ova banja je ponovo savršena za vas. Njena okolina je idealna za duge opuštajuće šetnje, koje će znatno uticati na vaše raspoloženje i mir u duši. Jedno od nezaobilaznih mesta Sokobanje jeste originalno i autentično tursko kupatilo Amam, koje preporučujemo da obiđete. Ovo drevno kupatilo nije promenilo svoj izgled od vremena nastanka i još uvek koristi najbolju lekovitu vodu za kupanje. Dakle, ukoliko vam je potreban odmor za dušu i telo, dođite u Sokobanju! Biće vam na raspolaganju i popularni Wellness centar Soko Terme, stvoren za relaksaciju vašeg celog organizma. Ovaj centar poseduje bazene sa lekovitom vodom, slane sobe i parna kupatila, tako da ćete u njemu zaista uživati i opustiti sva svoja čula.

Uživajte u Banji Koviljači

Banja Koviljača zauzima treće mesto na našoj maloj listi. Dovoljno je samo reći da je drugi naziv ove banje Kraljevska banja i možete pretpostaviti šta vas u njoj čeka! Banja Koviljača predstavlja jedno od najboljih lečilišta u Srbiji. Posetite je jednom i postaće vam omiljena turistička destinacija, kojoj ćete se vraćati često. Ova banja je idealna za porodične odmore, tako da ukoliko imate dečicu, obavezno ih dovedite da zajedno uživate. Biće vam dostupno mnogo dečijih igrališta i modernih igraonica, kao i savršenih mesta za izlete u prirodi. Mesto koje se posebno izdvaja po svojoj lepoti jeste čarobni banjski park, koji se prostire na 40 hektara i poseduje preko 70 različitih vrsta drveća. U njemu možete videti i veličanstvenu fontanu, koja će dugo ostati urezana u vašem sećanju. Preporučujemo da isprobate i lekovita mineralna blata Banje Koviljače, koja su, između ostalog, idealno rešenje za različite vrste kožnih oboljenja.

Ukoliko razmišljate gde možete odsesti tokom boravka u ovoj banji, Banja Koviljača smeštaj ponudiće vam najbolje apartmane različite strukture i kapaciteta, tako da će se na ovoj stranici verovatno naći jedan koji vam po svim merilima odgovara. Cene apartmana u vilama kreću se oko 8 000 dinara po danu, dok će vas noćenje u nešto manje lukuznom objektu koštati 2850 dinara.

Srbija se može pohvaliti sa više od 53 termalna lokaliteta, u čijim mineralnim vodama su uživali još i stari Rimljani. Zašto ići negde dalje kad ova čarobna zemlja ima toliko toga da ponudi?! Za koju god od navedenih banja da se odlučite, znajte da vas očekuje savršen odmor i bezbroj srećnih trenutaka.

loading...

1 KOMENTAR

  1. Volela bih da cesce posecujem nase banje iz cisto turistickih razloga. Ali nazalost, one se posecuju iz zdravstvenih pa svako bira onu koja mu je potrebna 🙂

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime