Metal kao dekoracija u kući

0
2703

Predivni predmeti i dekoracije od metala ili čelika imaju snažan uticaj na goste, ali ujedno i oslikavaju stil domaćina. Odlično se uklapaju u sve stilove, pa su zbog toga uvek u trendu. Metal je hladan materijal, ali farbanje kreveta, stola, stolica i drugih nameštaja živim bojama neutralizovaće tu hladnoću. Metalni delovi mogu biti zastupljeni i na radnom stolu ili policama za knjige i na taj način će dom dobiti jednu celovitu sliku.

Odabir pravog kreveta nije lak zadatak, jer parametri koje treba da zadovolje Vaše potrebe su mnogobrojni. Krevet mora biti čvrst i stabilan, što je preduslov za njegovu dugotrajnost. Upravo zbog toga je najbolja opcija kupovina čeličnog kreveta. Savršeno se uklapa u svaki enterijer, a pored toga je i udoban. Metalni kreveti se izrađuju u različitim oblicima, poseduju precizno izrađene dekorativne elemente. Mogu se kombinovati i s drugim materijalima, poput drveta.

Najčešće su pocinkovani i tako zaštićeni od korozije, a ako su od drugih vrsta metala, onda je urađena plastifikacija profila. Metalni kreveti su najčešće montažni, sastavljeni od kvadratičnih ili okruglih cevi koje se jednostavno sastavljaju i rastavljaju, pa je ovakve krevete jednostavno premeštati. Mogu biti sklopivi, koji su idealni za nenajavljene goste. Preporučuju se i za manje spavaće sobe gde se mora štedeti sa prostorom.

metal1

Komode, stolovi i stolice od metala i čelika deluju prozračno i elegantno, za razliku od masivnih drvenih. Moguće ih je oblikovati i obraditi na različite načine, pa mogu biti minimalistički, ali i raskošni, glamurozni. Metalni nameštaji sa drvenim detaljima se odlično kombinuju. Ako se za jedan komad koristi više materijala njegov efekat se pojačava i dolazi do izražaja lakoća uklapanja.

Dekorativni predmeti od čelika i metala će Vas učiniti jakim. Ovi materijali imaju snažne karakteristike i mogu biti u duhu srednjeg doba. Lampe ili lusteri koji su perfektno izrađeni do sitnih detalja će učiniti kuću još glamuroznijom.

metal7

Svećnjaci se mogu kupiti u raznim stilovima, međutim čelični i bronzani su veoma aktuelni i dočaravaju vreme kada su na vlast bili kraljevi.

Okviri slika i ogledala od metala će još više naglasiti stil enterijera.

metal8

Luksuzno izrađeni okviri su elegantni i karakteristični, međutim mogu biti i romantični na svoj način. Zavisi i od toga kakva je slika stavljena u okvir. Ogledala u predsoblju ili u spavaćoj sobi su magično lepi i podsećaju nas na davna vremena.

Odaberite i Vi neke od spomenutih predmeta ili nameštaja za svoj dom. Ukoliko ste vešti, možete ih i sami pripremiti.

metal4

metal

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime