Neprijatni mirisi iz veš mašine? Zašto do njih dolazi i kako ih eliminisati

0
517

Svi znamo koliko je lepo kada kupimo novu mašinu, pa ona radi besprekorno, a veš miriše na čisto i izgleda savršeno oprano. Kako vreme prolazi, tako mi  svakodnevno koristimo veš mašinu, ubacujemo u nju, prašak za veš, omekšivač i druga sredstva za održavanje mašine i pranje veša.

Često se dešava, da ne umemo da pravilno doziramo ova sredstva, te da ih pogrešno koristimo i zato dolazi do taloženja ovih supstanci u delovima veš mašine, koji usled stajanja, poprimaju neprijatan miris.

Uzroci  neprijatnih mirisa u veš mašini mogu biti različiti. Ne potiču svi neprijatni mirisi od taloženja prekomerne količine praška i omekšivača, već uzrok može biti i kvar u mašini, što kao posledicu ima taloženje vode, nadekvatno izbacivanje prljave vode iz mašine i njeno taloženje i kontakt sa odećom, ostavljaju neprijatne mirise na samo u mašini, već i na odeći.

Miris vlage, sa jedne strane rezultat je pokvarene mašine i neizbacivanja prljave vode nakon pranja, a mirisi postaju još neprijatniji, kada znamo da se naslage deterdženta, omekšivača, dlaka i prljavštine sa odeće lepe na unutrašnjost mašine, ostavljajuči ne baš lep utisak.

Sigurno je da želite čist i mirišljav veš, nakon pranja, zato ako čišćenje veš mašine nije pomogla, vreme je da se uradi popravka veš mašine.

Nisu svi nepriijatni mirisi isti i istog inteziteta. Kada se spoje toplota vlaga i buđ, koji su rezultat nataloženih bakterija, tada ćete u mašini osetiti miris pokvarenih jaja. Sigurno je da ne želite da vaš veš ostane delimično opran i dezinfikovan, zato se uvek preporučuje da redovno radite servis veš mašina.

Moguće je da samo čišćenje nije dovoljno, te da neprijatne mirise uzrokuje kvar u nekom od delova u veš mašini. U slučaju da se vaša mašina oseća na paljevinu, uzrok je najverovatnije u pokvarenom grejaču, koji je pregoreo, usled neadekvatnog čišćenja kamenca.

Zato, ukoliko posumnjate na neki od delova u veš mašini, nikada nemojte problem rešavati sami, jer možete potpuno pokvariti mašinu, najbolje je da pozovete servis mašina za pranje veša, koji će uraditi detaljan pregled mašine, uraditi detekciju kvara i predložiti vam moguća rešenja. Ponekad je dovoljno očistiti samo kamenac sa grejača, koji je i najčešći uzrok kvara na mašini, ali kako bi saznali tačan razlog, zašto se u veš mašini pojavljuju neprijatni mirisi, trebalo bi da servis radite bar jednom godišnje.

Još jedan od razloga za neprijatne mirise u veš mašini jeste neadekvatno održavanje kanalizacije, pa zato i ti mirisi dolaze do bubnja u veš mašini.

Ukoliko nemate iskustva sa majstorima i serviserima za mašinu za pranje sudova, možete rešenje pronači na Guglu. Sve što je potrebno, jeste da u Gugl pretraživač ukucate fraze kao što su: “Servis veš mašina Beograd” i odabrati onaj servis koji se nalazi u vašem delu grada. Pogledajte recenzije i ocene i odaberite onaj koji vam najviše odgovara.

Veoma je važno da saznate pravi uzrok neprijatnih mirisa, kako bi problem mogli i da rešite.Ponekad nije dovoljno čišćenje bubnja prirodnim rastvorima, već se uzrok nalazi mnogo, mnogo dublje u načinu rada same mašine ili u našem neadekvatnom rukovanju veš mašinom.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime