Kamen u jetri i bubrezima – prirodni lekovi za čišćenje jetre i bubrega

0
7279

Za dobro raspoloženje nije dovoljno samo pročitati dobar vic  ili pogledati nešto smešno i zanimljivo, za dobro raspoloženje morate biti zdravi i zadovoljni.  Zato vodite računa o vašem zdravlju, pazite šta unosite u organizam i kroz dole navedene savete unapredite vaše zdravlje.

O jetri, i kako je sačuvati

Jetra sa razlogom nosi epitet „mozak utrobe“, ona je najznačajniji zaštitnik organizma. Jetra čisti krv i eliminiše sve toksine i nečistoće iz nje. Otuda je jasno da je čista jetra – zdravlje, vitalnost, energija, lep izgled i dobro raspoloženje.

Ona prima one najniže udarce uvek kada preteramo sa upotrebom lekova, teške hrane ili alhohola. Stari Vavilonci su jetru prozvali organom zlobe; a iz razloga što loše raspoloženje, stalna napetost i negativne emocije mogu da zadrže dotok žuči iz jetre. To u krajnjoj instanci može da dovede do suženja žučnih kanala i do zastoja žuči i njenog prodiranja u krv. Dukotrajni zastoj žuči u kanalima dovodi do stvaranja kamena.

Stanje jetre direktno je zavisno od ishrane. Najveći „neprijatelji“ jetre su životinjske masti a posebno svinjsko meso u svim varijantama, čokolada, sladoled i neumerena ishrana.

Namirnice koje su na vrhu liste poželjnih su artičoka i maslačak od koga se sprema veoma zdrava prolečna salata a i čajevi. Izvrstan lek za jetru je su i potočarka, šargarepa i masline kao i limunov sok.

Bareno povrće se takođe preporučuje, uvek preliveno dobrim uljem a na začine bar izvesno vreme treba zaboraviti.

Maslinovo ulje i limun za čišćenje jetre

Svakog jutra pomešajte 1 kasiku maslinovog ulja sa 1 kašikom soka od limuna. Popijte ovu mešavinu na prazan stomak. Nakon toga mozete uživati u doručku.

Već nakon 30 dan korišćenja osetićete promene u vašem organizmu, bićete odmorniji, srećniji ipuni energije. Poboljšaće te izgled, nestaće tamni krugovi ispod očiju, ten će vam postati svež.

maslinovo ulje limun

O bubrezima, kako ih sačuvati

Bubrezi čiste krv, spirajući iz nje produkte metabolizma. Sve štetne materije koje unosimo, vazduhom, hranom, pićem kao i veće količine lekova, zagađuju ih i truju. Na njih deluje svaka infekcija, svaka ozleda, pošto razorene ćelije putem krvi opet dospevaju do njih. Oni registruju svaki stres ili traumu koja nam se dogodila.

Načini za čišćenje su u prirodnoj medicini brojni navešćemo one najdelotvornije.

1. Skuvajte zeleni čaj i dodajte jednu kašičicu soja-sosa. Za dnevnu količinu (pola šolje) potrebna vam je čajna kesica zelenog čaja.

2. Dve čajne kašike lanenog semena, prelijte sa pola litra hladne vode. Pustite da vri na tihoj vatri 15 minuta, a onda da odstoji 30 minuta. Pije se neprocedjeno po pola čaše, 4-8 puta na dan, uvek vrelo.

3. Jednu kašiku brezovog lista i isto toliko trave rastavića zakuvati sa dve šolje kipuće vode, a zatim ostaviti da odstoje i paživo procediti. Pije se po pola čaše 3 puta na dan.

Prirodni lek za kamen u jetri i bubrezima od lanenog semena i mleka

– Istucati jednu čašu semena lana, pomešati sa tri čaše presnog mleka, kuvati dok ne uvri na jednu čašu. Procediti i piti svaki dan po jednu čašu u toku pet dana.

Kroz 10 dana ponoviti lečenje. Moguće je da se pojave bolovi. To znači da se kamen ili pesak rastvara, posle čega nastaje olakšanje. Kuru ponoviti kroz godinu dana, a iz ishrane isključiti začinjena i pržena jela.

Prirodni lek za kamen u jetri i bubrezima od jabuka i maslinovog ulja

– Iskoristite sezonu jabuka da se izbavite od kamena u bubregu ili žuči, po sledećem receptu:

Tri dana ne uzima se nikakva hrana, samo sok od jabuka. (One moraju biti sveže, kao i sok napravljen od njih. Prošlogodišnji rod jabuke ili pasterizovani sok ne vredi).

Sok pijte od 8 ujutru do 20 časova uveče, ovako raspoređen: u 8 ujutru – jedna čaša, u 10 časova – dve čaše, a zatim svaka dva sata po jednu čašu. Poslednje uzimanje u 20 časova. Trećeg dana u 8 časova ujutru popijte dve čaše jabukovog soka, a posle pola sata uzmite 1/2 čaše maslinovog ulja i odmah zatim još čašu soka sa vodom (pola-pola).

Već kroz sat – dva počeće da se sa mokraćom izbacuje pesak i sitni kamenčići. Nekada se oni rastvaraju (urati, fosfati) pa izlaze u vidu zelenkaste guste tečnosti. U to vreme dobro je da primenite toplu kupku i da ležite.

Kroz nekoliko nedelja, radi kontrole, možete ponoviti proceduru. Videćete koliko ćete se bolje, lakše, zdravije osećati. Zaboravićete na bolove u bubrezima, jetri, žučnoj kesici. Svi organi biće doslovno podmlađeni i počeće da rade punom parom. Samo, to ne znači da treba da se odreknete umerene dijete. Izostavite iz ishrane prženo, slano i ljuto. To će biti garancija da se dobro osećate i ubuduće.

Lečenje kamena u jetri i bubrezima uz strogu dijetu

– Ako želite da se kamena u jetri, bubrezima ili žuči oslobodite odmah, a nemate sveže jabuke na raspolaganju možete to da učinite na sledeći način:

Pre svega držite strogu dijetu. Nemojte ništa jesti, potrebno je gladovanje po jedan dan svakih nekoliko dana. Za to vreme treba dnevno da pijete 10-12 čaša vrele vode sa sokom od jednog limuna u svakoj. Dodati tome i tri čaše svežeg soka od šargarepe, cvekle, krastavca.

Već drugog dana se mogu pojaviti bolovi i grčevi. Ne bojte se, to počinju da izlaze kamenčići i pesak. Kroz nedelju dana ponovite proceduru. Posle toga nastupa ozdravljenje. Zadugo ćete se – ako ne i zauvek – osloboditi bolesti.

Kod bolesti jetre, u vreme gladovanja, pijte samo sok od šargarepe, celera i peršuna. Ili, pola čaše rasola ili soka od kupusa koji pomešajte sa istom količinom soka od svežeg paradajza. Upotrebljavajte ovo duže vreme – efekat je zapanjujući.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime