Melemi za proširene vene i hemoroide

0
2158

Još 2009. godine skrenuli smo pažnju na porodicu Lekić iz opštine Blace koja već generacijama spravlja različite meleme. Oni ne samo da ublažavaju tegobe kod hemoroida i proširenih vena već vam mogu pomoći da ukoliko imate ove probleme vaš život konzumirate mnogo kvalitetnije i lepše. Tom prilikom gospodin Dragan Lekić dao nam je recept melema za hemoroide, koji smo podelili sa vama i koji je nadamo se pomogao mnogima sa ovim problemom da kvalitetnije žive. U međuvremenu Lekići su  rešili da znanje sakupljano generacijama pretoče u proizvod, za čiji kvalitet i ispravnost pored ove vredne porodice garantuje i Institut za javno zdravlje u Kragujevacu.

Porodica Lekić iz sela Čučale, koje se nalazi na istočnim obroncima Kopaonika, generacijama se bavi sakupljanjem lekovitog bilja i spravljanjem melema i čajeva. Opština Blace, kojoj pripada selo Čučale je poznata po proizvodnji veoma zdrave hrane, šljiva, i velikom broju pčelara.

Deda Ljuba Lekić je generacijama sticano znanje i iskustvo u pravljenju melema i čajnih mešavina preneo svom sinu Draganu. Dragan je svoje znanje i interesovanje dodatno širio konsultujući stručnu literaturu. Pored sakupljanja lekovitog bilja, Dragan se 25 godina bavi pčelarstvom, tako da svoja dva hobija veoma uspešno kombinuje. Sakupljene lekovite biljke kombinuje sa medom, propolisom, matičnim mlečom i voskom i pravi veoma kvalitetne meleme i lekovita ulja. Najpoznatiji melemi porodice Lekić su melem za hemoroide, melem za vene i otoke i melem za opekotine.

Melem za proširene vene

Melem se spravlja od kombinacije sledećih lekovitih biljaka: cvet i list nevena, ekstrakt divljeg kestena u alkoholu, kora gaveza i lavanda.  Pored navedenog lekovitog bilja osnovu melema čini najfinija svinjska mast i pčelinji vosak.

Melem se nanosi u tankom i ravnomernom sloju 2 do 4 puta na dan  na bolna mesta, uz laganu masažu, odozdo prema gore. Prvi rezultati tj. smanjenje bola, otoka, pečenja i težine u nogama se najčešće vide nakon 3-5 dana od početka primene. Ako posle par dana  dođe do smanjenja simptoma i tegoba savetujemo vam da i dalje nastavite sa primenom melema minimum 2 nedelje da bi lekovita biljna mešavina u punoj meri uticala na regeneraciju i dovela do smanjena postojećih upalnih procesa.

Melem za hemoroide

Melem se spravlja od kombinacije sledećih lekovitih biljaka: korena gaveza, cveta i lista kantariona, cveta nevena, cveta hajdučice, kore zove, kore leske, bokvice. Pored navedenog lekovitog bilja osnovu melema čini najfiniji pčelinji vosak domaće proizvodnje porodice Lekić, kao i najfinije hladno ceđeno maslinovo ulja. Svo lekovito bilje koje se koristi za pravljenje melema je pažljivo odabrano i ručno ubrano. Ova lekovita mešavina utiče na smanjenje bola, otoka, ima antiseptičan i antibakterijski  efekat, dovodi do smanjenja upale i regeneracije tkiva.

Kada postoje akutne tegobe kao sto su bol, svrab, pečenje, vlaženje melem se nanosi na obolelo mesto 2-4 puta na dan. Broj aplikacija zavisi od intenziteta tegoba. Najbolje je da se na obolelo mesto nanosi posle tuširanja i posle defekacije tj. pražnjenja creva. Obavezno naneti melem uveče pred spavanje. Dužina trajanja tretmana je individualna.

Za više informacija posetite i njihovu zvaničnu prezentaciju www.dedaljubinimelemi.com

melemi

Melemi za proširene vene i hemoroide

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime